FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
16.07.19, 10:48

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Keskustelua liikenteestä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 266 267 [268] 269 270 ... 759 Reply Print
Author Topic: Keskustelua liikenteestä  (Read 1548522 times)
Henkka
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5340 on: 26.11.08, 21:41 »

Jopa tällainen kaveri, jolla on se ajamiseen oikeuttava muoviläpyskä ollut taskussa pari vuotta ymmärtää ja on ihan käytännössäkin huomannut, että henkilöautolla on hieman helpompi suorittaa väistötoimenpiteitä liikenteessä, kuin isoilla autoilla. Suomalaisethan ylipäätään eivät tunnu hallitsevan moottoriteille, kehille yms. liittymistä. Tavallisin virhe on se, ettei kiihdytyskaistan tarkoitusta sen nimestä huolimatta ymmärretä alkuunkaan, vaan sieltä madellaan liian hiljaista vauhtia, jolloin jäädään muun liikenteen jalkoihin. Tästä seuraa sitten kiihdytyskaistan loppuun pysähtymisiä, joka onkin se viimeinen temppu mikäli sille isolle tielle haluaisi joskus päästäkin. Kiihdytyskaistan tarkoituksena on sovittaa vauhti liittymistä varten. Sinne 100 km/h ajavien sekaan on paljon helpompi ja miellyttävämpi tulla, kun omassa mittarissakin on se 100 km/h, eikä se 70-80. Sopiva rako liikenteen seassa kannattaa katsoa jo valmiiksi ja sovittaa oma ajaminen siihen pääsyä varten.

Mikäli olen liittymässä isolle tielle rekan lähettyviltä, pyrin tavallisesti kiihdyttämään kiihdytyskaistalla siten, että pääsen sen eteen. Sen ei pitäisi olla nykyautolla mikään ongelma - mikäli on, kannattaa varmistua siitä, ettei ole vahingossa sattunut ostamaan kolmiolla varustettua mopoautoa. Rekkojen vauhti ei voi mikään hirmuinen olla, ja normaaliliittymissä voi katsoa peiliin jos autoa ei saa siihen vauhtiin kiihtymään. Tosin tietenkin näillä liukkailla keleillä voi olla välillä viisaampi veto jättäytyä suosiolla siihen rekan taakse ja ohittaa se sitten tarvittaessa myöhemmin.

Liittymästä tulevaa rekka/bussi vaatii enemmän tyhjää tilaa henkilöautoon verrattuna tielle päästäkseen. Henkilöauton käsiteltävyys on aivan eri luokkaa isoihin autoihin nähden, ja niinpä olen pyrkinyt tarjoamaan mahdollisuuksien mukaan isommille tietä. Joko painamalla lisää kaasua, hellittämällä sitä tai tilanteen salliessa - sakkojenkin uhalla - vaihtamalla vasemmalle kaistalle. Tämän olen tehnyt muutaman kerran poliisiauton edessä, seurauksena se, että poliisiauto on vaihtanut perässäni kaistaa ja näin ollen helpottanut omalta osaltaan liikenteen sujumista.

Monet eivät myöskään osaa ottaa opiksi omista virheistään. Mikäli teen jotakin väärin liikenteessä ja häiritsen sillä jonkun muun ajoa, olen huomautuksen (valojen väläytys, äänimerkki) ansainnut. Mutta toiset ovat aina oikeassa, eivätkä tee virheitä.. Viime lauantaina ajoin sisään Sellon parkkihalliin ja oikealta puolelta kolmiomerkin (ja siihen maahan maalattujen lukuisten kolmioiden) takaa työntyy auto suoraan eteeni. Jarrut ja töötti pohjaan. Kaveri pysäyttää auton eteeni ja painaa vastaa äänimerkkiin tuijottaen vihaisesti minua. Osoitan kolmioita ja mr aina oikeassa painaa kaasua häipyen renkaan ulvoen.

Viime lumipäivinä tapahtuneista teiden varsille pysähtymisitä vielä juttua: pysähtymiset eivät mitenkään häirinneet, mutta yhden Seat Ibizan oli pakko tunkea Kehä III:lla suoraan eteen nollavauhdista, taas jarruja ja pieni ohjausliike kohti vasenta kaistaa. Olisi voinut sen pari sekuntia odottaa, kun tie takana oli kerran tyhjä.

EDIT: Pakko vielä lisätä, että liukkailla ja lumisateisilla keleillä olis oikeasti hienoa, jos sitä vilkkua voitaisiin käyttää vähän aktiivisemmin ja vieläpä ennakolta. Todella rasittavaa ja vaarallistakin, kun edellä olevalla välähtää jarruvalot eikä aikeista ole mitään tietoa. Samoin kun lunta tulee tuulilasiin ja näkyvyys on huono, voisi sen vilkun ja monissa paikoissa jopa hätävilkut pitää päällä, kun auto on pysähdyksissä tien laidassa ja kuski skrabaamassa ikkunoita.

Olipa miellyttävää luettavaa "nuorelta" autoilijalta. Näillä eväillä on hyvä jatkaa ja kartuttaa vuosia ja kilometrejä. Ei se ainakaan pahasti pieleen voi mennä!  Smiley

 thmbup
Mikko86
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5341 on: 26.11.08, 21:46 »

Kuopiossa on jaettu ruuhka-aikaan sakkojakin, kun on vaihdettu tarpeettomasti kaistaa liittymästä tulevan vuoksi...
En usko. Tarpeeton kaistanvaihto se ei missään nimessä ole, jos vaan tilaa on se tehdä. Päin vastoin! PK-seudulla ruuhkat ja vaaratilanteet vaan lisääntyis jos ei porukka antais tilaa hyppäämällä vasemmalle kaistalle.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5342 on: 26.11.08, 21:46 »

Petrillä on nyt ilmeisesti ns. kuherruskuukaudet ratin takana ohitse.
Nyt alkaa olla uho ja "murrosikä" käsillä tässä asiassa. Mut kyllä se siitä tasaantuu ja peiliäkin löytyy sitten, mitä välillä vilkaista.
Kuinka niin? Eikö tässä pari rekkajoreakin + bussikuski + muutkin ole samanlailla vinkunut? Huh En kyllä huomannut että oisin ainoa.... Shocked
Edellisellä sivulla valitettiin että miten joku mulQ oli pysähtynyt keskelle kehäykköstä ja eräs vetää pultteja jostain ihan käsittämättömistä syistä jne. Että en mä ainakaan sitten ainoa ole jolla se "uho ja murrosikä" on käsillä...

Ja johan tässä on samaa paskaa jauhettu varmaan viimeiset 100 sivua.. Roll Eyes

IMO nykyään tämäkin on täysin turha triidi, kun jokainen vuorotellen itkee jotain tilannetta minkä on nyt kokenut liikenteessä ja sitten muut tulee haukkumaan sen "itkijän" ja koko jutun pystyyn ja sitten alkaa yleinen vittuilu kunnes joku kertoo taas uuden jutun ja sama rundi jatkuu ja jatkuu... tosin tollasta tässä on tosiaan noi viimiset 100 sivua ollut enkä edes muista milloin tässä triidissä ois viimeks jotain järkevää "Keskustelua liikenteestä" ollut.
Toki väliin on mahtunut pari noita asiallisiakin viestejä kuten nyt tuo Jaakon viesti.
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5343 on: 26.11.08, 21:51 »

Nooo, ainakaan ei tuu tylsää näitä lukiessa Grin
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5344 on: 26.11.08, 21:53 »

Nooo, ainakaan ei tuu tylsää näitä lukiessa Grin
No tuo on kyllä totta, eikä kyllä kirjoittaessakaan laugh Tälläsiä paskanjauhantakokouksia ois hauska järjestää ihan niinkuin face2face. Grin Saattaa osalla vähän jutut muuttua kun pitää päin naamaa sanoa eikä huudella sieltä ruudun takaa oman huoneen nurkasta piilosta...  laugh

Triidinkin nimen vois vaikka vaihtaa "Itkua liikenteestä" tms Grin
« Last Edit: 26.11.08, 21:59 by Petri Koivisto »
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5345 on: 26.11.08, 22:04 »

Ei.. Pitää ruveta oikeesti miettimään, mitä kaikkea liikenteessä onkaan itselle käyny Wink

Niiiiin... Sunnuntaina istuskelin vaihteen vuoksi bussin kyydissä Espoon Ikealta Raumalle kelin ollessa aikaisemmista viesteistä pääteltävissä oleva almost-cavok. Minullahan ei mitään naiskuskeja vastaan ole, ja ajaminen sujuikin varman oloisesti aina Huittisiin saakka. Liikenneympyrässä renkaat eivät kuitenkaan saa tien pinnasta (jos siinä nyt kaiken asvalt.. ei pysty, pitää se f:llä kirjoittaa kuten uniformukin Cheesy ..asfaltin päällä olevasta tavarasta johtuen voi enää tien pinnasta puhuakaan) minkäänlaista otetta ja bussi liukuu ojan reunalle. No, tässä vaiheessa takanani istuva naismatkustaja alkaa hermostua: "Tää bussi kaatuu kohta ojaan, eiks kaadukin? Meidän pitää mennä pois!" Bussin etuosa on tietääkseni melkoisen kevyt, ja kun yksikään rengas ei ole ojan puolella ei vaaraa ollut ihan käsillä. Tässä vaiheessa naiskuskikin alkaa hätäillä, ja sanoo, ettei uskalla peruuttaa bussia pois, jottei se vain liu'u ojaan. Siinä odotellaan keskellä liikenneympyrää, eikä mitään tapahdu. Saman firman Poriin matkalla oleva bussi tulee taakse, ja sen kuljettaja saapuu paikalle. Hetken tilannetta katseltuaan hän sanoo peruuttavansa meidän bussin pois ojan reunalta. No, näin tapahtuu ja homma sujuu ihan nätisti. Olihan siinä vielä kivetyskin välissä... Anyway, alkuperäinen kuljettaja istuu rattiin ja aina lumipyryn saetessa huokaa raskaan kuuloisesti, eikä tunnu enää nauttivan ajamisesta.. On se kumma, ettei ammatti-ihminen pysty pitämään niitä omia ajatuksia ja tunteita koossa tuollaisessa tavallisesta poikkeavassa, mutta kuitenkin kohtuu vaarattomassa tilanteessa ja sen jälkeen. Minkälaisen kuvan hän antaa omista taidoistaan matkustajille, varsinkin kun matkaa on vielä jäljellä reilusti?

Minkäköhänlaisen sovinistin leiman tässä nyt sitten saakaan?  Grin Täytyykin vielä mainita, että tuon Porin bussin kuljettaja, joka tilanteen "pelasti", oli mies Tongue
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5346 on: 26.11.08, 22:05 »

En usko. Tarpeeton kaistanvaihto se ei missään nimessä ole, jos vaan tilaa on se tehdä. Päin vastoin! PK-seudulla ruuhkat ja vaaratilanteet vaan lisääntyis jos ei porukka antais tilaa hyppäämällä vasemmalle kaistalle.

Entä kun ei ole sitä tilaa, mutta sinne vasemmalle kaistalle väännetään väkisin, "kun pitää antaa tilaa"? Usko pois vain. Olen itse nähnyt vastaavan tilanteen, emäntä on nähnyt ja pari kaveriakin on ainakin kuullut tilanteesta, jossa siniset vilkut pärähtää vilkkumaan, ja "tilaa tehnyt" on otettu pientareelle...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5347 on: 26.11.08, 22:08 »

Tälläsiä paskanjauhantakokouksia ois hauska järjestää ihan niinkuin face2face.

Mä oon ainakin odottanut koko threadin bussit vs. rekat-meiningin ajan, että milloin eräät tietyt foorumilaiset sattuvat nokikkain isoilla autoillaan irl Wink
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5348 on: 26.11.08, 22:11 »

Entä kun ei ole sitä tilaa, mutta sinne vasemmalle kaistalle väännetään väkisin, "kun pitää antaa tilaa"?
Niinpä, tilannekohtaisestihan sinne vasemmalle mennään. Jos siellä ei ole tilaa, siellä ei ole tilaa ja sinne ei mennä.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5349 on: 26.11.08, 22:15 »

Mä oon ainakin odottanut koko threadin bussit vs. rekat-meiningin ajan, että milloin eräät tietyt foorumilaiset sattuvat nokikkain isoilla autoillaan irl Wink
Eikä kun se on ammatikseen ajavat (bussit&rekat&taxit) vs "normiautoilijat" Tongue

Jos siellä ei ole tilaa, siellä ei ole tilaa ja sinne ei mennä.
Älä s**tana?? Cheesy Eikös tuokin ole päivänselvä asia? Jos täällä ei tolleen väisteltäisi niin sieltä liittymästä ei pääsis kukaan koskaan liittymään siihen kehään... varsinkaan silloin kun on vähän enemmän liikennettä...
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5350 on: 26.11.08, 22:18 »

Älä s**tana?? Cheesy Eikös tuokin ole päivänselvä asia? Jos täällä ei tolleen väisteltäisi niin sieltä liittymästä ei pääsis kukaan koskaan liittymään siihen kehään... varsinkaan ruuhka-aikaan...
Ei se vaan tosta Mikon kertomasta päätellen tunnu kaikille päivänselvä asia olevan..
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5351 on: 26.11.08, 22:19 »

Ei se vaan tosta Mikon kertomasta päätellen tunnu kaikille päivänselvä asia olevan..
Sitä lähinnä tarkoitinkin, enkä sinulle tuota tarkoittanut... thmbup
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5352 on: 26.11.08, 22:22 »

Jos täällä ei tolleen väisteltäisi niin sieltä liittymästä ei pääsis kukaan koskaan liittymään siihen kehään... varsinkaan silloin kun on vähän enemmän liikennettä...

Pitäisivät etelän juntit riittävää (turva)väliä edellä ajavaan, niin kylläpä mahtuisi vaikka se helv**** kovaa tuleva rekka siihen väliin, eikä tarttisi edes jarruttaa  Roll Eyes

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
TarppiVertainen
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5353 on: 26.11.08, 22:23 »

Sinä oletkin ainoa poikkeus tässä asiassa(ja tällä foorumilla) ja näytät että on siellä rekan ratissa välillä fiksuakin porukkaa... thmbup Onhan sulla vissiin kokemustakin "vähän" enemmän kuin näillä junnuilla.

Noh, en menis itseäni vielä kehumaan Wink
Kilometrejä ja vuosia en ole pölliauton ratissa laskenut, mutta aina liukkaiden kelien tultua tuolla tienpäällä hirvittää...
Jos itsenikin puolesta, myös noiden muiden, joille kaikille sitä autolla ajmista liukkailla ei ole opetettu Huh
Isä-ukko, joka ajoi melkein 40-vuotta puuta, opetti mulle aika hyvin, miten tuolla tienpäällä tulee toimeen, joten kaikki kunnia hänelle thmbup
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5354 on: 26.11.08, 22:23 »

Sitä lähinnä tarkoitinkin, enkä sinulle tuota tarkoittanut... thmbup
Joo, ymmärsin, että ymmärsit mitä tarkoitin, ja sen ettet tarkoittanut tuota minulle, mutta joku muu taas ei olisi ymmärtänyt... Taitaaki olla pikku hiljaa aika mennä nukkumaan Grin
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5355 on: 26.11.08, 22:26 »

Pitäisivät etelän juntit riittävää (turva)väliä edellä ajavaan, niin kylläpä mahtuisi vaikka se helv**** kovaa tuleva rekka siihen väliin, eikä tarttisi edes jarruttaa  Roll Eyes
Tur-va-vä-li... ja kas, eteen on ilmestynyt pari kolme autoa ja turvavälin pitääkseen joutuu taas hidastamaan. Tervetuloa ajamaan meille etelään Grin Sainpahan muuten kuulla tutulta sveitsiläiseltä, ettei hän uskaltaisi ajaa Helsingissä.
Mikko86
Former member
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5356 on: 26.11.08, 22:27 »

Entä kun ei ole sitä tilaa, mutta sinne vasemmalle kaistalle väännetään väkisin, "kun pitää antaa tilaa"? Usko pois vain. Olen itse nähnyt vastaavan tilanteen, emäntä on nähnyt ja pari kaveriakin on ainakin kuullut tilanteesta, jossa siniset vilkut pärähtää vilkkumaan, ja "tilaa tehnyt" on otettu pientareelle...
Se on sitten siellä päin Suomea astetta vakavampi rike kuin etelässä. Eli joustavuutta eivät hyväksy? Väkisin tunkemisesta voi ja pitääkin sakottaa. Semmosta kuitenkin näkee harvemmin kaistanvaihtotilanteissa.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14539
Date Registered: 21.07.04

Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5357 on: 26.11.08, 22:31 »

Se on sitten siellä päin Suomea astetta vakavampi rike kuin etelässä. Eli joustavuutta eivät hyväksy? Väkisin tunkemisesta voi ja pitääkin sakottaa. Semmosta kuitenkin näkee harvemmin kaistanvaihtotilanteissa.
Tuolla pöndellä taitavat sakottaa vähän joka asiasta herkemmin kuin täällä..
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5358 on: 26.11.08, 22:39 »

Eli joustavuutta eivät hyväksy?

Ei se ole joustavuutta, jos sinne muiden turvallisuuden kustannuksella vängätään. Vaikka siinä vierelläsi olisikin väli, mihin autosi mahtuu, mutta takaa kovempaa tuleva joutuu takiasi silti jarrua painamaan, peli on mielestäni aika selkeä. Ja siitä kuuluukin sakottaa...

Tur-va-vä-li... ja kas, eteen on ilmestynyt pari kolme autoa ja turvavälin pitääkseen joutuu taas hidastamaan. Tervetuloa ajamaan meille etelään Grin S

Ihan tarpeeksi tulee etelässä ajeltua, että voi tehdä sen päätöksen, notta ruuhka-aikana tuo on ongelma. Mutta silloin joudutaan pelaamaan muutenkin "poikkeussäännöillä" sitä liikennepeliä. Kuitenkin varsinaisten ruuhka-aikojen ulkopuolella se vähän pidemmän välin pitäminen ei ole ongelma muuten, kuin meidän uppiniskaisten kuskien pääkopissa.

Edelleen peräänkuulutan sitä jo muutama sivu takaperin ihmettelemääni faktaa, että miksi kukaan meistä ei kirjoittele täällä omista päivittäisistä töppäyksistä. Lupaan aloittaa heti, kun joku muu aloittaa ensin Grin

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Keskustelua liikenteestä
« Reply #5359 on: 26.11.08, 22:42 »

Ja kun alkuun päästiin... Minkälainen koulutus muualta tuleville bussikuskeille annetaan Suomen erikoisolosuhteista? Muutama talvi sitten oli pk-seudulla ratissa ilmeisesti Intiasta päin tullut kaveri, jolla oli varmaankin ensimmäinen kunnon talvi auton ratissa. Jarrutukset alkoivat keliin nähden aivan liian myöhään, ja sitä luisteltiinkin muutaman pysäkin ohi ja punaisten valojen läpi.

Eikös tuossa 90-luvun loppupuolella tapahtunut tunisialaisyhtiön MD-80:n suistuminen kiitotieltä jossakin pohjoisessa, olisiko ollut Kittilässä, ja kipparia kuulusteltaessa hän selitti, etteivät radalla olevat lumi ja jää vaikuta jarrutustehoon millään tavalla. Huvittavintahan tuossa oli, että kyseisen yhtiön joku kouluttajakapteeneista oli suomalainen - ellen nyt aivan väärin muista.

Mikko: 2007 kesällä olin vaihtaa kaistaa keskeltä vasemmalle suoraan pakettiauton kylkeen ajaessani liian väsyneenä ruuhkassa. Vilkaisin kyllä peiliin, mutta suoraan sivulle en sitten tullutkaan katsoneeksi... Olin jo naapurikaistalla melkein kyseisen pakettiauton kyljessä, kun tajusin sen olevan siinä, ratti terävästi oikealle ja suoraan oikealta kaistalta tulevan auton eteen. Mitään ei kuitenkaan käynyt, edes valot eivät välkkyneet. Otatko haasteen vastaan? Wink Ja 98% suomalaisista mieskuljettajista on tutkimuksen mukaan omasta mielestään keskimääräistä parempia kuskeja. Lukeudun totta kai tähän joukkoon.
« Last Edit: 26.11.08, 22:48 by Jaakko Rissanen »
Pages: 1 ... 266 267 [268] 269 270 ... 759 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1