Keskustelua liikenteestä

<< < (1829/3033) > >>

Unzki:
Quote

millon sitä ratikkaa pitää väistää ym.

Aina. (Pl toki siis jos kyseinen vehe seisoo omissa valoissaan paikallaan )

Tupe:
Quote


Paikalliset pääsääntöisesti tietää missä kiskot menevät ja missä ne tulevat kaistalle, mutta ootappa kun joku "maalainen" ajelee ytimessä sateisena syysiltana väistellen oikealta tulijoita, ja seuraavaksi onkin ratikka ajanut vasemmasta kyljestä läpi. Hupsista.


Tuo on kyllä niin totta. Pari viikonloppua sitten ajoin Katajanokalle pimeässä ja sateessa. Kyllä siinä saa olla tosissaan tarkkana noiden ratikoiden kanssa.
Kaiken kaikkiaan liikenne sujuisi silti mielestäni paljon paremmin, jos autoilijat ymmärtäisivät sen oman edun tavoittelun lomassa antaa tilaa myös muille. Mitä busseihin tulee, niin ymmärrän tiukat aikataulut ja siksi bussit käyttävät etuajo-oikeuttaan bussipysäkeiltä helposti. Olen silti yllättynyt positiivisesti siitä, että Helsingissä annetaan melko hyvin tilaa, jos itse haluaa vaihtaa kaistaa. Arkikäsitykseni mukaan "Maalla" tilanne on huonompi.

erkki.pulkkinen:
Quote

Mitä busseihin tulee, niin ymmärrän tiukat aikataulut ja siksi bussit käyttävät etuajo-oikeuttaan bussipysäkeiltä helposti.


http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/bussi-ja-pysakilta-lahto

niksu99:
Quote

http://www.tuulilasi.fi/artikkelit/bussi-ja-pysakilta-lahto


Tuosta linkistä lainattua:
[/i]"Mikä on se ihmeellinen voima, joka imee lähekkäin toisilleen usein vain kollegiaalisesti tutut rahtarit? Joka tapauksessa ajo näyttää pienen auton kuskista kummalliselta, jopa typerältä.

Melko usein joku rahtari intoutuu lähtemään kollegoittensa ohi. Ja se kestää. Elo-syyskuun vaihteessa sattumalta eteen tullut tilanne vaati ainakin 2,5 kilometrin matkan. "[i]

Tätä itsekkin ihmetellyt Lahden motarilla kun päivittäin työmatkoja ajelen. Yleensä nuo näyttää maallikon silmin nähtynä siltä että aikansa rinnakkain ajettuaan ohitettava "höllää" ja päästää ohitseen. Siinä ne sitten peräkkäin taasen ajelevat............

kume:
Motariajon helpottamiseksi vasemman kaistan käyttäminen olisi kiellettävä paketti-, kuorma-, rekka- ja linja-autoilta. Ainakin 120 km/h osuuksilla.

topi

Navigation

Up one level

Next page

Previous page