FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.05.17, 19:10

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  XP 64bit & FS9 & SSD ?
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 Reply Print
Author Topic: XP 64bit & FS9 & SSD ?  (Read 4745 times)
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #20 on: 12.05.13, 20:41 »

Eikös windows pidä asentaa uudelleen jos koneen emo muuttuu, voi olla että olen taas kuutamolla???


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Jari Kaskelin
Offline Offline

Posts: 134
Date Registered: 13.10.08

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #21 on: 13.05.13, 06:41 »

Ok, asentuuko tuo sitten myös aivan uuteen kokoonpanoon ja tarvitsee vain soitella robotille saadakseen sen aktivoitua? Mistähän tuo winukka ottaa tiedot koneelta, jos biosista, niin bios version vaihto voi kai vaikuttaa jotenkin siinä tapauksessa?
Vai vaikuttaako se enää, kun winukka on jo asennettu?
Tuli vaan mieleen, että jos vaihdan jossain vaiheessa prossun toiseen, joudun vaihtamaan myös bios version.
Noita OEM home premium 64bit saa vissiin satasella. Pitää laittaa keskiviikkona tilaukseen. Huutonetissä on win7:koja myös, mutta lyhyen googlailun jälkeen tulin siihen tulokseen, että en koske niihin pitkällä tikullakaan. t-Marco

Prossun, näyttökortin tai emolevyn vaihto johtaa melkein aina uuteen aktivointiin.
Juha Klemettinen
Offline Offline

Posts: 5426
Date Registered: 14.04.04

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #22 on: 13.05.13, 07:26 »

En ymmärrä koko keskustelua aktivoinnista ja ostamisesta kun netti on pullollaan ilmaisia versioita ilman aktivointipakkoa niin win 7 kuin aijemmatkin kun kerran kotikäytöstä puhutaan niin ei ole paskankaan vertaa järkeä maksaa sitä minkä saa ilmaiseksikin.
Ennemmin noiden kädettömien puhetta jotka ei osaa edes kananmunaa keittää saati paistaa Cheesy
Että ostaa ja maksaa siitä minkä kuuluukin saada ilmaiseksi,hullun puhetta Cheesy

Jos tällä tarkoitat Windows-käyttöjärjestelmien piraattiversioiden käyttöä, lienee syytä mainita, että tällaiset keskutelut eivät kuulu tälle foorumille.
Juha


**Jos siinä on tähtimoottori sen täytyy lentää**
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5209
Date Registered: 14.12.05

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #23 on: 13.05.13, 07:33 »

...
aktivoida muistaakseni kuukauden sisällä. Aktivoiti tapahtuu soittamalla Microsoftin robottipuhelimeen joka antaa tarvittavat aktivointikoodit. Aktivointi taitaa tapahtua samalla tapaa myös normaalilla käyttölisenssillä, joten ainoa ero on tosiaakin tuossa tukipalvelussa. Olen aina ihmetellyt miksi tuo pitää tehdä vanhanaikaisesti puhelimella...

Miten niin puhelimella?

Kyllä sen aktivoinnin on aina voinut tehdä suoraan Internetin kautta - ainakin minä olen tehnyt. Puhelin on yksi vaihtoehdoista.

http://windows.microsoft.com/en-sg/windows7/activate-windows-7-on-this-computer

Pekka
 

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5209
Date Registered: 14.12.05

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #24 on: 13.05.13, 07:38 »

...
Noita OEM home premium 64bit saa vissiin satasella. Pitää laittaa keskiviikkona tilaukseen. Huutonetissä on win7:koja myös, mutta lyhyen googlailun jälkeen tulin siihen tulokseen, että en koske niihin pitkällä tikullakaan. t-Marco

Tuosta laittamastani linkistä käy selville, että Microsoft tarkistaa aktivoitaessa sen onko Windows-versio aito ja onko se asennettu useammalle koneelle. Jos ostaa käytetyn W7-kiekon jostain netistä, on paljon mahdollista, että aktivointi ei onnistukaan (jos se on jo aktivoitu toisaalla olevaan/olleeseen koneeseen). Onhan noita tosin olemassa kräkättyjäkin versioita, jotka eivät aktivointeja kysele, mutta en kannusta piratismiin. Jos ei ole varaa ostaa noin satasella käyttistä koneeseen, ei pitäisi kyllä olla varaa sitten paljon muuhunkaan. Linuxista ei tarvitse maksaa kuin (mahdolliset) materiaalikulut, mutta esimerkiksi FSX:ää pitäisi sitten käyttää emulaattorin kautta eikä se turhan kevyt ole ilmankaan.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5209
Date Registered: 14.12.05

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #25 on: 13.05.13, 07:43 »

Eikös windows pidä asentaa uudelleen jos koneen emo muuttuu, voi olla että olen taas kuutamolla???

Ei se ole automaatio, jos uusi kokoonpano on riittävän lähellä entistä, mutta aina kun rauta muuttuu on mahdollista, että käyttis ei sellaisenaan toimi kunnolla uuden kanssa.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5209
Date Registered: 14.12.05

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #26 on: 13.05.13, 07:46 »

Prossun, näyttökortin tai emolevyn vaihto johtaa melkein aina uuteen aktivointiin.

En ole vaihtanut prossua tai emoa erikseen, koska yleensä siinä vaaiheessa koko laitteisto on jo vanhentunut eikä yhden osan vaihtaminen ole enää järkevää. Näytöohjain on tullut vaihdettua useamminkin eikä tuo Winkku ole kertaakaan vaatinut sen takia aktivointia. Mutta kuten sanottu tuskin tätäkään voi yleistää.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #27 on: 13.05.13, 09:14 »

Ok, kiitos kaikille. Kun tätä simua on tullu rakenneltua monta vuotta, jumalatonta säätöä ja virittelyä, koodin kirjottelua yms. ja sitten nämä asentaa puhtaalta pöydältä uusiksi ja saa kaiken toimimaan hyvin, niin en halua olla pelko perseessä millon piraatti käyttis sanoo poks. Sata euroa on siitä pikku raha, eli kyllä menee aito winukka tilaukseen. t-Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
O-P Pietila
Offline Offline

Posts: 2462
Date Registered: 26.09.02

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #28 on: 13.05.13, 09:34 »

Microsoftin tuki nollaa tarvittaessa rekisteröinnin. Tämän jälkeen levy on jälleen asennettavissa. Näin ainakin FSX:ssä.
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #29 on: 14.05.13, 10:02 »

Ok, etten mä nyt vaan osta väärää versiota, niin vielä varmistukseksi:
- VUP versio on siis päivitys versio vanhasta käyttöjärjestelmästä win seiskaan.
- OEM versio on full-versio jonka voi asentaa uudelle koneelle ilman aiempaa windows versiota (tämä olis hakusessa ja EN)
Eikös tämä nyt ole sellainen:  http://www.data-systems.fi/product_info/3460/140628


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 964
Date Registered: 04.02.10

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #30 on: 14.05.13, 15:40 »

Ok, etten mä nyt vaan osta väärää versiota, niin vielä varmistukseksi:
- VUP versio on siis päivitys versio vanhasta käyttöjärjestelmästä win seiskaan.
- OEM versio on full-versio jonka voi asentaa uudelle koneelle ilman aiempaa windows versiota (tämä olis hakusessa ja EN)
Eikös tämä nyt ole sellainen:  http://www.data-systems.fi/product_info/3460/140628

Eihän periaattessa noita OEM-versioita saa ostaa kuin koneen oston yhteydessä? Eikös Retail-versio ole hankittava jos pelkän käyttiksen haluaa?

ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Teemu Kokkonen
Offline Offline

Posts: 1684
Date Registered: 25.10.08

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #31 on: 14.05.13, 16:12 »

Eihän periaattessa noita OEM-versioita saa ostaa kuin koneen oston yhteydessä? Eikös Retail-versio ole hankittava jos pelkän käyttiksen haluaa?

Eipä noita enää nykyisin syynätä.

Intel i7-6700K MSI GTX1070 16 GB DDR4
Jussi Rantala
Offline Offline

Posts: 4687
Date Registered: 04.07.01

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #32 on: 15.05.13, 03:57 »

Miten niin puhelimella?

Puhelinaktivointi pitää tehdä, jos online aktivointi ei jostakin syystä onnistu.

Esimerkiksi allekirjoittaneen Toshiba-läppäristä kärähti emolevy.Toshibassa oli Win7 Home Premium lisenssi, jonka product key oli läppärin pohjassa olevassa tarrassa.

Ostin sitten eBaystä käytetyn Thinkpad T60:n, johon asensin Full Retail version tämän linkin ohjeiden mukaan:
http://arstechnica.com/features/2012/06/blowing-away-bloatware-a-guide-to-reinstalling-windows-on-a-new-pc/
Asennuksessa käytin Toshiban product keytä. Aktivointi ei onnistunut netin kautta, mutta puhelimitse onnistui.

Jos joku epäilee, niin arstechnica.com on arvostettu sivusto, jota ylläpitää amerikkalainen lehtikustannustalo Conde Nast.




Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5209
Date Registered: 14.12.05

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #33 on: 15.05.13, 07:25 »

Puhelinaktivointi pitää tehdä, jos online aktivointi ei jostakin syystä onnistu.
...

Aivan niin. Silloin ei jää muita vaihtoehtoja. Minun ei ole vielä koskaan tarvinnut turvautua puhelimeen tässä asiassa.

....

Ymmärsinköhän jotain väärin alkuperäisessä viestissä?

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #34 on: 16.05.13, 09:57 »

No niin, bios vaihdettu toiseen versioon, asennettu toinen prossu ja sen jälkeen winukka sisään. Tuolta Datasystemsistä winukan saanti olis menny ens viikon puoliväliin, joten maksoin 20€ enemmän ja sain tuon muualta heti. Tämä on nyt versio koneen kasaajalle. Nyt pitäs saada tuota prossua kellotettua. Pitääköhän tuo cmos tyhjätä, ennenkun alkaa kellottelemaan? Kokeilin vähän kellotella, mutta koneella ei pääse edes biosiin asti. Sitten se boottaa automaagisesti uudelleen ja widowsissa näkyy tämän jälkeen 3,2 GHz @ 2,13 Ghz Huh?  Mistä ihmeestä tuo 2,13 tuohon tulee, edellinenkin prossu oli 2,66. Bios versio on emovalmistajan sivulta juuri tälle emomallille ja versiolle ja tukee just tätä prossua. t-Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 964
Date Registered: 04.02.10

Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #35 on: 16.05.13, 20:27 »

Minulla Winukka ilmoittaa 3,3Ghz vaikkakin AI Suite ja CPU-Z ilmoittaa 4,6Ghz rasituksessa. Mikä prossu on nyt koneessa kiinni? Oletan joku LGA775-kantainen?

ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #36 on: 16.05.13, 23:12 »

Terve, mulla on nyt dual core e6700, ei core 2 duo 2,66 vaan dual core 3,2 GHz. Löysinkin just googlen kautta syyn edelliseen :

Yes, its called speedstep. In your gigabyte bios there is settings like C1E Enhanced Halt..Turn all of those off (3 of them i think) and then it will show your correct speeds all of the time.

Nyt on ainakin normitehot löytynyt. t-Marco




https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #37 on: 17.05.13, 04:56 »

Joo siis noissahan on se speedstep siksi että kellotaajuus vaihtuu lennossa kuorman mukaan. Turhahan sitä on sitä pois päältä pitää, simukäytössä se kone vetää "nupit kaakkoon" joka tapauksessa, mutta kuluttaa vähemmän sähköä ja lämpenee vähemmän ja tuulettimet huutaa hiljempaa muussa käytössä kun speedstep on päällä.

//T

Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #38 on: 17.05.13, 05:00 »

Linuxista ei tarvitse maksaa kuin (mahdolliset) materiaalikulut, mutta esimerkiksi FSX:ää pitäisi sitten käyttää emulaattorin kautta eikä se turhan kevyt ole ilmankaan.

Linux on hyvä käyttöjärjestelmä vaikka mihin, mutta fsx:n ajeluun se ei sovi. En usko että emulaattorilla (wine) se edes toimii, ja vaikka toimisikin, helpommalla pääsee ajamalla windows-softaa windowsilla.

//T

Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: XP 64bit & FS9 & SSD ?
« Reply #39 on: 18.05.13, 18:07 »

3,2 > 4,0 GHz, enempää en ole uskaltanut kokeilla. Tiedot CPU-Z:ta =  333 x 12, rated FSB 1332, Dram frequency 499,5 MHz, FSB:DRAM 2:3, 5-7-7-23-64-2T (muisteille pitäs tehdä vissiin jotain, mutta en osaa. Tuo FSB:DRAM pitäs kai olla 1:1)
Muistien voltit on nostettu +0,3, kuten valmistajan ohjeessa oli. Muita +0,1. V-core = 1,4V. Lämmöt idlessä, system 41c ja vcore 34. Rasitustestiä en ole vielä tehnyt. Mietiskelen tässä kokeilisko noilla volteilla nostaa prossut tehoa vai alentaa voltteja, ja kattoa paljonko ne pitää olla rasituksessa. Ehkä kannattaa eka testailla pienemmillä volteilla? Hitto, nyt tarviis kellotusgurua käymään kylässä  Wink t-Marco


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Pages: 1 [2] 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1