Maisema punertuu?

(1/1)

kummis:
Kysyn vihdoin asiaa, joka on askarruttanut jo vuosia photosceneryitä tehdessä:

Kun FS 2004:n jotakin maastokohtaa katsoo Slewillä suoraan ylhäältä alaspäin, niin maisema pikku hiljaa muuttuu hieman punaisemmaksi/magentta lisääntyy sen jälkeen kun on siirtynyt toiseen maisemakohtaan Slewillä. Punastuva maisema-alue seuraa siis sitä kohtaa, josta katsotaan suoraan ylhäältä alaspäin. Punastuvan alueen koko on useita neliökilometrejä.

Ymmärsiköhän tästä mitä tarkoitan? Tätä on vaikea selittä kuvien avulla, mutta sen voi kokeilla simussa helposti.

Punertumisesta on selkeää haittaa, kun säätää erityisesti kesäkuvan värisävyjä, valoisuutta ja kontrastia kohdilleen ilmakuva-alueella. Samanlainen punertuminen tapahtuu simun maastossa sekä Finnterrain-maastossa että photomaaston kohdalla.
Kyse ei varmaankaan ole FS 2004:n säädöistä eikä tietokoneen näytön säädöistä, koska esim. Photoshopissa kuvien värit käyttäytyvät ihan loogisesti ja aina samalla tavoin kun tehdään sama säätötoimenpide.

Olisiko punertuminen simun ominaisuus vai pääseekö ilmiöstä mitenkään eroon?

yES

Tonny0909:
Ihan vähän edes nolottaa kysyä, mutta ethän kurvaile illankoitossa auringosta poispäin?

kummis:
Quote

Ihan vähän edes nolottaa kysyä, mutta ethän kurvaile illankoitossa auringosta poispäin?

Kysymys ei ole nolo. Ajankohta, jolla tehdän photosceneryyn kesäkuvaa, on aina 15.7. noin kello 12 eli kyse ei liene ilta-auringon paisteesta. Säätilakin on clear.

yES

Tatu:
Jos ei muisti nyt ihan heitä häränpyllyä, niin FS2004 vääristää maatekstuurien värejä. Se on aikamoista säätöä, voi olla hyvinkin hankalaa ja aikaa vievää säätää ja testata, säätää ja testata, säätää ja testata....

Tee photarissa korjaukset vaikka kuva siinä näyttäisi väärältä.

Voi olla hyvä tsekata myös joku vastaava default tekstuuri. Avaat Imagetool.exe ohjelmalla, muutat 32 bittiseksi ja tallennat tga tiedostoksi. Sitten avaat photarissa ja vertaat ilmakuvaasi.

kummis:
Niinpä taitaa ollla simun (FS 2004) ominaisuus tuo värjäys. Asia, joka on aina hankaloittanut esim. hyvän kesäkuvan tekoa ja tulee aina hankaloittamaankin.

yES

Navigation

Up one level