Uusi projekti masa1.

<< < (5/8) > >>

masawee:
Päivitystä
Sain vihdoin nuo trimmipyörät tehtyä paneeliin kiinni ja flap (on)-off-(on) kytkin vanhassa joysticikissä(evakuoin joystikin piirilevyn) ja :O toimii.
ja juotin johdot kaikkiin nappien tilalle+analogi ulostulot,kaikki nyt riviliitin laudanpätkässä,saa kytkimet ja potikat suoraan riviliittimille kiinni sitten,johtoja täytyy pidentää vielä että mahtuu kaikki pöydän alle piiloon,
saa sitten nuo kytkinpaneelin vasemmalle ruuvattua pöydän alalpintaan ja oikealle trimmit+flpas kytkimen,


olen tuossa pähkäillyt ja kokeillut saisinko arduinolla tehtyä flap kytkimen toisen puolen(kaksipuolinen kytkin) ledi virityksen että joka napin painallus siirtää lediä yhden eteenpäin indikoimaan flapsien asentoa siinä sivussa kytkimeltä.

Kun en osannut tehdä mittaripaneeliin ledivaloriviä mistä näkyisi flpasin asento,
Fs paneelilla lisäsin flaps kahvan näyttöön, Tuo on niin ruma mutta toimii,Toimii ja liikkuu kun kytkintä painelee ylös/alas
Parempi ja sisitimpi olisi arduino näyttäisi saman ledirivinä paneelin kytkimen vieressä.

saisi muutakin myöhemmin sitten lisättyä tuohon arduino unoon kytkimien rinnalle esin ulostulo ledejä indikoimaan päällä/pois tiloja tms,

mega kortin kun hankkii tilalle sama ohjelma käy mutta enemmän in/out liittimiä niin voisi vaikka radiot lisätä lcd näytöllä tuohon.7-segmentit tosin autenttisemmat.onhan noita netissä jo valmiina koodattuna.

sama arduino siis hoitaisi niin flapsien asennon näytön,radion näytön,muita kytkimiä,ledejä.esm,gear indikointi valot.up/down.
paneelin kytkimestä vain tiedon tuo arduinolle niin ledi ulos yms.

Helppo tie olisi ollut tuon jims pagen nz,arduino in/out linkd2fs ohjelma mutta knu ei saanut toimimaan millään moista. arduinon puolesta toimi mutta ei näytön ja paneelin kytkimet liikkuneet samaan tahtiin/ei ollenkaan.
näppäimisto tosin reagoi tuohon Mutta ei tarkoituksen mukaista knu näppäimistöhän on tarkoitus jättää virattomaksi kokonaan. kaikki paneeliin kytkimillä/napeilla/encodereilla tarkoituksena lopuksi.

Onkohan kukaan täällä saanut tuota links2fs hommaaa toimimaan ?

Tai koodannut esim pic/avr piiriä usb hid yhteensopivaksi kaikille max kytkimille ja encoderin käyttöön.
netistä noita katellut mutten osaa/ei laitteita koodata pic/avr:ää moiseen.
saisi sen maximin 64 kytkintä yhdelle usbille ja max 32 encoderia toiselle+ tarvittaessa analogi inbutteja 8kpl komannelle piirille,jokainen siis pyhitetty omaan käyttöönsä kun yhdellä piirillä saa max kaikkia yhteensä 8 analog+16 encoder+32 switch.

Voisin ostaa noita piirejä jos joku koodaisi sen usb hid interfacen sinne sisälle. eihän nuo arduino piiritkään ole kuni max 6€/kpl. Pic piirit vielä halvempia,muistaakseni 3€ luokkaa.
eli tällaista täällä pähkäillään ajankuluksi.

PS,olisko kellään skannattuna ppl kansiota oppimateriaalista,pitäs SUOMEKSI saada luettua noita niin sisäistäisi sitten tuon paremmin englanniksi knu TAAS kotiin lähden ja teoria kurssia taas jatkan thaimaassa. ei viittisi suomesta ppl kurssia enää maksaa knu tuo jo maksettuna thaikuissa(kotona) on nini hemmetin hankala noita osakursseja välillä sisäistää enkuksi, Helpompaa jos suomeksi luen ensin esm,läppäriltä tai kurssin aikana vertailun vuoksi.
saisi paremmin sisäistettyä nuo aerodynamiikam,sääoppi,mekaniikka,navikointi,radio, yms, tietenkin osahan on paikallisia säädöksiäkin mutta nuo hankalimmat saisi edes sisäistettyä ensin suomeksi kunnolla niin herlpompaa sitten jatkossa.
Maksaisin kyllä vaivanpalkkaa jos joku skannaaa oppimateriaalinsa minulle dvd/cd:lle.

Jossain jo olikin tuo kakkaraN  käyttö ohjeet, Kiitos siitä tekijälle. En vielä lukenut mutta latailin niitä pdf sivuja jo koneelle valmiiksi.

Taisi tulla tästäkin ikuisuus rojekti knu piti vain suomenpäähän tehdä iltojen iloksi harjoitus kenttä itse koulutuksen väleissä harjoitteluun.
kun suomessa käyn vain pakolliset työrupeamat ja sit taas kotiin mamman viereen
vois tän kyllä thaikkuihinkin kotio tehdä myös,
sen verran on kiinnostavaa leikkiä näiden kanssa,kytkimiä,ledejä,ohjelmaa yms on valtavasti mahdollisuuksia,kivaa. ja tän piti vaan olla koe kurssien välillä
näin se taitaa monella mennä
masawee:
Päivitys
sain kuntoon tuollaisen 2,7ghz win xp 32 koneen 1gb muistia ja 80gb kovolla,
Nyt yritellyt kotiverkkoa noiden kahden välille asentaa useita tunteja,
Tämä simukone on win7 64 ja netissä.
tuo xp pitäisi liittää kotiverkkoon ja nettiin myös.
kaapelit TL-MR3420 wlan routterissa 4 porttia lankalle.
ping onnistui molempien koneiden ip:llä
vai kokeilinko vain win7-->xp pingasin jotain,
en tiedä verkoista yhtään mitään ja ei vain saa näkymään toista konetta kummassakaan koneessa.
xp pyysi jonkun verkon asennuslevyn,tein usb tikulle,asensin win7 ajoin netsetup.exen,ilmottelee virhe ei voitu asentaa.
kun jotenkni saisi tuon verkon edes tehtyä,miten ?
sitten vielä se mikälie widefs ja asennus tuohon fs9:iin ja kai järkevintä sijoittaa mittarit tuolle "heikommalle"tietokoneelle ?
mutta miten

Olisko SALO:N lähettyvillä simuilijaa joka osaisi laittaa verkon ja simun mittarit tml,toisellekin koneelle toimimaan? Vai mitä siinä voisi pyörittää hyödyllisesti käyttöön tuokin kone sitten tulisi ?

Postissakin olisi tulossa muutama geforce 8800 näyttiskin halavalla kun sain, jos saisi muutaman näytön lisää tuohon sitten pyörimään.

East:
Quote

Tämä simukone on win7 64 ja netissä.
tuo xp pitäisi liittää kotiverkkoon ja nettiin myös.


Moro.

Mulla on joskus mennyt myös tappelemiseksi, kun olen yrittänyt naittaa XP:tä ja seiskaa. Olennaisinta siinä on se, että nimeät uuden verkon molemmissa koneissa samalla nimellä, esim. WORKGROUP. Sen jälkeen homma pitäisi toimia vähän paremmin. Sitä en osaa tähän hätään sanoa, pitikö tonne seiskan palomuuriin tehdä vielä erikseen jotain tiettyjä asetuksia...

masawee:
Joo, Yritellään taas ehtoolla,mutta kun ei ole oikein hajuakaan miten edes aloittaisi,jotain kotiverkkoa pyytää tekemään ja aina virhe ,ei saanut asennettua yms, ilmoittelee.
Ei minkään laista hajua miten verkko tehdään. olen ihan käsi näiden wintoosa ohjelmien kanssa.
ja wintoosassa on ne vaihtoehdot vähissä,joko netillä,ilman tai miten lie muttei juuri niin kuin pitäisi,kotiverkko koneesta koneeseen, en ymmärrä yhtään mitä pitää valita niistä vähistä valinnoista ja sittenkin se luo asennuslevyn joka taas ei toteuta win 7:ssa mitään. aina jokin virhe.
tietty se xp:kin pitää  saada nettiin.

masawee:
Tänään kerkesin pitkästä aikaa tekemään jotain,
Eli magneto,Master alt/bat,fuel,landin light,taxi,nav,stobe,pitot,av Master. kytkimet.

Ongelma :
kytkintä pitää painaa ensin ON ja sitten OFF ja tapahtuu jotain.
Missä vika FSUIP:ssa kun ei toggle master alt/bat esim, (kaikki)kytkimet toimi on/off ?
aina pitää ensin on ja sitten off alkaa toimia.
etsin fsuip:ssa ms kytkimet painoin kytkintä tulee numero,hain luettelosta ms - ei magenta project.
hain toggle master alt bat esim, ja ok
toinen esim, Strobe hain strobe light  on parametri 1 ja  alla strobe off parametri 0. Vaan ei toimi, tunnistaa kyllä kytkimen painalluksen ja numero tulee.

Miten nuo asetetaan toggle switchillä toimimaan oikein ?

Axis asetuksissa sain toimimaan oikein(tunnistaa) z axis=elevator trim, mutta y=aelior trim puuttuu listasta ? vai mikä sen nimenä tuolla on ?

Flaps toimii (on)-0ff-(on) kytkin,moitteetta.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page