FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.08.19, 22:36

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  FTX Global
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33 Reply Print
Author Topic: FTX Global  (Read 195326 times)
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 10.09.16

Re: FTX Global
« Reply #560 on: 29.10.17, 08:09 »

Mitähän rantaviivoja teillä oikein on, kun minulla ei näy mitään normaalista poikkeavaa. Ohessa Default-kuva Helsingistä kaikilla ORBX:n vectoreilla ym. Kokeilin myös lentää Hyvinkäältä Helsinkin, eikä minkäänlaista nykimistä ollut. Ainoa mikä tässä uudessa P3Dv4.1 on eroa aikaisempaan, että Suomenlinna näkyy oudon vaaleana.






HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FTX Global
« Reply #561 on: 29.10.17, 08:56 »

Tällä lähtee rantaviivat. Mietin tuossa, että Vector lisää aika paljon pieniä venesatama/laituri-objekteja... en muista saako niitä pois FTX centralista, mutta voi kokeilla myös laskea Scenery complexity asetusta. Se poistaa noita Library objekteja ja jos sieltä löytyy jokin yhdistelmä, niin sitten voi tehdä täsmäiskun muulla tavoin ja poistaa vain tiettyjä objekteja.

https://www.dropbox.com/s/i8spd3k9ir1fhl6/Exclude_Hel_shores.zip?dl=0

Mitähän rantaviivoja teillä oikein on, kun minulla ei näy mitään normaalista poikkeavaa. Ohessa Default-kuva Helsingistä kaikilla ORBX:n vectoreilla ym. Kokeilin myös lentää Hyvinkäältä Helsinkin, eikä minkäänlaista nykimistä ollut. Ainoa mikä tässä uudessa P3Dv4.1 on eroa aikaisempaan, että Suomenlinna näkyy oudon vaaleana.
Näkyyhän sinullakin rantaviivat tuossa.  Wink
Jos sinulla on lentoesteet asennettuna, niin sinä on photoscene Suomenlinnaan, joka on aika vaalea.

EDIT
Unohdin asennusohjeet.... esim. Addon scenery/Scenery kansioon tämän fileen voi heittää. Joka tapauksessa simun valikossa ylemmälle tasolle kuin FTX/ORBX jutut.
« Last Edit: 29.10.17, 17:45 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4696
Date Registered: 14.10.01

Re: FTX Global
« Reply #562 on: 29.10.17, 11:23 »

Vaikka kuinka yritän olla positiivinen, täytyy todeta että Helsinki on tuossa kuvassa karmean näköinen päälle liimattuine katuineen ja muutenkin. Photoscenery olisi tuossakin erittäin suositeltavaa!



i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 10.09.16

Re: FTX Global
« Reply #563 on: 29.10.17, 14:44 »

Esa olet oikeassa. Minähän käytänkin mielelläni Sinun photosceneryä Hesassa, mutta halusin vain näyttää, että mitään epänormaalia rantaviivaa ei ainakaan minulla näy.

HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FTX Global
« Reply #564 on: 29.10.17, 16:09 »

Esa olet oikeassa. Minähän käytänkin mielelläni Sinun photosceneryä Hesassa, mutta halusin vain näyttää, että mitään epänormaalia rantaviivaa ei ainakaan minulla näy.

Ei ymmärtääkseni ollutkaan kyse epänormaalista rantaviivasta, vaan rantaviivasta, joka syö tehoja.  Wink

'Don't panic'
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 4407
Date Registered: 19.06.07

Re: FTX Global
« Reply #565 on: 29.10.17, 16:16 »

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: FTX Global
« Reply #566 on: 29.10.17, 18:54 »

Kiitos Tatu! Koitan tuota filua huomenna.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FTX Global
« Reply #567 on: 29.10.17, 18:54 »

Kiitos Tatu! Koitan tuota filua huomenna.

Jep, laita vaan noottia sitten miltä vaikuttaa. Pahoin pelkään, että homma ei muutu miksikään, joten sitten täytyy keksiä jotain muuta.

'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: FTX Global
« Reply #568 on: 30.10.17, 08:52 »

Jep, laita vaan noottia sitten miltä vaikuttaa. Pahoin pelkään, että homma ei muutu miksikään, joten sitten täytyy keksiä jotain muuta.

Aivan uskomatonta! Kyllä sä melkoinen taikuri olet  Shocked Tuon filun kun laittaa päälle, niin ongelma katoaa täysin. Kun taas ottaa pois päältä, niin stutteri alkaa. Jos jollakulla, esim. Tapiolla ei ongelmaa ole, niin hyvä näin. Parhaiten sen saa esille kääntelemällä päätään (kuvakulmaa) virtuaaliohjaamossa (Virtual cocpit). Tosin minulla se esiintyy vaikkei päätään edes kääntelisi, mutta pahenee kuvakulmaa kääntelemällä.

Vectorin tuomat rantaviivat ovat visuaalisesti hyvin pieni lisä ainakin Helsingissä, joita ei juuri edes huomaa reittilentoja lennellessä. Parempaa antia sen sijaan on esim. Tallinna, jossa rannikkoa on korjattu palikkamaisuudesta todellisempaan suuntaan.

Erittäin upeaa Tatu, ja todella ISOT kiitokset  thmbup

PS: Tämä siis testattu P3Dv4.1.
« Last Edit: 30.10.17, 09:15 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FTX Global
« Reply #569 on: 30.10.17, 19:00 »

Erittäin upeaa Tatu, ja todella ISOT kiitokset  thmbup

Sole mikhään, hyvä että toimii.  Smiley

Mietin tässä, että itse asiassa ongelma saattaisi ennemminkin olla aaltojen animointi, eikä varsinaisesti rantaviivat. Ne aallot kun on määritelty niihin rantaviivoihin. Tuli vain mieleen.

Onko muuten P3D:ssä ne Helsingin default rakennukset edelleen paikoillaan?

'Don't panic'
Tapio Kallberg
Offline Offline

Posts: 140
Date Registered: 02.02.05

Re: FTX Global
« Reply #570 on: 31.10.17, 07:50 »

Niin, ne aaltojen animoinnit on ihan hanurista Grin
Kun laiturit sai poistettua niin olisiko jollain vinkkiä aaltojen poistamiseen, mitä filuja pitää pistää lauluun...?
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: FTX Global
« Reply #571 on: 31.10.17, 10:16 »

Sole mikhään, hyvä että toimii.  Smiley

Mietin tässä, että itse asiassa ongelma saattaisi ennemminkin olla aaltojen animointi, eikä varsinaisesti rantaviivat. Ne aallot kun on määritelty niihin rantaviivoihin. Tuli vain mieleen.

Onko muuten P3D:ssä ne Helsingin default rakennukset edelleen paikoillaan?

Olit jälleen oikeassa. Kun aaltojen animoinnin poistaa (en tiedä mikä filu pitäisi poistaa) laittamalla special effects sliderin "LOW" -asentoon, aatojen animointi poistuu, ja samoin tuo stutteri thmbup

Helsingissä on default objektit paikoillaan.

Ja Tapio, hanuristahan ne todella on ja itsekkin miettinyt miten ne poistaa? Mutta ainakin alkuun tosiaan tuo special effects asentoon LOW. Tämä toki poistaa muitakin (tai ainakin huonontaa) efektejä, joten tuo filu pitäisi kyllä löytää....

Minulla oletus hesa vantaallakin lagii. Vesitehosteiden pois otto auttoi. Jokainen rantaviiva, saari, hiekkaranta kaikki ovat vectoria ja vielä varsin mutkikasta.

Ja perskutarallaa, olihan tuo jo aiemminkin Villen toimesta kerrottu. Olen kyllä varsinainen puusilmä Embarrassed Saaret, hiekkarannat ja rantaviivat ei Vectorissa stutteria aiheuta, vaan juurikin nuo animoidut aallot.
« Last Edit: 31.10.17, 10:24 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1400
Date Registered: 11.12.11

Re: FTX Global
« Reply #572 on: 31.10.17, 10:24 »

Mites tuon FTX Centralin saa poistettua? Ei löydy uninstalleria mistään...
Rolf Niemi
Offline Offline

Posts: 1940
Date Registered: 14.02.05

Re: FTX Global
« Reply #573 on: 31.10.17, 11:49 »

Mites tuon FTX Centralin saa poistettua? Ei löydy uninstalleria mistään...
Ihan ORBX:n omilta sivuilta löytyy kaikenlaista kuten esim:

 To remove FTX Central please go to

C:\Users\Your name\AppData\Local\ and delete the Orbx folder.

Then go to C:\Users\Your name\AppData\temp and delete the Orbx folder.

Both these folders are hidden by default so you may need to reset your

Windows File Explorer\View settings to see them.

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FTX Global
« Reply #574 on: 31.10.17, 11:49 »

Olit jälleen oikeassa. Kun aaltojen animoinnin poistaa (en tiedä mikä filu pitäisi poistaa) laittamalla special effects sliderin "LOW" -asentoon, aatojen animointi poistuu, ja samoin tuo stutteri thmbup

Kyllä se efekti varmaankin löytyy, voin katsoa mikä on FSX:ssä vastaava.

Äkkiseltään veikkaan ainakin default aaltojen syntyvän näillä:
lakewavecontroller.fx
wavecontroller.fx

Ja ORBX löytyy vastaavat:
ORBX_wavecontroller.fx
ORBX_waves.fx

En nyt tiedä simun sielunelämästä, että jos nuo tiedostot siirtää johonkin muualle, niin etsiikö simu sitten kaatumiseen asti noita puuttuvia filuja. Jos alkaa kaatuilla, niin tehdään tilalle dummy efektit, jotka eivät tee mitään, mutta tiedostot löytyvät edelleen oikeista paikoista.

'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: FTX Global
« Reply #575 on: 31.10.17, 16:45 »

Katselin, ja lopuksi poistin P3Dv4 / Effects -kansiosta kaikki nämä. Muissa efektitiedostoissa ei esiintynyt sanaa waves.



Aallot katosi, mutta outoa ettei mitään vaikutusta ollut Undecided Taas joutui pudottamaan tuon special effects -säätimen asentoon LOW, jotta stutteri päättyisi. Mikähän siellä edelleen voisi sitten vaikuttaa?
« Last Edit: 31.10.17, 16:49 by Mika Virolainen »

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: FTX Global
« Reply #576 on: 31.10.17, 16:57 »

Etsimällä *waves* /Effects -kansiosta löytyi enää nämä, jotka ei mielestäni ainakaan ORBX:lle kuulu.



   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FTX Global
« Reply #577 on: 01.11.17, 06:36 »

Tuossa kerrotaan kuinka efekti pidetään paikallaan, mutta korvataan dummy-efektillä ja näin ollen mitään ei pitäisi enää näkyä.

Backupit ensin, ja sitten muokkaus. Ei ole vaikea.
https://www.avsim.com/forums/topic/490334-how-do-i-remove-these-shoreline-waves/?do=findComment&comment=3439193

Itse laittaisin ehkä kuitenkin nollat numeroiden tilalle:
effect.0=fx_dummy, 0,0,0,0,0,0,0,0

'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 18.12.01

Re: FTX Global
« Reply #578 on: 01.11.17, 06:59 »

Ei näykkään, kuten ei eilenkään kun poistin ko. efektit. Sen sijaan Tuo "lagaus" jatkuu jos special effects on suuremmalla kuin low Embarrassed Kiitos neuvoista, ja selvitystyöstä, jokin tossa vaan on joka stutteria aiheuttaa. Outoa, että sinun tekemällä tiedostolla efekteihin koskematta homma pelittää?

Editoin siis kaikki kolme.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: FTX Global
« Reply #579 on: 01.11.17, 07:19 »

Ei näykkään, kuten ei eilenkään kun poistin ko. efektit. Sen sijaan Tuo "lagaus" jatkuu jos special effects on suuremmalla kuin low Embarrassed Kiitos neuvoista, ja selvitystyöstä, jokin tossa vaan on joka stutteria aiheuttaa. Outoa, että sinun tekemällä tiedostolla efekteihin koskematta homma pelittää?

Editoin siis kaikki kolme.

Minun tiedostohan poistaa rantaviivat, jotka puolestaan käyttävät sitä efektiä. Ei rantaviivaa, ei efektiä.  Smiley

Mutta onko tämä siis ongelmana vain Helsingissä, vai tökkiikö joka paikassa?

'Don't panic'
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 33 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1