Keskustelua liikenteestä

<< < (1965/3033) > >>

hynkel:
Quote

Päivittäiset tapahtumat? Eli sun mielestä liikenteeseen kuuluu tollaset jarrut kiinni syyttä - tapahtumat?
Selvä.


Kyllä ne tosiasiallisesti ovat päivittäisiä tapahtumia, ottamatta millään tavalla kantaa siihen, "kuuluisiko" sellaisia tapahtua vai ei.

Sami Aaltonen:
Quote

Kyllä ne tosiasiallisesti ovat päivittäisiä tapahtumia, ottamatta millään tavalla kantaa siihen, "kuuluisiko" sellaisia tapahtua vai ei.


Niin joo totta tuokin. Mutta on se aika vääristynyt käsitys siitä, mitä tuola kannattaa tehdä toisille ja mitä ei.....

rsuomi:
Quote

Ihmettelen sitä että itseäni ei moinen ole hiljaiseksi vetänyt. Ja ei, minulla ei ole selän takana 100 ihmistä, vaan 60 tonnia tuotetta, mutta siitäkään huolimatta ei kyllä hiljaiseksi ole kertaakaa "vetänyt". Muutenkaan en työpäivän aikana pahemmin viitsi päätäni vaivata muiden törttöilyllä, saati nähdä vaivaa ja tuhlata energiaani moisten puimisessa täällä. Jos muista liikenteenkäyttäjistä tulee päivittäin patoutumia sekä ressiä, niin kannattaa kyllä miettiä onko sitä sitten oikealla alalla vaiko ei... 

Muutenkin tuntuu noista sinun kirjoitteluista paistavan läpi tietynlainen "ammattiylpeys" mikä kusee omaan nilkkaan pahemman kerran. "Minä ajan isoa autoa työkseni, minä olen parempi kuin muut. Kaikki ovat minun edessäni ja minulla on aikataulut" ym.. lässytystä. Jos sitä omaa nokkaa laskisi sieltä pilvistä maan tasalle ja ajelisi nöyränä, niin menee ne työpäivät paljon rattoisammin. Vaikka itsekkin ajan työkseni yhdistelmää, ei kertaakaan ole tullut eteen sitä "jumaliste, mä oon rekkamies!!" -fiilistä. Isomman auton ratissa vaan täytyy ajoittain olla joustavampi kuin henkilöauton ratissa ja vähän höllätä. Antaa niiden joilla on oikeasti kiire, mennä ensin ilman sen kummempia ihmettelyjä.


Juuri, näin.

Stumppi:
Quote

Niin joo totta tuokin. Mutta on se aika vääristynyt käsitys siitä, mitä tuola kannattaa tehdä toisille ja mitä ei.....

Kyllä tuola näkee kaikenmaailman kiukuttelijoita ja asennevammaisia. Raskas liikenne kun aina on edessä ja tahallaan ajamme sitä kasiakymppiä maantiellä, emmekkä käännöksissä osaa edes kaistojen sisällä ajaa kun nupilla pitää koukata parhaillaan vastaantulevan kaistalle. Kiitokseksi tuosta saat sitä tööttiä, keskisormea, valojen vilkuttelua, kiukuttelujarrutuksia ymymymym.. Lista on lähestulkoon loputon. Se on ihan vaan ihmisestä kiinni, miten tuollaiset seikat ottaa. Jos itsekin ottaisin kaiken "kritiikin" mitä liikenteessä olen saanut ja tulen saamaan, henkilökohtaisesti, olisi pyöreä huone ja pakkopaita suhteellisen ajankohtaisia asioita.

Jos kerran haluaa ajaa työkseen, täytyy myös tuo saamansa "kritiikki" ottaa sen mukaisena. Mikäli kaiken vittuilun liikenteessä ottaa itseensä, on alan vaihto sinullakin pian edessä. Suomalaiseen tieliikennekulttuuriin kun kuuluu se "minä olen paras ja minulla on kiire" -asenne, voin myöntää että itsekin sorrun moiseen pelleilyyn aina välillä henkilöautolla ajaessani, ja voisin väittää että lähestulkoon jokainen tämän palstan lukijoista voinee allekirjoittaa tämän (paitsi tietenkin ne parhaat kuskit  )? Tätä tapahtuu joka paikassa missä ajaa, on tapahtunut kauan ja tulee myös jatkossakin tapahtumaan. Työkseen ajavan ei auta mikään muu kuin tottua tilanteeseen, eikä ottaa sitä henkilökohtaisena vittuiluna. Kuten sanoin, pyöreä huone siinä odottaa, mikäli itseensä kaiken tuola ottaa... 

hynkel:
Quote

Mutta on se aika vääristynyt käsitys siitä, mitä tuola kannattaa tehdä toisille ja mitä ei.....


Sitä en tiedä, mitä siellä kannattaa tehdä ja mitä ei, mutta käytännön ajosuoritukseen sillä ei ole edes merkitystä. Merkitsevää on se, että mitä siellä tosiasiassa tehdään toisille. Se, että kaikenlaisen pelleilyn ottaa huomioon normaalina suomen liikenteessä vallitsevana asiana, on realismia, eikä sen toiminnan kannattamista.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page