FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
28.07.17, 06:49

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Uusi projekti masa1.
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] Reply Print
Author Topic: Uusi projekti masa1.  (Read 7435 times)
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #20 on: 14.07.13, 08:54 »

Päivitystä
Sain vihdoin nuo trimmipyörät tehtyä paneeliin kiinni ja flap (on)-off-(on) kytkin vanhassa joysticikissä(evakuoin joystikin piirilevyn) ja :O toimii.
ja juotin johdot kaikkiin nappien tilalle+analogi ulostulot,kaikki nyt riviliitin laudanpätkässä,saa kytkimet ja potikat suoraan riviliittimille kiinni sitten,johtoja täytyy pidentää vielä että mahtuu kaikki pöydän alle piiloon,
saa sitten nuo kytkinpaneelin vasemmalle ruuvattua pöydän alalpintaan ja oikealle trimmit+flpas kytkimen,


olen tuossa pähkäillyt ja kokeillut saisinko arduinolla tehtyä flap kytkimen toisen puolen(kaksipuolinen kytkin) ledi virityksen että joka napin painallus siirtää lediä yhden eteenpäin indikoimaan flapsien asentoa siinä sivussa kytkimeltä.

Kun en osannut tehdä mittaripaneeliin ledivaloriviä mistä näkyisi flpasin asento,
Fs paneelilla lisäsin flaps kahvan näyttöön, Tuo on niin ruma mutta toimii,Toimii ja liikkuu kun kytkintä painelee ylös/alas
Parempi ja sisitimpi olisi arduino näyttäisi saman ledirivinä paneelin kytkimen vieressä.

saisi muutakin myöhemmin sitten lisättyä tuohon arduino unoon kytkimien rinnalle esin ulostulo ledejä indikoimaan päällä/pois tiloja tms,

mega kortin kun hankkii tilalle sama ohjelma käy mutta enemmän in/out liittimiä niin voisi vaikka radiot lisätä lcd näytöllä tuohon.7-segmentit tosin autenttisemmat.onhan noita netissä jo valmiina koodattuna.

sama arduino siis hoitaisi niin flapsien asennon näytön,radion näytön,muita kytkimiä,ledejä.esm,gear indikointi valot.up/down.
paneelin kytkimestä vain tiedon tuo arduinolle niin ledi ulos yms.

Helppo tie olisi ollut tuon jims pagen nz,arduino in/out linkd2fs ohjelma mutta knu ei saanut toimimaan millään moista. arduinon puolesta toimi mutta ei näytön ja paneelin kytkimet liikkuneet samaan tahtiin/ei ollenkaan.
näppäimisto tosin reagoi tuohon Mutta ei tarkoituksen mukaista knu näppäimistöhän on tarkoitus jättää virattomaksi kokonaan. kaikki paneeliin kytkimillä/napeilla/encodereilla tarkoituksena lopuksi.

Onkohan kukaan täällä saanut tuota links2fs hommaaa toimimaan ?

Tai koodannut esim pic/avr piiriä usb hid yhteensopivaksi kaikille max kytkimille ja encoderin käyttöön.
netistä noita katellut mutten osaa/ei laitteita koodata pic/avr:ää moiseen.
saisi sen maximin 64 kytkintä yhdelle usbille ja max 32 encoderia toiselle+ tarvittaessa analogi inbutteja 8kpl komannelle piirille,jokainen siis pyhitetty omaan käyttöönsä kun yhdellä piirillä saa max kaikkia yhteensä 8 analog+16 encoder+32 switch.

Voisin ostaa noita piirejä jos joku koodaisi sen usb hid interfacen sinne sisälle. eihän nuo arduino piiritkään ole kuni max 6€/kpl. Pic piirit vielä halvempia,muistaakseni 3€ luokkaa.
eli tällaista täällä pähkäillään ajankuluksi.

PS,olisko kellään skannattuna ppl kansiota oppimateriaalista,pitäs SUOMEKSI saada luettua noita niin sisäistäisi sitten tuon paremmin englanniksi knu TAAS kotiin lähden ja teoria kurssia taas jatkan thaimaassa. ei viittisi suomesta ppl kurssia enää maksaa knu tuo jo maksettuna thaikuissa(kotona) on nini hemmetin hankala noita osakursseja välillä sisäistää enkuksi, Helpompaa jos suomeksi luen ensin esm,läppäriltä tai kurssin aikana vertailun vuoksi.
saisi paremmin sisäistettyä nuo aerodynamiikam,sääoppi,mekaniikka,navikointi,radio, yms, tietenkin osahan on paikallisia säädöksiäkin mutta nuo hankalimmat saisi edes sisäistettyä ensin suomeksi kunnolla niin herlpompaa sitten jatkossa.
Maksaisin kyllä vaivanpalkkaa jos joku skannaaa oppimateriaalinsa minulle dvd/cd:lle.

Jossain jo olikin tuo kakkaraN  käyttö ohjeet, Kiitos siitä tekijälle. En vielä lukenut mutta latailin niitä pdf sivuja jo koneelle valmiiksi.

Taisi tulla tästäkin ikuisuus rojekti Sad knu piti vain suomenpäähän tehdä iltojen iloksi harjoitus kenttä itse koulutuksen väleissä harjoitteluun.
kun suomessa käyn vain pakolliset työrupeamat ja sit taas kotiin mamman viereen Smiley
vois tän kyllä thaikkuihinkin kotio tehdä myös, Smiley
sen verran on kiinnostavaa leikkiä näiden kanssa,kytkimiä,ledejä,ohjelmaa yms on valtavasti mahdollisuuksia,kivaa. ja tän piti vaan olla koe kurssien välillä Smiley
näin se taitaa monella mennä Cheesy




« Last Edit: 14.07.13, 09:00 by Matti Virta »
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #21 on: 25.07.13, 18:29 »

Päivitys
sain kuntoon tuollaisen 2,7ghz win xp 32 koneen 1gb muistia ja 80gb kovolla,
Nyt yritellyt kotiverkkoa noiden kahden välille asentaa useita tunteja,
Tämä simukone on win7 64 ja netissä.
tuo xp pitäisi liittää kotiverkkoon ja nettiin myös.
kaapelit TL-MR3420 wlan routterissa 4 porttia lankalle.
ping onnistui molempien koneiden ip:llä
vai kokeilinko vain win7-->xp pingasin jotain,
en tiedä verkoista yhtään mitään ja ei vain saa näkymään toista konetta kummassakaan koneessa.
xp pyysi jonkun verkon asennuslevyn,tein usb tikulle,asensin win7 ajoin netsetup.exen,ilmottelee virhe ei voitu asentaa.
kun jotenkni saisi tuon verkon edes tehtyä,miten Huh?
sitten vielä se mikälie widefs ja asennus tuohon fs9:iin ja kai järkevintä sijoittaa mittarit tuolle "heikommalle"tietokoneelle ?
mutta miten Huh

Olisko SALO:N lähettyvillä simuilijaa joka osaisi laittaa verkon ja simun mittarit tml,toisellekin koneelle toimimaan?Huh Vai mitä siinä voisi pyörittää hyödyllisesti käyttöön tuokin kone sitten tulisi ?

Postissakin olisi tulossa muutama geforce 8800 näyttiskin halavalla kun sain, jos saisi muutaman näytön lisää tuohon sitten pyörimään.

« Last Edit: 25.07.13, 18:39 by Matti Virta »
Mikko Pajunen
Offline Offline

Posts: 128
Date Registered: 16.06.09

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #22 on: 25.07.13, 20:21 »

Tämä simukone on win7 64 ja netissä.
tuo xp pitäisi liittää kotiverkkoon ja nettiin myös.

Moro.

Mulla on joskus mennyt myös tappelemiseksi, kun olen yrittänyt naittaa XP:tä ja seiskaa. Olennaisinta siinä on se, että nimeät uuden verkon molemmissa koneissa samalla nimellä, esim. WORKGROUP. Sen jälkeen homma pitäisi toimia vähän paremmin. Sitä en osaa tähän hätään sanoa, pitikö tonne seiskan palomuuriin tehdä vielä erikseen jotain tiettyjä asetuksia...

Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #23 on: 26.07.13, 07:27 »

Joo, Yritellään taas ehtoolla,mutta kun ei ole oikein hajuakaan miten edes aloittaisi,jotain kotiverkkoa pyytää tekemään ja aina virhe ,ei saanut asennettua yms, ilmoittelee.
Ei minkään laista hajua miten verkko tehdään. olen ihan käsi näiden wintoosa ohjelmien kanssa.
ja wintoosassa on ne vaihtoehdot vähissä,joko netillä,ilman tai miten lie muttei juuri niin kuin pitäisi,kotiverkko koneesta koneeseen, en ymmärrä yhtään mitä pitää valita niistä vähistä valinnoista ja sittenkin se luo asennuslevyn joka taas ei toteuta win 7:ssa mitään. aina jokin virhe.
tietty se xp:kin pitää  saada nettiin.

« Last Edit: 26.07.13, 07:35 by Matti Virta »
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #24 on: 04.08.13, 12:29 »

Tänään kerkesin pitkästä aikaa tekemään jotain,
Eli magneto,Master alt/bat,fuel,landin light,taxi,nav,stobe,pitot,av Master. kytkimet.

Ongelma :
kytkintä pitää painaa ensin ON ja sitten OFF ja tapahtuu jotain.
Missä vika FSUIP:ssa kun ei toggle master alt/bat esim, (kaikki)kytkimet toimi on/off ?
aina pitää ensin on ja sitten off alkaa toimia.
etsin fsuip:ssa ms kytkimet painoin kytkintä tulee numero,hain luettelosta ms - ei magenta project.
hain toggle master alt bat esim, ja ok
toinen esim, Strobe hain strobe light  on parametri 1 ja  alla strobe off parametri 0. Vaan ei toimi, tunnistaa kyllä kytkimen painalluksen ja numero tulee.

Miten nuo asetetaan toggle switchillä toimimaan oikein ?

Axis asetuksissa sain toimimaan oikein(tunnistaa) z axis=elevator trim, mutta y=aelior trim puuttuu listasta Huh? vai mikä sen nimenä tuolla on ?

Flaps toimii (on)-0ff-(on) kytkin,moitteetta.

Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #25 on: 22.09.13, 23:58 »

ebayssa bongattu uusi kortti olisikohan leo bodnarin korttia vastaava,ominaisuudet näyttäisi olevan samat mutta puolet halvempi.
New-Martzis-CNC-Mach3-USB-HID-Interface

Onkohan kukaan kokeillut ?
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #26 on: 22.12.13, 06:31 »

Päivitystä, tuli postissa tuo BU0836X kortti ja pari pvää nyt kytkenyt paneelien vas,(kytkimet) oik,(trimmit+flaps) johtoja.kokeillut muutaman kerran ja ei vaan toimi niinkuin pitäisi,
Rauta puoli ok. mutta nuo säädöt,
1,flaps kytki wiev moden samaan aikaan, korjaus, disable joystick ja toimii, Mutta menetin toiminnan samalla disabloituani fs9 setting, tuon start,alt/bat, kytkin paneelin toiminnot,eivät toimi enää ?
Miksi ?
Kone ei starttaa enää edes hiirellä avaimesta,tai ctrl+E
Miten nuo säädöt saa toimimaan ?
Yritys erehdys kautta kokeillut kaikkea sfuip säädetty joka kytkin pelaa ja tunnistautuu,trimmit set ja lukee tilan.

Mutta Käynnistän koneen ja default savetun lentoni avaa ikkunan ja mittarit tulee vas,näytöön,radiot oikeaan ja kytkimet ei vain enää pelaa ja pääse lentoon,
Mikä tila pitää olla nav kytkimen takana fsuipissa ? Nyt laitoin NAV ja kytkin tekee vain nav radion oiekan puoleisen numeron esm,110,60 aktiiviseksi eli eka napsaus aktivoituu 60 ja tokalla 110. ?
eikö pitäisi olla nav power on/of,mutta fsuipissa ei ole valikossa sellaista ?

fsuip tunnistaa muut, fuel on/off,taxi ? i no sure,strobe,pitot,löytyy fsuip valikoista.flaps ok.
trimmit oli katesissa aluksi,(potentiometrit)Voiko ne vaihtaa encordereiksi ?
asetin ensin kylläkin fs9 setting controll napit vastaamaan samoja eli fuel on oma nappini nyt,taxi ,alt/bat,avionic master,strobe,pitot,etc.
sitten menin fsuip valikkoon ja sama uudestaan setting.

Etsiskellyt leo bodnarin +fsuipin tietoa netistä mutta ei vain tahdo löytyä mitään konkreettista, tuohon käyttöön ottoon ja säätöön. niin ajattelin kysellä täältä.
« Last Edit: 22.12.13, 06:38 by Matti Virta »
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #27 on: 22.12.13, 13:19 »

No niin parit testilennot taas takana eikä auta säätäminen, Ei ymmärrä, Fs9 controll-setting joystic disable or enable, sekaisin koko homma, Ei auta mikään, Aina vääriä nappeja vaikka fsuipissa säädetty kaikki kohdalleen, Fsuip käytössä ja joystic disablet niin ei toimi kaikki fsuip komennot siltikään eikä yoke, Vaikka asettanut kaikki ok. ?
enable joystic toimii yoke muttei napit tai napit sekaisin, tulee 2 toimintoa samalla napilla yhtäaikaa ja poistettu fs9 puolen settingistä ei pitäisi olla mitään Toimintoja,Ainostaan fsuipin puolella Huh?
Mitä tässä edes voisi säätää että toimisi oikein ja kunnolla HuhHuhHuh

Lähinnä tulee mieleen että jokin ohjelmassa mättää kun sfuip komennot ok kun säädän ja kokeilen, Mutta tuo ch yoke ei osaa poistaa niitä vanhoja komentoja käytöstä. vaikka setting valikosta poistettu kaikki yoken komennot . on yoke, trottle guadrant,ja bu0836 ,tunnistaa ja calibroitu.
Mistä vielä pitää ja voi säätää että olisi vaikka vain ja ainoastaan fsuipin kautta kaikki nuo säädöt ?

Sitä ihmettelen kun joskus toimii jokin ja toisinaan taas ei, Eli eniten ihmetyttää miksi 2 eri toimintoa voi samassa napissa yhtäaikaa olla päällä ,Vaikka poistettu fs9 puolen asetuksista.


« Last Edit: 22.12.13, 13:31 by Matti Virta »
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #28 on: 15.01.14, 06:11 »

päivitystä
yoken tekoa mun FB sivulla,uusia kuvia.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q72/s320x320/1549559_622159051185487_506548778_n.jpg
step-by-step kuvat how make yoke.and how much cost and were orden parts.
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #29 on: 02.02.14, 07:40 »

yoken ohjainta muotoiloemassa puusta/vanerilevyistä ja etsin !!!

kenellähän olisi hyvät tarkat kuvat radio paneeleista+ mittarien HDG ym,Nuppien päihin ?

Kun nämä itse tehdyt ei kovin hyviä ole
printteri kai huono kun hyvin karkeita kuvia kuin palikka laatikoita,
Ei tuollaisia voi simun paneeleihin laittaa tekstiksi.

Seuraavaksi metsästämään hammasrattaita että saisi yoken ja bedalin liikkeet siirrettyä potikoille.

Että kyllähän ne rojectit tässä pikkuhiljaa etenee Smiley

link2fs radiota seuraavaksi tekemässä kunhan jostain löytyisi sopivaa koodia sen toteuttamiseksi arduinolla.
Googletellut hulluna jo tuhansia tunteja ,
Ei vain löydy hyvää, 7-segmenttiä ja siihen koodia Sad kokeilin yhtä muttei toiminut ollenkaan se 7-segmentti sekoili normi testikoodillakin eli viallinen ebayn ostos, no sain rahat takaisin siitä Smiley
TM 1640 segmentti kävisi kait mutta ei tunnu löytyvän myynnissä enää missään tuota  ja 1638 ei kait sovi tuohon hyvin Sad
JOS jollain täällä olisi arduinolla toimivaa koodia sekä vinkkiä mistä hyvä valmis 7-segment 8 digit, tms. löytyisi. Mieluummin i2C paneeli kuin joku old school.
niin otetaan neuvot ja ohjeet kiitollisena vastaan. Kun LCD:llä toteutetut sydeemit ei niin kauniita ole ,Eikä sovi radio paneeliinkaan kovin hyvin.

Jari Kaskelin
Offline Offline

Posts: 134
Date Registered: 13.10.08

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #30 on: 02.02.14, 19:44 »

Paljonko olet valmis käyttämään omaa aikaasi noihin LED-näyttöihin?

SAA1064 piiriä saa vielä SMD-kotelossa (SO-24) ainakin Farnellilta. DIL-kantaisten valmistus lienee lopetettu. Yksi piiri kykenee ohjaamaan neljää 7-segmettinäyttöä. Piirejä voi kytkeä samaan I2C väylään neljä.

Ikioman Piirilevyn suunnittelu käy näppärästi vaikkapa ilmaisella KiCad ohjelmalla (löytyy myös helppotajuinen tutoriali). Kiinasta tilattuna piirilevy maksaan runsaan Euron kappale 10 kpl:n erissä.

Koska levyjä on tilattava 10 kpl, kannattaa piirilevy suunnitella siten, että neljän digitin levyjä on helppo asentaa tarvittava määrä vierretysten. Jos teet piirilevyn suoraan kahdeksalle näytölle niin kortista tulee kookkaampi = kalliimpi. Lisäksi ylimääräisiä kortteja jää enemmän nurkkiin. Korttien I2C väylät ketjutetaan ja viedään Arduinolle.

Voin avustaa piirilevyn teossa ja jopa suunnitella sen ihan valmiiksi asti (tunnin homma maksimissaan). Sinulle jäisi levyjen tilaaminen valmistusdokumenteilla. Palkaksi voit sitten lähetellä minulle pari tyhjää piirikorttia ja SAA1064 piiriä.

Jos valmista 'FS to Arduino'-koodia ei löydy, niin sen tekemiseen aikani ei riitä. I2C softan SAA1064 piirille voin kyllä kirjoitella...
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #31 on: 03.02.14, 06:18 »

aikaa ei liiemmin ole ja kiinnostustakaan enää itse valmistella/juotella mitään isompia, aikaisemmin kyllä tehnyt paljonkin tuotakin hommaa, esim, ekan cnc koneen levyt, simm kortin lukijoita,ultraääni mittanauhoja,yms,yms, Eihän tuo iso homma olisi mutta kun ei oikein jaksa ruveta piirilevyprojektiin enää Sad

Ajattelin lähinnä jotain dealextremen tai ebayn valmista korttia arduinolle.

Sain eilen pixaxe:lle koodin valmiiksi (kauan kesti kun aina jotain ongelmia/aikaa ei ollut aina paneutua)rinnan simun on-off-on kytkimeen flaps ledi näytön, kun painaa flapsit ylös tai alas niin ledit vaihtuu. 5 lediä. saisi sen myös servolla mutta ei innosta, ledit nättejä Smiley

Olisihan tuolle ollut valmiitakin koodeja arduinolle/link2fs softalle mutta ajattelin unon ja megan pyhittää näille isommille projekteille eli radio,ap,
yoke,rudder pedal meneekin bodnarin kortille suoraan helpoiten.

Kiitos tuostakin tarjouksesta.
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #32 on: 10.03.14, 08:47 »

Päivitystä.
Tuli kokeiltua tuota fslink2 ohjelmaa arduinon kanssa ja yllätys muuttamalla hieman ohjelmaa sain toimimaan i2c näytön kanssa tuon jims nz radio paneelin ,Toimii täydellisesti, Tosin LCD näytöllä niin ei kovin realistisen näköinen radio ja xponder ja adf yms siinä. toki toimii moitteetta.
Seuraavaksi hieman realistisempi eli LCD:n tilalle ympätään max7219 ohjauksella 7-segmentti näytöt, Saa sitten radiopaneeliin aidomman näköisesti 7-segment näytöt.
tuollainen kuin olisi valmiinakin jo,
fess radio MCP_11_25a.zip  Arduinolle.
Tuo alkuperäinen on se jims nz sivun Multi radio Arduino coodi.
Mutta yllätys oli sain toimimaan ja mikä riemu.
Siitä alkoi omat suunnitelmat rakentaa "oikea"radio paneeli tuohon simuun Smiley
yotubessa on fess radiosta hyvä videokin.
itsellä nyt puu boxi pöydällä vain LCD näytöllä kun odottelen koska nuo0 ebayn 3 euron max 7219 näytöt 4 kpletta tulee postiluukusta. Niin pääsee asentelemaan niitä boxiin.
ebayn kiinan encoderit 10 kpl 5 euroa. toimii moitteetta headin bug:ssa ja radion taajuuksissa Smiley
DX myy samoja mutta euron kalliimmalla Smiley
Kunhan rattaita tulee postista 2-3 euron 52 rattaan satsi nini rupean tupla rotaryitä tekemään noista halvoista encodereista,
Tulee halvemmaksi kuin törkeän hintaiset elma tai alp:sin tupla rotaryt. Jos toimii vaihteiston kanssa niin saa itse tehtyä ilokseen jotain ja samalla halvat tupla encoderit Smiley
Eli tuollaista Värkkäilyä täällä kotona Smiley
Audio paneeli nyt työn alle ja porailemaan dremelillä neliskanttisia reikiä napeille.
cnc kanssa saisi nätinpää jälkeä mutta se rojecti nyt jäissä kun odottelen moottoreita ja muuta rautaa vielä postista.
Sitten pääsee alkuun cnc rungon rakentamisessa niin pääsee joskus jyrsimään nuo etupaneellit ja tekstit.
Paljon on poikinut tämä harrastus tekemistä :_) kivaa.

Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #33 on: 10.03.14, 09:19 »

Mainiota :-)

Joo, se on vähän semmoista että "hm, teenkö dremelillä vai rakennanko jyrsimen.. ja verstaankin voisi ..." Grin

//T

Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #34 on: 10.03.14, 11:17 »

Joo,näinhän se menee kun tykkää värkkäillä kaiken näköistä ajankulukseen Smiley
harmi vaan kun on pienet (yksiö)tilat ja työkalutkin olen thaimaaseen lähettänyt melkein kaikki jo Sad
No saa nyt aina jotain tehtyä ja kun on hyvä mielikuvitus niin keksii monenlaisia, esm,akkuporakonetta sorvina käyttänyt tms. Cheesy
noita rotary encoderin akseleita 6mm putkea ja 4mm tankoa hieman viilalla sorvaillut oikeaan kokoon että menee sisäkkäin, yms Cheesy
kunhan rattaita nyt saapuisi postista. 6mm putkeen ratas ja 4mm tanko menee suoraan encoderille, siitä 6mm akselin rattaalta sitten viereiseen encoderiin toinen ratas nupin tilalla Smiley tollasia keksinyt tässä Cheesy
Kai nuokin rojectit valmistuessaan menee kaatopaikalle tai myyntiin kun ei kaikkea voi ottaa thaimaan kotiinkaan ,Ei mahdu laukkuun millään kaikki Cheesy
Ja postipaketti maksut on todella törkeän hintaisia Sad en uhraa turhaan postiin paljoa.
Saahan ne sitten uudestaan ja nopeammin rakenneltua toiseen kertaan ja paremminkin jotkut varmaan kun toista kertaa tekee Smiley
arduinot ja bodnarin kortit kyllä otan matkalaukkuun JOS nyt vain pääsisi lähtemään joskus.
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #35 on: 10.03.14, 12:21 »

Moi, eikö tuonne Taikkuihin ole samanlaista systeemiä kun tänne Filippiineille? Hakevat kotoa ja tuovat kotiovelle määränpäähän. Laatikko on ilman painorajoitusta ja koko on 70 x 60 x 60 cm, eli sisään mahtuu tosi paljon tavaraa. Lähetys kulut oli 140€ / laatikko.  Laitoin näihin laatikoihin kaikki painavimmat ja isoimmat simuosat ja tietokoneet. t-Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Uusi projekti masa1.
« Reply #36 on: 10.03.14, 13:15 »

Olen ihan postin kautta pistänyt laatikoita menemään ja paljon kalliinpaa on ollut kuin tuo, Ja siksi karsinkin kaikkea mahdollista jätän joko jälkeeni (saa sitten seuraava asukas ottaa tai heittää pois)
tai kaatopaikalle suurin osa turhasta roinasta,Esim,talvivaatteet Smiley

Tärkeimmät olen jo pistänyt menemään eli työkalut,leipäkoneen,Ja edellisillä reissuilla jätin vaatteet sinne.+ kirjoja. Lentokoulun kirjat on siellä kokoajan,
Simuilu jutut otan vain kalleimmat ja nuo puu/muovi/näytöt/keskusyksiköt, tavaran saa tehtyä sitten uudestaan helposti ja kuluu aikakin mukavasti oleskellessa sitten Smiley

Pages: 1 [2] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1