Keskustelua liikenteestä

<< < (1913/3033) > >>

kiikaroija:
Quote

No et varmasti näe, mutta mopo tod. näk. näkee sinun bussisi ja aikeesi lähteä peruuttamaan mikäli pakkivalot toimivat bussissasi? Ja mikäli siis se mopopoika ymmärtää mistään mitään.

Eipähän ollut jokunen päivä sitten Torniossa?? pärinäpoika huomannut parkkeerattua kuorma-autoakaan. Tuli sitten viimeinen kohellus sillä kertaa.

kalleveikko:
Quote

Ei voi kun ihmetellä mihin tarvitaan bussikaistaa varattuna esimerkiksi lauantai-ilta klo 18:00 - maanantai-aamu klo 06:00 tai arki-iltaisin klo 20:00 jälkeen. 

No mutta sehän on selvää: rahankeruuseen.

AYFF:
Quote

Joten miksi ajaa oikealla bussin edessä, jos vasemmalla on 3 autoa harvakseltaan?

Esimerkiksi Mäkelänkadulla on usein tilanne, että ne kaksi normaalikaistaa on miehitetty ns. kuppaajien toimesta jolloin on hyvä ottaa käyttöön se bussikaista koska siellä kuppaajat eivät uskalla ajaa edes sallittuina aikoina. Ja muutenkin esimerkiksi liikennevaloissa kun kolme kaistaa on käytössä, niin samoista valoista selviää enemmän autoja yksillä valoilla koska ne samat kuppaajat roikkuvat niillä kahdella kaistalla arpomassa laatikosta sitä ykköstä tai kaivavat nenää kun valot ovat paistaneet vihreää jo useamman sekuntin.

Mikko J Virtanen:
Ns. Etanat liisterissä..

dc10-30:
Quote

Juu on. Ja jos olisin tollaseen/tohon tilanteeseen joutunut, olisin suosiolla väistänyt sillä kuorma-autolla sinne jalkakäytävälle mielummin kuin tötöillyt puoli tuntia siinä paikallani Onhan tuo nyt niin helevetin naurettavaa toimintaa, molemmilta. Erityisesti bussikuskilta, hänen sentään tulisi pysyä siinä aikataulussa. Henkilöauton kuskilla voi olla vaikka koko päivä aikaa kinata siinä samassa kohdassa.

Kumpikohan muuten "tilasi" sheriffit paikalle ratkaisemaan kumpi on oikeassa ja kumpi väärässä?


Mitä pahaa on bussikuski sinulle tehnyt? Vai mistä tuommoinen asenne?

Tuntuu nuo "Bussikuski on ammattilainen" ja "Bussikuskin pitää pysyä aikakataulussa" olla ne yleisimmät ns. haukkumalauseet kun halutaan syyllistää bussikuskia. Lueppa niiden roskalehtien keskustelupalstoja, nuo lauseet toistuvat aina kun uutisessa on kyse linja-autosta.

Ehkä linja-autonkuljettaja on ammattikuski mutta, ei se velvoita häntä luopumaan omista oikeuksistaan liikenteessä. Itse asiassa se velvoittaa hänet vain ajamaan sitä bussia ja huolehtimaan matkustajista, ei mihinkään muuhun, samat oikeudet bussilla on kuin muillakin autoilla.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page