FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.11.17, 14:55

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  XP 64bit & FS9 & SSD ?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 Reply Print
Author Topic: XP 64bit & FS9 & SSD ?  (Read 5051 times)
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
XP 64bit & FS9 & SSD ?
« on: 04.05.13, 21:52 »

Mulle on vuosien aikana kertynyt paljon saissea ja ylimääräistä tolle FS-koneelle. Se kun on ollu muussakin kun simukäytössä.  Niinpä haluan aloittaa puhtaalta pöydältä ja jatkossa pitää sen vain ja ainoastaan simulle, ilman mitään muuta.Samalla päivitän konetta tehokkaammaksi ja aloitan puhtaalta pöydältä. Siispä kaipaisin neuvoja, että kaikki menis kerralla oikein. Tarkoitus kun olisi asentaa 64bit XP, niin siitä tulee varmaan haasteita.

Vanha FS-kone on:
MSI P965 neo, e6400, 4 x 1Gb 667, GF9600GS, 1 x HDD

Uusi FS-kone on:
Gigabite P35-DS3R, e6750, Tuniqin hillitön jäähy, 4 x 2Gb Mushkin 5-5-5-18?, GF9600GS, 2 x sata HDD (  HDD:t hakusessa  ja myöhemmin kun perse kestää, ostan SSD:t )

Kysymykset tässä vaiheessa:

1. Haluaisin ensin kokeilla tuota kellotettua prossua simussa ja sen jälkeen vaihtaa tilalle enemmän kellottuvan. Tämä vaatii toisen bios version. Kun vaihdan biosin, kellotus täytyy tietenkin tehdä uudelleen, mutta tarvitseeko käyttis asentaa uudelleen?

2. Oon käsittänyt niin, että 64bit on myrkkyä siocille. Sioc ja IO-kortit pitää siirtää client 32bit koneille ?

3. Jostain pitää määrittää FS9 yhteensopivuus tilaan 64bit kanssa ja että FS9 saa käyttää enemmän kuin 2Gb muistia, mistä nämä oikein tarkalleen löytyy?

4. Ei kai 64Bit ole ongelma ver. 3.xxxxx fsuipc:n kanssa?

Jos on jotain, miksi tuota 64bit versiota ei kannata asentaa, niin se olis hyvä tietää vielä tässä vaiheessa.
Myöskin tuosta AHCI:sta on ollu jotain juttua, että se ei toimisi P35 emojen kanssa?
t-Marco

« Last Edit: 05.05.13, 16:12 by Marco Tammes »


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Mikko Pajunen
Offline Offline

Posts: 128
Date Registered: 16.06.09

Re: XP 64bit & FS9 kysymyksiä?
« Reply #1 on: 05.05.13, 10:45 »

2. Oon käsittänyt niin, että 64bit on myrkkyä siocille. Sioc ja IO-kortit pitää siirtää client 32bit koneille ?

Moi.

Mulla pyörii SIOC ja kaikki usb-liitäntäiset OC:n kortit 64-bittisessä Windows seiskassa (ultimate) ja tähän asti on toiminut ihan hyvin. Mistä lähteestä olet kuullut, ettei toimisi? Oman siocin versiota en nyt lonkalta muista.

Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 kysymyksiä?
« Reply #2 on: 05.05.13, 11:14 »

Ahaa, no hyvä juttu  thmbup En muista missä oli juttua tai minkälaisia ongelmia, mut ehkä ongelmia on ollu sitten vanhempien sioc versioiden kanssa?
Miten muuten noi SSD:t, mulla on sata2 ja uudemmat SSD:t on sata3. Toimiiko ne kuitenkin myös sata2 emolla ja onko noissa liittimissä eroa? Meinaan sitä että, joutuuko hommaamaan jonkunlaisen sata2>sata3 piuhan extrana?


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: XP 64bit & FS9 kysymyksiä?
« Reply #3 on: 05.05.13, 11:59 »

SATA-väylä on standardi, liitin on täysin sama. 3 on vähän nopeampi kuin 2 mutta kyllä uudet SSD:t toimivat vanhoissa emoissa, eivät ehkä pääse ihan täysiin nopeuksiinsa.

ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 kysymyksiä?
« Reply #4 on: 05.05.13, 12:20 »

Ok, kiitti Iiro. Oon katellu noita sata3 kovoja ja toisissa oli maininta et käy sata2, toisissa taas ei. Tästä syystä pisti miettimään, josko jotkut niistä ei toimiskaan. Selevä, sehän kannattaa sit katella vain sata3:sia, jos joskus taas päivittää konetta. t-Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #5 on: 05.05.13, 15:38 »

Oliskohan ne sitten 2 x nämä: KINGSTON SSDNow 60GB V300 SATA3 6,4cm. Toiseen FS9 ja toiseen käyttis. Vai 1 x 128GB ja kaikki samalla SSD:llä? Nämä oli ainoat levyt jotka saa heti postiin, muilla muutamasta päivästä kolmeen viikkoon. t-Marco
« Last Edit: 05.05.13, 16:11 by Marco Tammes »


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #6 on: 05.05.13, 16:40 »

Sit olis kyllä tämmönen nopeampi: CORSAIR SSD Force GS serie 128GB lukee 560 / kirjottaa 535. Ei ole sen kalliimpi kuin noi kaksi 60 Gb Kingstonia. Kellään kokemuksia tästä?

Tai sit tämä: Kingston 120GB SSD HyperX 3K Series. lukee 555 / kirjottaa 510. Vähän kalliimpi kuin Corsair.

Joo, tais Corsair pudota listalta, löysin tämmöstä juttua.
1) BSOD problem
2) AES-256 hardware doesn't work (seriously??? hardware doesn't work???)
3) TRIM has not been working properly (what, you failed to GC blocks properly?)
« Last Edit: 05.05.13, 17:09 by Marco Tammes »


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #7 on: 05.05.13, 17:59 »

Syteen tai saveen, tilattu ja maksettu 1 kpl Kingston HyperX 3K 120 GB SSD 2.5" Kit -kovalevy.


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #8 on: 05.05.13, 18:03 »

HyperX 3K on oiva SSD, omia kokemuksia ei ole mutta lukemani perusteella hyvä levy.

EDIT: Hetkinen Marco, XP:n kanssa meinaat SSD:tä käyttää?

ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #9 on: 05.05.13, 18:34 »

XP 64bit olis tarkoitus asentaa.


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #10 on: 05.05.13, 18:52 »

Hämärä muistikuva on että SSD:t eivät pääse täysiin oikeuksiin XP:n kanssa. Windows XP ei tue TRIMmiä, joka voi ilmeisesti syödä levyn käyttövuosia. Vistaan tuli "natiivi" SSD-tuki.
Ilmeisesti SSD on osioitava Vistan/7 asennuslevyn kanssa, XP ei osaa osioida SSD levyjä oikein.
« Last Edit: 05.05.13, 18:58 by Iiro Helminen »

ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #11 on: 05.05.13, 19:03 »

Uuups, hyvä että tää tuli ilmi ennenkun alan asentelemaan. Taitaa mennä win7 hankintaan, ei tästä sitten tullutkaan halpa koneen päivitys.


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #12 on: 05.05.13, 19:04 »

Uuups, hyvä että tää tuli ilmi ennenkun alan asentelemaan. Taitaa mennä win7 hankintaan, ei tästä sitten tullutkaan halpa koneen päivitys.

Netistä kyllä googlettamalla löytyy kikkaa jos toisenlaista, mutta Winukka Seiskaa kyllä suosittelen lämpimästi  thmbup

ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #13 on: 05.05.13, 19:08 »

Ok, kiitokset...... asiasta kolmanteen, kun en tiedä noista OEM jutuista sun muista. Ensinnäkin mikä versio win7 pitäs hommata ja miten noiden OEM versioiden kanssa, saako ne pelaamaan missä tietokoneessa vaan?
« Last Edit: 05.05.13, 19:28 by Marco Tammes »


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #14 on: 06.05.13, 07:53 »

OEM tarkoittaa "Original Equipment Manufacturer" eli tietokoneen alkuperäistä valmistajaa. OEM-versiota käyttöjärjestelmästä saa siis laillisesti käyttää vain yhdessä koneessa - siinä johon se ostettaessa on (yleensä jo valmiiksi) asennettu. En näe mitään syytä miksi se ei teknisesti toimisi missä tahansa koneessa. Se vain ei ole OEM-sopimuksen mukaista. Minun käsittääkseni mikä tahansa Windows 7 versio (alkaen Home-varsiosta) toimii sekä FS2004:n että FSX:n ja minkä tahansa muunkin simun alustana. Sen sijaan XP:ssä on jo puutteita nykyisen raudan kanssa toimimisessa, joten sitä en suosittele. Nuo simutkin toimivat ihan yhtä hyvin ellei paremmin seiskan (tai kasin) kanssa. Pro- ja Ultimate-versiot sisältävät sitten lisäominaisuuksia, mutta niitä tuskin simujen kanssa tarvitsee.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #15 on: 11.05.13, 21:56 »

Moi, oon googlaillu ja kyllä tuo (minun onnekseni) home premium käy tähän, ei tarvii kalliimpia versioita. Entä jos koneesta hajoaa SSD levy, pystyykö tuon OEM version enää asentamaan uudelleen? Tai voiko sen kopioida esim koneen HDD-backup levylle ja sieltä siirtää uudelle levylle? Siis, onko tuo vain yksi asennus vai asennukset yhdelle ja samalle koneelle? t-Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #16 on: 12.05.13, 07:04 »

Minä olen saanut aina järjestelmälevyn koneen mukana eli pystyy. Ja se käyttiksen uudelleen asennus pitää joka tapauksessa tehokäytössä tehdä parin vuoden välein - käytännössä siis kerran koneen elinkaaren aikana. En tiedä sitten miten sellaisessa koneessa, jota käytetään vain simulaattorialustana. Minä teen tietokoneellani paljon muutakin ja solmuun se Mikkisoftan käyttis menee (eli hidastuu uudelleenasennuskuntoon) n. parin vuoden tehokäytön jälkeen väistämättä.

Eri asia on sitten miten homma toimii Microsoftin kanssa, jos raudan kokoonpano muuttuu. Ne käyttikset kun pitää nykyään netin kautta käydä rekisteröimässä. En tiedä mitä kaikkea koneesta MS vakoilee tuossa yhteydessä ja keräävätkö ne jotain tietoa kokoonpanosta ja aiheuttaisiko kokoonpanon riittävä muutos lisenssin hylkäämisen.

Minulle ei ole nykykoneiden aikana tullut eteen tilannetta, jossa käyttiksen uudelleen asennuksen aikaan laitteiston kokoonpano olisi juurikaan muuttunut. Tuskin kovalevyn vaihto edes olisi mikään syy jättää käyttöoikeutta hyväksymättä, vaikka rekiteröinnin tarkistus netissä vertaisikin koneen tietoja entisiin.

Pekka
« Last Edit: 12.05.13, 07:11 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jari Kaskelin
Offline Offline

Posts: 137
Date Registered: 13.10.08

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #17 on: 12.05.13, 12:42 »

Olen ostanut kaikki Windowsit (2 x WinXP, Vista ja Win7) OEM-versioina itse kasattuihin kokoonpanoihini. OEM on muutoin ihan sama tuote, mutta se ei ole oikeutta soittaa ongelmatapauksissa Microsoftin tukipalveluun (pitää soittaa koneen kasanneeseen yritykseen). Itse käytän Google-hakuja apuna mahdollisten ongelmien selvittelyyn joten maksaisin ihan turhaan tukipalveluista. Aiemmin normaaliversion mukana toimitettiin jokin paperinen käyttöopas, mutta ei kaiketi enää.

Ensimmäinen Win XP lisensseistäni on siirtynyt varmaankin jo viisi kertaa raudasta toiseen huonon tuurin takia (emolevy tai kovalevy korkannut). Asennuksen jälkeen Windows pitää aktivoida muistaakseni kuukauden sisällä. Aktivoiti tapahtuu soittamalla Microsoftin robottipuhelimeen joka antaa tarvittavat aktivointikoodit. Aktivointi taitaa tapahtua samalla tapaa myös normaalilla käyttölisenssillä, joten ainoa ero on tosiaakin tuossa tukipalvelussa. Olen aina ihmetellyt miksi tuo pitää tehdä vanhanaikaisesti puhelimella...
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #18 on: 12.05.13, 17:07 »

Ok, asentuuko tuo sitten myös aivan uuteen kokoonpanoon ja tarvitsee vain soitella robotille saadakseen sen aktivoitua? Mistähän tuo winukka ottaa tiedot koneelta, jos biosista, niin bios version vaihto voi kai vaikuttaa jotenkin siinä tapauksessa?
Vai vaikuttaako se enää, kun winukka on jo asennettu?
Tuli vaan mieleen, että jos vaihdan jossain vaiheessa prossun toiseen, joudun vaihtamaan myös bios version.
Noita OEM home premium 64bit saa vissiin satasella. Pitää laittaa keskiviikkona tilaukseen. Huutonetissä on win7:koja myös, mutta lyhyen googlailun jälkeen tulin siihen tulokseen, että en koske niihin pitkällä tikullakaan. t-Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #19 on: 12.05.13, 20:28 »

Itsellä on OEM Windows 7 HP versio joka tuli gigantista ostetun koneen mukana, viime kesänä kokosin itse uuuden kokoonpanon. Otin vanhasta koneesta kovalevyn jossa oli kaikki data+käyttis. Suoraan koneeseen kiinni, ei ongelmia eikä tarvinnut edes uudestaan aktivoida.


ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Pages: [1] 2 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1