Matkailuvinkkiä kaivataan

(1/2) > >>

Jfredrik:
Hei kaikki,

Suunnittelen tässä kovasti tulevaa kesälomaa ja ajattelin kysellä tiedän tietämystä asian tiimoilta.

Reissu suuntautuu Ranskaan ja tarkemmin Normandiaan tutustumaan WWII:n ja D-Day:n tapahtumiin ja muistomerkkeihin.

Ensin lentolaitteella Pariisiin, sieltä vuokra-auto alle ja tietä A13 kohti Normandiaa. Ideana on käydä kattomassa tietenkin Normandy American Cemetery and Memorial, D-Day Monument ja Omahan rannat. Haluaisin käydä myös kylissä, jotka ovat tuttuja leffoista ja peleistä, esim. Carentan.

Jotta ei ihan pelkästään sotajuttuihin lomaa käyttäisi niin ajattelimme käydä myös Jerseyn saarella. Paikasta nimeltä Carteret näyttäisi menevän lautta St. Helieriin Jerseyn saarella.

Nyt he jotka ovat käyneet Normandiassa ja/tai Jerseyn saarella niin laittaisitteko vähän kokemuksianne ja tietämystänne peliin. Ihan kaikki tieto on tervetullutta. Olisiko Normandiassa jotain muuta "must" nähtävää? Jerseyn saarella kauniita paikkoja? Aika on tietenkin rajallinen, noin viikon ajattelimme reissussa olla, että emme nyt ihan koko paikkaa pysty kiertämään. Ehkä tieto lisää tuskaa kun tietää, että kaikkea ei millään kerkiä näkemään. 

Kiitos jo etukäteen.

T: Jani

HannaR:
Itse en oo käynyt, mutta äitee oli joitain vuosia sitten ja kehui seuraavia kohteita:

Itse kaupunki siellä on kuulemma aivan ihana, mutta lisäksi kannattaa kuulemma tutustua
Saksalaisten maanalainen sairaalaan, mitä rakennettiin sodan aikana. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Sopii reissunne teemaankin. Äiti kertoi paikan olleen varsin ahdistava ja synkkä, mutta sitä tunnetta helpotti se, kun pääsi sieltä ylös, uloskäynnin lähellä olevaan kahvilaan, jossa oli suomalaiset Artekin huonekalut 

toinen kuulemma erikoispiirre - ehkä jo tiedossakin - on valtava nousu- ja laskuvesi. Se on kuulemma todella korkea.  Satama-altaissa sen näkee kuulemma hyvin. Lisäksi siellä on joku linna, johon kuulemma laskuveden aikaan pääsee kävellen, mutta nousuveden aikaan sinne on laivakuljetus.

Bergerac-sarjaahan kuvattiin siellä, mikäli se on aikanaan kiinnostanut, yhtymäkohtia varmaan löytyy.

Oot varmaan googlaillutkin, mutta koska mä oon neuroottinen nojatuolimatkailija, tässä pari linkkiä, englantihan sulta taipuu niin näillä pääset hyvin eteenpäin.

http://www.jersey.com/english/Pages/default.aspx
http://www.jerseyisland.com/
http://www.channelislandsdirect.co.uk/jersey


Äh, nää tällaset ei tee yhtään hyvää mun krooniselle matkakuumeelle!

dera:
Jersey on kiva paikka, mutten ole siella ollut kuin kerran, joten kovin erikoisia suosituksia en osaa antaa. Hotelliksi kuitenkin suosittelen st helierista radissonia, ihan vain sijainnin takia.

tequila:
Onko jollain hyvää lentovinkkiä Jerseylle? FlyBellä Lontoon kautta olen lähinnä suunnitellut.
Air Berlinin hinnat olleet yleensä 700-800e luokkaa kun olen katsonut.

Ja tässä vinkki F1-faneille
http://www.iltasanomat.fi/formula1/art-1288556169458.html

http://www.themansellcollection.co.uk/

Hente1:
Hanna varmaann tarkoittaa Le Mont Saint Michelliä. Jos menet niin ole paikalla jo aamulla klo 0900 muuten sinne ei meinaa mahtua sekaan.
Aurinkoista matkaa.

Heikki

Navigation

Up one level

Next page