Keskustelua liikenteestä

<< < (1849/3033) > >>

Sami Aaltonen:
Heh joo o, käännyin tossa tänään Jönsäksentieltä Vaskivuorentielle kohti Kaivokselaa. Risteys on muutenkin nyt vaikea kun on se tietyö ja joutuu lainaamaan vasenta kääntyvää kaistaa, että siitä mahtuu oikealle kääntymään. Kun sain bussin keulan risteykseen, vasemmalta kuuluu piiiiitkä torvensoitto. Pysähdyn ja katson vasemmalle. Saabi kuski tulee miljoonaa ja pysähtyy sitten "liinat kiinni" tyylillä, keskisormi pystyssä ja sen sellasta. Olin hieman yllättynyt, nuolivalot paloivat vasemmalle ja oikealle, Saabistilla kirkas punainen. Näytin sille pari kertaa sormella niitä liikennevaloja, että mitä sielä on värinä. Sitten kun se tajus, niin tuli anteeksi heilautuksia ja ties mitä.

Toinen samanlainen juttu Linnaistentieltä käännyttäessä Pitkäjärventielle. Kevyenliikenteenväylällä kirkas punainen ja mulle vaihtu vihree. Juuri kun saan bussin liikkeelle, oikealta ilmestyy fillaristi "sopivalla vauhdilla", tajuaa sitten tilanteen ja vetää kaikki jarrut kiinni mitä pyörästä löytyy ja pysähtyy juuri ja juuri ennen suojatietä.

Punaisen valon merkitys on siis varsin vähäinen..........joillekin.


Sami Aaltonen:
Quote

Ehdottomasti samaa mieltä. Lisäksi voisivat ottaa kilvet pois jokaisesta autosta, joka kulkee yli rajoituksen. Tai jos on ajovalo pimeänä, niin ei kun vaan kilvet pois niin kauan, että on valo korjattu. Saman pitäisi koskea luonnollisesti kaikkia muitakin vikoja pakoputken rei'istä tyhjään vararenkaaseen... Ja kortit pois kaikilta kuljettajilta jo ihan ennaltaehkäisevästi!  


Mutta on nuo mopoilijat oikeasti vaaraksi toisinaan niin itselleen kuin muillekin. Siitä ei päästä yli eikä ympäri. Mun mielestä noita pitäs ratsata paljon enemmän, pienistäkin jutuista pitäisi sivuun vetästä ja pitää keskustelu hetki. Osa noista kun ei välttämättä ees tajua mitä seurauksia liikenteessä voi jostain "oikasempas tästä" tempulla olla.
Niin monta kertaa yllättynyt täysin mitä ne tekevät tuola, mistä millonkin menevät ja mistä oikasevat ja mistä menevät autoteille ja kevyenliikenteen väylille.
Yleistää ei saisi, mutta aina varaudun kaikkeen mahdolliseen näitten kanssa, sekään ei aina riitä.

Pe7e:
Quote

Mutta on nuo mopoilijat oikeasti vaaraksi toisinaan niin itselleen kuin muillekin. Siitä ei päästä yli eikä ympäri. Mun mielestä noita pitäs ratsata paljon enemmän, pienistäkin jutuista pitäisi sivuun vetästä ja pitää keskustelu hetki.

Ei mitään keskusteluhetkiä, eihän nuo mitään puhetta ymmärrä. Tai vaikka ymmärtäisikin, niin luuletko että ne mitään tottelisi, jos poliisisetä käy vähän sanomassa että ooppas nyt kiltisti... kunnolla vaan sakkoa niin että tuntuu siellä iskän lompakossa niin eiköhän se pelleily lopu hyvin äkkiä...

Sami Aaltonen:
Quote

Ei mitään keskusteluhetkiä, eihän nuo mitään puhetta ymmärrä. Tai vaikka ymmärtäisikin, niin luuletko että ne mitään tottelisi, jos poliisisetä käy vähän sanomassa että ooppas nyt kiltisti... kunnolla vaan sakkoa niin että tuntuu siellä iskän lompakossa niin eiköhän se pelleily lopu hyvin äkkiä...


Parempi ees pysäyttää kun olla pysäyttämättä. Kyllä se tollasen 15 kesäsen punttia tutisuttaa, jos on mokannut ja mopokaan ei ole ihan viilaamaton.

jari58:
Mopoista fillareihin. Ne on nimittäin mielestäni kaikkein luupäisintä porukkaa liikenteen vilinässä. Varsinkin ydinkeskustassa meno on kuin villissä lännessä.

Monesti on esim. Albertinkadulla ja Fredalla tullut fillaristi vastaan ajoradalla! Jos sitten väläytät pitkiä tai yrität muuten ilmoittaa että ajelet väärään suuntaan, niin vastaukseksi tulee keskisormi, tai niinkuin yksi "sankari" teki: Sylkäs mun tuulilasiin Fillaristin onneksi olen luonteeltani rauhallinen... 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page