Tuifly nordic

(1/3) > >>

andm31:
Hej

Jag hittade det här http://tuiflynordic.weebly.com/flyg-med-oss.html

Och blev sugen på att gå med men det finns ingen epost att maila till, någon som vet vem som ligger bakom?

Mvh anders

jonny:
Utan att lägga några aspekter på hur andra vill göra kan jag inte låta bli att komma med följande funderingar.

Tycker att det finns alldeles tillräckligt många virtuelle flygbolag för att det skall behövas fler. Verkar som intresset för flygsim är på nedåtgående och att då splittra upp oss på ytterligar fler virtuella bolag verkar inte bra. Det märks ju också på intresset på svenska forum. På något sätt borde vi i stället försöka att samla oss på färre bolag och forums.

De bolag och med tillhörande forum som jag är mest intresserde av är:
Scandinavian Virtual Airlines, http://scandinavian-va.net/ , fortfarande mycket aktivitet.
Swedlanda, http://www.swedlanda.se , tyvärr inte så mycket aktiviet numera.
DC-3 Airways Virtual Airline, http://dc3airways.com/ , aktiva
Buffalo Airways Virtual, http://buffaloairwaysvirtual.com/index.php/Frontpage, mycket aktiv.

Dessa räcker till för min del. Fast jag är pensionär och borde ha hur mycket tid som helst så har jag problem att hålla mej kvar i ett par bolag som kräver regelbundna flygningar.

Min fråga är hur skall vi kunna samla oss och öka intresset för flightsim?

andm31:
Hej hej,

Jag håller med till viss del. Det hade varit kul att fokusera på några och få igång dessa men något som jag har märkt är att det finns ungefär lika många viljor som det finns utövare av vår hobby som vill att ett VA ser ut precis som man själv vill att det ska se ut. Häri tycker jag det stora problemet är. Min erfarenhet är att det blir lätt någon eller några som driver sina teser om hur det ska funka. Ska det vara så verkligt som möjligt, ska vi ha så kul som möjligt, ska vi styra med järnhand, ska vi ha en mer laidback attityd osv.

Själv så har vad jag söker i ett VA svängt mycket över åren, från att vilja ha struktur och att det ska vara så verkligt som möjligt till mer att ha kul (då menar jag inte att jag inte tycker om det verklighetstrogna men jag har hamnat i diskussioner om jag ska få tillgodoräkna mig min flygtid eftersom jag pausade och sedan flög 4x hastighet tills jag var ikapp min riktiga tid igen... jag fick inte tillgodoräkna mig den sju timmarsflygningen oavsett hur jag argumenterade, regler var regler i det VA:et och illussionen av att någon slags massiv kaotisk fusksituation skulle uppstå verkade vara betydligt mer viktig än att ha kul).

Nuförtiden vill jag mest ha kul. Med småbarn så får jag ta den tid jag får, pausar jag och spolar fram tiden snabbt för att "hinnna ikapp" den verkliga tiden så göra jag det. Vill jag planera flygningen noga och genomföra den noga så gör jag det, vill jag bara ha kul så gör jag det.

Jag har hittat på egna VA bara för att jag tycker att det är kul. Ibland har några andra uppskattat det och flugit ibland inte och för mig är det helt ok, det enda jag har offrat är lite av min tid och har haft kul medan jag gjorde det.

Men visst blir det lätt för många VA med dålig kvalité och jag både håller med dig i att det blir lätt för många, samtidigt som en del av mig säger: so what, det spelar väl ingen roll så länge vi har kul

Jag var med ett gäng här för något (några) år sedan och försökte dra igång ett virtuellt flygvapen. Det var väldigt seriöst vi gjorde manualer, hemsidan medmera och jag hade himla kul så länge jag hann med. Men vi kom aldrig igång, det rann ut i sanden till slut. Tyvärr för jag flyger runt lite i Viggen, Gripen, SK60, Draken medmera fortfarande men inte organiserat.
När jag ser tillbaka så var det kanske för många idéer om hur vi borde göra det och de var ofta väldigt ambitiösa och bra men tyvärr kanske för bra och för ambitiösa. Det är lite som att bygga en helt fantastisk bil som aldrig någon kör. Vi höll på att bygga upp något fantastiskt bra och genomtänkt som aldrig blev av. Istället kanske vi skulle sänkt ambitionsnivån och faktiskt skapat något som skulle givit glädje till människor.

Så jag är kluven samtidigt som jag absolut förstår och håller med också.

jonny:
Hej!

Håller med dej i stort sett i allt.

För mej är det viktigaste att ha kul.

Det där med realism och verklighet i virtuella flygbolag kan ju gå lite för lång i bland. Vi använder ju en simulator och får leva med de begränsningar som den har visavi riktigt flyg.

En likande disskussion som denna har också startat på http://www.flightsim.se/forum/showflat.php?Cat=0&Board=1&Number=4234&Searchpage=1&Main=4234&Words=&topic=&Search=true#Post4234

Jonny

andm31:
Jag sitter med samma känsla som Lennart skrev i sin tråd dvs. att det känns lite dött, ingen skriver något om man undrar om folk flyger. Men det verkar som att folk faktiskt flyger en del, i alla fall i SVA. Jag tror att det kanske har med olika cykler av programvara att göra. Både FS2004 och FSX är rätt gamla nu och att de skulle locka till sig nya användare verkar kanske inte jättesannolikt. Men med de nyare simulatorernas intåg så kanske det tar fart igen om något/några år.

Jag tror att det är lite av en mellantid just nu men vi som håller på får syssla vidare. Jag fortsätter att flyga och designa och måla om, kanske mest för min egna skull, men om någon annan vill använda mitt så blir jag glad för det och delar gärna med mig

En annan tanke som slog mig precis är att vi verkar ha rört oss mer mot en kommersialisering också, inte nödvändigtvis av ondo vi får många bra tillägg som inte fanns tidigare. Men det fanns en känsla av att vara ett community där man delar med sig tidigare som jag lite saknar även om det också finns kvar rätt mycket. Freeware, det var ju i stort sett allt när jag började.

Navigation

Up one level

Next page