Elintarvikkeista

(1/5) > >>

oh2dw:
Kovin ihmetyttää, miten suomalaisia suorastaan huijataan tuontielintarvikkeilla.
Näinä aikoina tuodaan mansikoita, jotka ovat puoliraakoja. Näkyvät maistuvan monille sellaisenaan; en kyllä ymmärrä, mikä siinä on niin erinomaista että niitä viitsii ostaa. Toinen tämän ajan hittituote on, taas, uudet perunat. Niitä tuodaan mm. Marokosta, Espanjasta ja Ruotsista. Viimeksi kun näin K-marketissa ruotsalaisia uusia perunoita, suurin osa niistä oli joko kokonaan tai osittain vihreitä. Minulle on jo kauan sitten opetettu, että jos perunassa on vihreää väriä, se on osittain kypsynyt ilmassa ja on myrkyllinen. Mutta eipä näytä kauppiasta hetkauttavan, kun ovat hyvään hintaan myyntihyllyssä. En ymmärrä, miksei kauppias palauta moisia raakoja mansikoita ja myrkkyperunoita, vaan myy niitä. Kyllä meitä on sentään helppo höynäyttää.

penjo:
valo/aurinko värjää potun,ja ulkomaisia pottuja/johanneksia en osta.
miksi ruokkia sveduja ?
kohta ollaan kalliin tuonti eineksen varassa kun karsitaan kotimaiset pois.
ugh

latomeri:
Erityisesti perunoissa kävi viime syksynä huonosti kotimaisille. Sateet tekivät paikoittain mahdottomaksi korjata perunat talteen. Nykyaikanahan sen tekevät koneet, jos pellolle pääsevät. Käsinpoiminta olisi ollut vaihtoehtö, mutta ei ole poimijoita.

jamann51:
   Espanjalaiset tomaatit ovat kyllä kurja korvike kotimaisille,karvaita ja suorastaan pahanmakuisia,eivät ne siellä paikanpäällä niin kamalia olekaan,kuin tänne tuotuna. Mutta Lidlistä myyvät maaliman parasta jätskiä:Wallnut-saksanpähkinäjäätelö,vie kielen mennessään kuten ikivanha sanonta kuuluu

jope95:
Onneksi Oulussa on läpi vuoden tarjolla Parkinniemen laatu-tomaatteja!  En ole vihreisiin perunoihin töissä törmännyt vaikka pottukontteja ja sen sellaisia useasti vaihtelen töissä viikonloppuisin, vihreitä banaaneja näkyy kyllä enemmän. Tätä tapahtuu yleensä vain jos otetaan seuraavien päivien banaanikuormasta, esimerkkinä sunnuntai-iltana jos banaani-laari huutaa lauantain ja sunnuntai-aamun jäljiltä tyhjyyttä. Hyvin nekin tuntuvat tosiaan asiakkaille menevän, kun ei taida paljon vaihtoehtoja olla.
Asia joka on tässä varsinkin viimeisen vuoden aikana pistänyt silmään töissä on se, että kaupan "oman merkin" x:n tuotteet ovat monesti katkolla valmistusongelmien takia.
Etenkin nyt jogurtti-tuotteet ja tonnikala on ollut useammin poissa hyllyiltä, osalla tonnikala-tuotteista on ollut syksystä saakka saatavuus täysin nollassa.

/J

Ps, mansikka on vasta keskikesän herkku vaikka sitä nyt kovasti jo tyrkytetään! 

Navigation

Up one level

Next page