Maarianhamina previews

<< < (5/5)

erese:
Mites tämän scenun laita on? Juuri tänään lentelin Maarianhaminaan ja harmittelin kun ei ole kunnon kenttää olemassa 

hansakse:
Quote

Ei, parissa minuutissahan hangaarin modelin tekee. Hidasteeksi kuitenkin muodostui, yllätys yllätys, tekstuurit. Pari kuvaa halleista löytyy netistä, muttei sellaisia joista ainakaan minä pystyisin vääntämään tekstuureita taidoillani. Tarvitsisi juurikin päästä kentälle ja napata parit kuvat hangaareista. Nuo Google Earthin 3d objektit on silmämääräisesti about samanlaatuisia FS9 hallien kanssa, joten niistä voisi tehdä esim. väliaikaisratkaisun jos onnistuisi hankkimaan kunnolliset kuvat kentältä.


Ovat muuten käteviä, parissa minuutissa sain kotikaupunkiini tehtyä navigointia helpottavat objektit, Turun linna, tuomiokirkko ja mikaelinkirkko. (voi olla että joko mikaelinkirkon tai tuomiokirkon koko on liian iso tai toisen liian pieni, mutta sen skaalaaminen onnistuu helposti) Mikä parasta, 3d warehousen objekteja saa kuka tahansa käyttää ja täten niiden julkinen levitys FS lisäosana on sallittua, toisin kuin satelliittikuvien google earthista.

Tarkkasilmäinen voi erottaa Tuomiokirkon etualalla ja vasemmalla Mikaelinkirkon


Tuomiokirkko näyttää ihan hyvältä


Mikaelinkirkko


Turun LinnaHomma oli erittäin simppeli, lataa 3d warehouse sivuilta collada .dae tiedoston, avaa ModelConverterX:ssä, optimoi tekstuureita vähän drawcallien minimoimiseksi (jotta objekti ei aiheuttaisi älyttömän suurta fps droppia), objektin asettelu oikealle paikalleen ja sitten exporttaus .bgl tiedostoksi. Ja tämä onnistuu millä tahansa tiedostolla joka on siellä Warehousessa, esim Helsinki, Tampere, Vaasa tai Oulu.Kiinnostaa itseekin VFR varten muutaman kohteen lisäys, mutta ei se ollutkaan niin helppoa. 3d warehausen sivuilta ei löydy rakennusten tiedostoista *.dae päätettä. Imppasin sitten tuom *.KMZ ja avasin modelconvertterissä. Mitä sitten pitäis tehdä??? miten tuo rekennus siis laitetaan x planessa johonkin tiettyyn paikkaan ja millä?? apuva!! Olen lukenut kirjoituksia miten näitä maisemia tehdään, mutta yhtään "Suomeksi" kirjoitteua ohjetta en ole löytänyt.

-Hannu

Kerosiini:
Quote

Mites tämän scenun laita on? Juuri tänään lentelin Maarianhaminaan ja harmittelin kun ei ole kunnon kenttää olemassa 

Tuohon se taisi jäädä, mikä on tilanne kuvissakin. afcadi taitaa olla lähes valmis, ja photopohja myös kuten kuvissa näkyy, mutta objektit sun muut ovat joko FISDiltä käännettyjä tai sitten default. Tällä hetkellä luen yliopiston pääsykokeisiin ja niiden lisäksi ei paljon aikaa ole muuhun, varsinkin kun tämä maisemien opettelu/tekeminen (uskon että osaan kyllä jo varsin hyvin maisemien teon, objektit eri juttu kun niihin tarvitsisi kuvia textuureihin) oli vain ajankulutusta kun joskus ennen sitä aikaa oli melko paljon käytettävänä... nyt ei enää niinkään Ja heinäkuussa armeijakin kutsuu. 

Eipä ole kuukauteen pariin kerennyt oikein simuilemaankaan kun niin paljon muuta tekemistä ollut vapaa-aikana eikä ole jaksanut paneutua simuiluun.

erese:
No, asiat tärkeysjärjetykseen tietenkin, kyllä se scenu+simukin varmasti tallessa pysyy 

Navigation

Up one level

Previous page