Keskustelua liikenteestä

<< < (1841/3033) > >>

jari58:
Voi olla että tätä aihetta on käsitelty täällä ennenkin (en viitsinyt selata yli 400 sivua taaksepäin), mutta minua harmittaa joka aamu kun ajan Tuusulan väylää keskustaan autoilijoitten piittaamattomuus suojateistä. Mäkelänkadulla on useita suojateitä joissa ei ole liikennevaloja. Mieli tekisi päästää odottava jalankulkija kadun yli, mutta kun en uskalla pysähtyä kun en voi olla varma, että viereisillä kaistoilla ajavat ovat hereillä ja pysähtyvät myös.

Tämä on asia johon meidän kaikkien olisi syytä kiinnittää huomiota liikenteessä. Muistatteko muuten ne kolme tilannetta, jolloin suojatien eteen pysähtyneen auton voi ohittaa pysähtymättä?

Sami Aaltonen:
Quote

Anteeksi kuinka? Itse asiassa, bussi kun lyö sen kaasupolkimen pohjaan niin se on viimeistään 2 sekunnin kuluttua siinä kaistalla.


Ei ole. Ei ainakaan pysäkkijarrulla varustettu bussi. Ovien kiinni menemisen jälkeen, samaan aikaan vilkku päälle, siitä menee ainakin se 1-2 sekunttia, että sen auton saa liikkeelle sieltä, joka tarkottaa sitä, että se pysäkkijarru napsahtaa pois päältä, jonka jälkeen voi suunnitella pysäkiltä poistumista.

Kuten aiemmin sanoin; vanhat bussit on asia erikseen, niillä kun voi lähteä ovet auki. Se on sitten kuskista kiinni, miten se sieltä pysäkiltä sellasella lähtee.
Ja minä olen siihen ihan syytön, jos joku muu lähtee oikealle vilkku pysäkiltä.

niksu99:
Quote

. Muistatteko muuten ne kolme tilannetta, jolloin suojatien eteen pysähtyneen auton voi ohittaa pysähtymättä?


1. Ajoneuvojen välissä on vapaa kaista
2. Ajoneuvojen välissä on koroke
3. Vihreä palaa

Sami Aaltonen:
Quote

Mieli tekisi päästää odottava jalankulkija kadun yli, mutta kun en uskalla pysähtyä kun en voi olla varma, että viereisillä kaistoilla ajavat ovat hereillä ja pysähtyvät myös.

Tämä on asia johon meidän kaikkien olisi syytä kiinnittää huomiota liikenteessä. Muistatteko muuten ne kolme tilannetta, jolloin suojatien eteen pysähtyneen auton voi ohittaa pysähtymättä?


JOo ei sitä riskiä kannata ottaa, että joku ei ymmärräkään ja lataa sitten yli näistä jotka päästit suojatielle. Ei ei. Parempi antaa mennä vaan, jos se on turvallista, kyllä ne jalankulkijat turvallisemman raon löytävät. 10-20s aikaa voi mennä tai enemmän; mutta ainakaan et ohjaa heitä kenenkään alle.
Ja jos et ole kääntymässä suojatien yli, niin ei sulla sinäänsä ole mitään velvollisuutta niitä alkaa sieltä päästämään, JOS siis suoraan ajat etkä käänny.

Itse tossa olin Kaivokselassa eräs aamu; sielä on koulu yllättäen; ja tuota 2 poikaa arviolta 7v seisoivat siinä suojatien nurkalla odottamassa ylitystä kun käännyin suojatien suuntaan 90 asteen oikean. En uskaltanut mennä siitä kun noista lapsista kun ei tiedä, joten pysähdyin.
Ongelma oli sitten se vastaan tullut pakettiauto, joka katsoi minua, katsoi katsoi katsoi. Ja kun tuo on aika ahdas paikka; bussi oli sen verran keskellä, että laillisesti siitä ei henkilöautolla vierestä ohi pääse.
No kiireinen ne keinot keksii; suojatien eteen poikittain pysähtyneen bussin voi näpsäkästi kiertää jalkakäytävän kautta, huolimatta niitä 2 lasta, jotka siinä odottivat suojatien ylitystä.

Eli tosiaan; kenenkään ei kannata luottaa.

dc10-30:
Lisään tuohon viestiini vielä että olin keskellä suojatietä siinä vaiheessa kuin noille autoille tuli vihreä, tämä yksi sitten siitä lähti ja melkein ajoi päälle, oli kuin olisi ajanut suoraan mutta teki äkkikäännöksen ja kiersi takaani kuten kuvassa näkyy. Ja tietysti ilman vilkkua! Niin kovalla kiihdytyksellä lähti etten ehtinyt kunnolla edes tajuta.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page