Merikarhuille pari kiperää kysymystä majakoista

(1/2) > >>

Tatu:
Lentosimu-malleja varten kyselisin pari juttua majakoista, ajattelin että tältä osastolta löytyisi ehkä oikeat henkilöt vastaamaan. Ei nyt mitään maailman tärkeimpiä asioita, jokseenkin hyödyttömiä nuo ovat lentosimussa, mutta kun näitä tekee niin alkaa asia oikeastaan kiinnostamaan enemmän. Mystisiä rakennelmia monet majakat. Ja sitten ovat nuo, joissa on helikopteritasanne. En tiedä onko oikeasti kuinka hankala laskeutua tikun nokkaan, näyttää jokseenkin hurjalta. No mutta kysymyksiin...

Eli tutkiskelin elektronista merikarttaa (Paikkatieto sivustolta). En löytänyt majakkaa "Suomen leijona", tai sen minkä löysin ja luulen olevan kyseisen kohteen oli vain infona että tilapäisesti pois käytöstä. Sekä valo, että racon.
1. Onko Suomen leijona pois käytöstä tällä hetkellä?
2. Luin, että kyseisestä majakasta olisi (muistaakseni) vuonna 2004 poistettu helikopteritasanne, ja että se olisi enää alkuperäistä lyhyempi masto jonka nokassa valo. Täsmääkö? Kuvaahan ei tietenkään löydy nykyisestä majakasta? 

Sitten Kemiin.
Tuossa linkissä on pari kuvaa ja kuvateksteissä mainitaan Kemi II.
http://www.tol.oulu.fi/users/nestori.simola/talvi2004/talvi2004.html

Suomen majakat kirjassa on kuitenkin aivan toisenlainen kuva Kemi II:sta. Eli tällainen: http://www.kemi.fi/navigaatioseura/2119/index.html
3. Ovatkohan ekan linkin hiihtäjät erehtyneet paikasta ja yöpyneetkin jossain muualla kuin Kemi II juurella?

4. Paikkatieto sivulta löytää kyllä tarvittavan infon, mutta onko majakoista olemassa listaa koordinaatteineen ja muine tietoineen netissä? Ja tarkoitan nyt tarkempaa ja virallisempaa listaa kuin wikipedia. 

Kiitokset etukäteen taas. 

Outsider:
Quote

4. Paikkatieto sivulta löytää kyllä tarvittavan infon, mutta onko majakoista olemassa listaa koordinaatteineen ja muine tietoineen? Ja tarkoitan nyt tarkempaa ja virallisempaa listaa kuin wikipedia. 


Olisikos Liikenneviraston "Suomen rannikon loistot" ja "Tiedonantoja merenkulkijoille" riittävän wirallista:

http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/liikenneverkko/merikartat/Merikarttoihin_liittyvat_julkaisut

Tatu:
Quote

4. Olisikos Liikenneviraston "Suomen rannikon loistot" ja "Tiedonantoja merenkulkijoille" riittävän wirallista:


No kyllä ja ei. Unohdin sanoa, että mielellään nettisivua tai tiedostoa.  Tuon olin jo löytänyt, kiitos silti.

Outsider:
Quote

No kyllä ja ei. Unohdin sanoa, että mielellään nettisivua tai tiedostoa.  Tuon olin jo löytänyt, kiitos silti.


No tuo "Tiedonantoja merenkulkijoille" löytyy pdf-tiedostoina:

http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/liikenneverkko/merikartat/Merikarttojen_paivityspalvelu/Tiedonannot_merenkulkijoille_vuosina_2005_2011

No, ehkä olit sen jo löytänytkin, unohdit vaan sanoa

susiluoto:
Seppo laurellin kirja suomen majakoista antaa melko hyvän kuvan tilanteesta, suomen majakkaseura tietää ainakin, itse en muista miten tuo homma menee, tiesin aikanaan mutta näin maailma muuttuu, tai ihminen.
Ei vastaus mutta tuota kun seuraat.

Navigation

Up one level

Next page