Afrikan maisemia säätämässä

(1/3) > >>

Wanhis:


Innostuinpa tuossa pistämään Afrikan maisemia kuntoon. Tähän asti ne ovat olleet simussa aivan defaulttia mutta kun olen tuossa lueskellut erästä Afrikasta kertovaa kirjaa, niin kiinnostus parempia simun maisemia kohtaankin alkoi heräilemään.
Kerron tässä ketjussa sekalaisia tunnelmia asennuksen vaiheista ja pistän kuvia näytteeksi. Tämä puuha saattaa kestää ikuisuuden mutta semmoinen on tyylini ja siihen on tyytyminen.
 

Aivan alussa tässä vielä ollaan eikä asennettuna ole vielä paljon mitään mutta jotain kuitenkin. Africa Landclass oli niistä ensimmäinen.Landclass asettelee uudet uskottavammat jaottelut simun maastotyyppien metsien, aavikoiden, asutuskeskusten jne, tilalle. Lopputulos on parhaassa tapauksessa todella vaikuttava. Katsopa esimerkiksi tuota aloituskuvan Kilamanjaro vuoren landclassia, jossa vuorta ympäröivä viidakko on hyvin samannäköinen kuin todellisuudessakin.

Huomasin, että Afikan perus-landclassin lisäksi on saatavana myös tarkemmin tehtyjä, maakohtaisia classeja kuten esimerkiksi "Tanzania scenery" joka sisältää spesial landclassin, meshin, vesistöjen muodot ja lentokenttien asennon ja korkeuden hienosäädöt. Aloituskuva on juuri tuosta Tanzania sceneryn alueelta ja tässä alla vielä muutama lisää:

Mesh lisäosat vaikuttavat simun maaston pinnanmuotoihin ja huolella tehty mesh parantaakin näkymiä huomattavasti.Esimerkiksi tämä Tanzania sceneryn mesh on laadukas. Tarkasti tehdyssä meshissä eivät järvien vedet kiipeile kallionrinteitä ylös! Ellet muuten ole vielä asentanut Fs9:siin "Photoreal Vegetarion Ground Texture settiä" niin viimeistään afrikkaa varten se kannattaa asentaa.
Wanhis:
Päätin asentaa jonkin hieman isomman lentokentän. Valinta osui Madagascariin ja siellä kenttään: Ivato (FMMI). Hyvä valinta sillä kenttä on varsin näyttävästi ja vaivoja säästelemättä toteutettu. Tässä osa kenttäalueesta. Vielä ei ole Ai-liikennettä paikalla.Cessnalla Air Madagascarin hallin edessä. Ai-koneet ajavat myös hallin sisälle parkkiin. Upeaa on kieltämättä.Rakennuksen ovat näyttävästi mallinnettu, samoin kenttäalueen asfalttipinnat.Ai-liikenne tuo elämää kentälle! Tässä on nyt asennettuna Woain Air Madagascar paketti. Keskimmäinen kone on muuten O.Syynimaan mallintama ATR.
Wanhis:


Vapaapäivä on aina suurta juhlaa . . silloin voi häsätä jotain kivaa simun parissa. Tälläkertaa keksin asentaa simuun Victorian putoukset, jotka sijaitsevat Zambian ja Zimbabwen rajalla. Fs9:ssä ei näitä putouksia ole senkummemmin mallinettu, kuten alla olevasta esimerkkikuvasta voitte havaita:

Kaksi joenhaaraa yhtyy mutta mitään putouksiin viittaavaa ei ole havaittavissa. Näkymä ei ole erityisemmin mieltä ylentävä mutta onneksi asiaan on olemassa hyvät lääkkeet. Holger Sandman ja Johan van Wyk ovat tehneet loistavan lisäosapaketin jonka zippi on nimeltään: vicfalls.zipPaketti sisältää alueelle tulevan Meshin, landclassin, noin 100km sateliittikuvan mukaan piirtyvää jokirantaa. Mallinnettu putous efekteineen, silta sekä sokerina pohjalla vielä alueella liikkuvan Ai-veneen. Alla lähikuva putouksesta:Vesisumu nousee melko ylös, eikä putouksen reunalle voi lentää sillä näkyvyys katoaa silloin täysin. Veden virtausefekti ja vesisumu on varsin onnistuneesti toteutettu.Näkymä putouksille takaapäin lähestyttäessä. Putousten jälkeen joki jatkaa syvässä uomassa.Alueella liikkuva Ai-vene ja sen Afcad, josta on hyvä ottaa mallia mikäli vesiliikenteen asentaminen kiinnostaa. Veneen reitti on vedetty "apron routella"

Asensin lähialueelle myös pari  freeware lentokenttää. Victoria Falls (FVFA)Sekä Harare (FVHA) jossa on mm. mielenkiintoisesti toteutettuja "staattisia" koneita! Tässä spesial tekstuureilla olevia default DC-3:sia joilla on sellainen plaani etteivät ne liiku mihinkään. Hyvän näköistä mm. siksi, että koneilla on varjot mitä taasen ei normaalisti staattisilla koneilla ole. Nämä eivät myöskään näytä  niin "kirveellä veistetyiltä" itse asiassa ovat erittäin hienoja.

Edellä esitetyt lisäosat ovat hieman haastavampia asennettavia eivätkä sovellu hosupekoille! Mistään "paina nappia ja nauti" juttuista ei oikeastaan ole kysymys.
 

puijo:
Nyt kun tuo simulentäminen ollut hieman taka-alalla niin tätä Jarin juttua lukiessa ja katsellessa innostus simuiluun taas herännyt
ja muistan itsekkin että jossain vaiheessa innostuin lentelemään Afrikan maisemissa ja tuokin Victorian putoukset lisäosa tuli
silloin asenneltua . Jospa nyt sit uudelleen.

Vinkkinä Jarille ja muillekkin ,tuolta Avsim.ru:sta löytyy pieni mielekiintoinen lisäosa scenery eli Luderitz Namibia vaikkakin vielä beta versiona.

http://www.avsimrus.com/f/fs2004-sceneries-44/luderitz-fylz-v03-beta-48604.html

Wanhis:
Quote


Vinkkinä Jarille ja muillekkin ,tuolta Avsim.ru:sta löytyy pieni mielekiintoinen lisäosa scenery eli Luderitz Namibia vaikkakin vielä beta versiona.

http://www.avsimrus.com/f/fs2004-sceneries-44/luderitz-fylz-v03-beta-48604.html


Kiitos vinkistä, sait ylipuhuttua ja kävin tuon kentän lataamassa! Ensin katsoin vähän pitkään sitä Zipin kokoa. Odotettavissa olisi ilmeisesti hieman keskivertoa parempi pikkukenttä! Niinhän se sitten olikin photopohjineen ym. viitseliäästi tehtyine yksityiskohtineen joista alla pari kuvaa.Kentän pinta on mykistävän upea ja objektien laatu sekä teksturointi on sitä "pro-tasoa" Kentälle lentää Woain koneista Air-Namibia ja tässä poseeraa Woain Beechcraft 1900:nen. Afrikan maihin on saatavana paljon eksoottista käsin aseteltavaa Ai-liikennettä johon palaan myöhemmin, kunhan nyt saan pikkuhiljaa ensin asenneltua noita Woain koneita.Kiitotien viereinen autiomaa on, eh . . tuota . . kivikkoinen! Parasta koittaa pysytellä kiitotiellä, eikä rullailla sen vieressä. Mielenkiintoinen yksityiskohta jonka toteutustapa kyllä alkoi kiinnostamaan.Niklas tuossa kertoi taas hieman innostuneensa Afrikassa lentelystä. Mikäli joitakuita kiinnostaa väsäillä ja asennella Afrikan maisemia kuntoon ja harrastemieltä riittää senverran, että juttua ja kuvaa kiinnostaisi laittaa, niin mikäs siinä etteikö tähän samaan ketjuun vaan jatkeeksi! Lentelet sitten antiikkisella Fs2004:sella tai kermaisen hienoilla nykysimuilla, niin siitä vaan . . .
 

Afrikassa on kyllä oma hohtonsa. Maanosa on eksoottinen monellakin eri tavalla ja sitä tunteekin helposti olevansa varsinainen löytöretkeilijä kun täällä vähän aikaa säätelee . . .  Harrastelijat ovatkin väsäilleet Afrikkaan kaikenlaista pientä kivaa lisäosaa ja vaikuttaa siltä, että lisää on kokoajan tulossa. Hmmm . . . missähän maassa se Mustanaamion pääkalloluola sijaitsee?
 

Navigation

Up one level

Next page