"Aikuisten poika" elokuvan kuvauksia katsomassa

(1/2) > >>

haukka:
Oli tilaisuus seurata suuren tuotannon elokuvan "Aikuisten poika" kuvauksia. Oli todella mielenkiintoista seurattavaa, homma vaatii melkoisen koneiston, paljon palkattua henkilöstöä ja välineistöä, avustajia ja logistiikkaa. Aikaa vierähti muutama tunti mukavasti 30 asteen lämmössä hommaa katsellessa ja lomatunnelmissa päivää paistatellessa.

Käsikirjoitus ja ohjaus Juha Lehtola. Yhteistuotanossa Liisa Penttilän / Edith Film kanssa. Pääsosissa nähdään Kari Hietalahti, Maria Heiskanen, Tommi Korpela ja Esko Salminen

Osa henkilöstöstä, taustalla 2 ruumisautoa, joita tarvittiin kohtauksessa. paikalla oli myös paloauto, ambulanssi ja kolme poliisiautoa miehistöineen.


tuotantohenkilöstöä, Kari Hietalahti, ilmeisesti tuottaja istumassa, stilkuvaaja vas. yläkulmassa. Monen tunnin työpäivänä varsinaista kuvaamista on vain muutama minuutti, hidasta hommaa ja vaatii paljon kärsivällisyyttä ja järjestelmällisyyttä


Monen tunnin valmistelujen jälkeen kamera tuodaan viimein asemiin


Ei mikään lelukamera, Angel filmsilta vuokrattu Arri Alexa, vuokra yli tuhat euroa vuorokausi. Kamera tuottaa full frame 36mm kennolla 2K videota. Optiikkana Arri / Zeiss 65mm LDS Master Prime T1.3, lasin hinta amerikassa 28000 dollaria, painoa noin 3 kiloa, todellinen valovoima 1,3.


Avauskohtauksen valmistelua, apulaisohjaaja näyttää näyttelijälle miten hän haluaa näyttelijän asettuvan. Valaisujärjestelyinä vas. iso diffuuseri pehmentämässä jyrkkää valoa ja oik. kaksi isoa heijastinta luo valoa auton sisään.


apulaisohjaaja, kuvaaja, ohjaaja,joka itse katsoo asettelua tähtäimen läpi ja kameramies


näyttelijä paikoillaan valmiina kuvaukseen


Vihdoin päästään ottamaan materiaalia purkkiin, äänimies mikin varressa, kuvaaja ja kameramies avustajan pitämän varjostimen alla


ohjaaja katsoo playbackiä monitorista


Kari Hietalahti odottelee omaa osaansa, muutamaa sekunttia kohtauksessa, siinä koko päivän työ


TV:stä tuttu, en muista nimeä


Hietalahti neuvonpidossa ohjaaja Lehtolan kanssa ennen kohtausta


Plomiehet teki autosta selvää


kamera dollyyn ja kiskoille seuraavaa kohtausta varten


KK

hynkel:
Jännä nähdä, miten nuo ruumisautot liittyvät tilanteeseen, sikäli kun onnettomuuksien raatoja ei noilla vehkeillä kuitenkaan tapahtumapaikalta pois kuljetella.

Toppolino:
Quote

TV:stä tuttu, en muista nimeä


Sulevi Peltolahan se siinä.

haukka:
Quote

Jännä nähdä, miten nuo ruumisautot liittyvät tilanteeseen, sikäli kun onnettomuuksien raatoja ei noilla vehkeillä kuitenkaan tapahtumapaikalta pois kuljetella.


Jep, seuraavassa kohtauksessa onnettomuuden uhrit pantiin kolaripaikalla ruumissäkkeihin ja ruumisautot vei ne pois sen jälkeen kun palomiehet ja ambulassityypit oli tutkinu tilanteen.

Tonny0909:
Ei ambulanssitkaan ruumiita huoli kyytiinsä. Lukkofirman Hiacellako ne viedään?

Navigation

Up one level

Next page