Keskustelua liikenteestä

<< < (1797/3034) > >>

Mikko86:
Quote

Tämä oli sikäli yllättävä, että yleensä tämä on koskenut vain rajan ylittäviä matkoja.

Päinvastoin! Setulinjat on paljon sujuvampia, koska sisäiset kiertää järjettömiä reittejä oman matkan kannalta, vaikka määränpää olisikin ihan parin kilsan päässä. Enemmän matkaa samaan aikaan ja aikahan on rahaa

kume:
Quote

Kokemuksieni mukaan Helsingin ja Espoon/Vantaan väliä mennessä autolla matka taittuu 1/2 - 1/3 osa ajasta joukkoliikenteeseen verrattuna. Oli aika ja päivä mikä hyvänsä. Kuinka annat arvoa ajallesi?

Kävinpä tuossa ihan Helsingin sisälläkin, Tattarisuolla kääntymässä julkisella, vaikka autokin olisi ollut. Kahdella eri bussilla aikaa meni kaksi kertaa sen mitä autolla. Tämä oli sikäli yllättävä, että yleensä tämä on koskenut vain rajan ylittäviä matkoja.


Olet tavallaan oikeassa, joukkoliikenteen sujuvuus riippuu siitä mistä lähtee ja minne on menossa ja miksi. Auto on satunnaisilla hankintamatkoilla useimminkin järkevin vaihtoehto, paitsi jos on menossa esim. Tattikselle -vaikkapa noutamaan sinne hinattua ratikkakiskoille jätettyä h-autoa. Mitä kauempana asuu Stadista, aluekeskuksista tai raideliikenteen asemista niin sitä vaikeammaksi joukkoliikenne tietysti muodostuu.

Oma duunimatkani, missä pääsääntöisesti joukkoliikennettä käytän, ottaa päivittäin n. 20-30 minuuttia pois ns. "laatuajasta" . Toisaalta voin lukea aviisin, opuksen tai vaikkapa ratkaista ristisanatehtävän työmatkan aikana. Laatuaikaa tämäkin, kotimatka menee yleensä horroksessa, välillä hämmästyttävän nopeasti. 

topi

Pe7e:
Noniin, tulihan nähtyä se mopopoika siellä omassa elementissään, eli auton alla Tai no ei siis ihan, mutta ilmeisesti joku kontakti oli sattunut, koska mopedi oli auton edessä solmussa ja poika istui maassa ja muut ihmettelivät vieressä.

Enkä ihmettele yhtään miten niin oli päässyt käymään. Nimittäin toinen sankari meinasi jäädä mun alle, kun olin Jumboon matkalla. Pidemmältä jo katsoin, että mikähän ritari ässä tuokin luulee olevansa, kun tuli jalkakäytävältä suojatien kautta terävällä käännöksellä autotielle (oli siis ylittämässä autotien suojatietä pitkin, mutta juuri ennen ojaa nykäisikin mopon siihen kaistalle). Ajelin siinä sitten sen perässä (n. 60km/h molemmilla lasissa 60km/h alueella) sopivan turvavälin päässä, koska noistahan ei ikinä tiedä.
No siinä aluksi näytti hyvältä, vilkku oikealle ja ryhmitys oikeaan laitaan. Mutta. Sitten se tuli se älynväläytys. Terävällä liikkeellä juuri ennen risteystä kaistan vasempaan laitaan ja sieltä yhtä terävällä liikkeellä ihan kunnon "kanttaus" sinne oikealle. Siis niin, että tuo mopohiiri roikkui ihan kunnolla "MotoGP-tyyliin" sinne oikealle. Olin aikeissa mennä ohi siinä vaiheessa kun se oli ihan oikein ryhmittynyt oikeaan laitaan, mutta pidin silti välin tuohon koska noista ei tosiaan koskaan tiedä mitä viisauksia sinne kypärän sisään sattuu... Ja hyvä niin, että pidin sen välin ja pysyin takana enkä lähtenyt ohi, koska muutenhan tuo olisi ollut alla/kyljessä... Ja kenen syy se olis ollut, mun tietenkin.

Joo-o, mopoista kurit pois vaan niin, että kulkevat laillisesti sen 80km/h vakiona niin hyvä tulee... Not

joni757:
olis ollu vaan luonnollinen poistuma konepelillä ratsastuksen jälkeen

Sami Aaltonen:
Quote

Joo-o, mopoista kurit pois vaan niin, että kulkevat laillisesti sen 80km/h vakiona niin hyvä tulee... Not


Joo noiden kanssa saa aina varautua juuri tollaseen "ihan mitä tahansa voivat tehdä" hommaan. Silti sekään ei aina riitä, vaikka miten varautuu kun noista ei tosiaan tiedä, mitä keksivät. Periaatteessa samanlailla saa varautua kuin pienten lasten kanssa. Ihan kaikki on mahdollista.

Paras mitä mulla on ollut noita, niin leikkivät kuningasta bussin edessä mutkittelemalla ja ajamalla 20kmh pitkät pätkät, jos näytät että lähet ohi niin kääntävät samantien eteen.....
Oon myös kuulut, että ovat ihan 5-7 mopon ryhmänä tätä tehneet. Mahtaa olla tosi kivaa. Myöskin jarrut kiinni suoralla ja suojatielle poikittain kesken kaiken suoralla ajon on nähty. Myöskin se, että bussin mittari näyttää 55kmh 50 alueella ja mopo menee kävelytiellä heittäen ohi. Tai ajotieltä vilkun kanssa kääntyminen oikealle mutta jatkavatkin suoraan suojatielle sun muuta tollasta mielenkiintosta.

Näitä on moneen, toivottavasti osa noista oppii sen jälkeen kun kilvet lähtee ja kortti lähtee ja tulee vähän veroja ja ajokortti-ikään vähän lykkäystä. Osa oppii varmaan sitten kun tolppa tai auto hyppää eteen kesken leikin. Mene ja tiedä.

Mutta kaikista eniten ihmetyttää näiden nuorten vanhemmat. Osa jopa virittää poikiensa ja tyttöjensä mopoja sen takia, etteivät jäisi jalkoihin niin pahasti liikenteessä. MItä helvtiä nuokin vanhemmat miettii? Jos oma lapsi joutuu onnettomuuteen ja todetaan mopoa olleen viritetyn, niin siinä ei kauheasti naurata sen jälkeen, vaikka miten sitä puolustellaan. Että 45kmh kun muualla kulkevat 60kmh Euroopassa.....
Uskomatonta touhua.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page