Vertailussa aidot näkymät, FS 2004:n näkymät ja FSX:n näkymät!

(1/3) > >>

kummis:
Ohessa on vertailussa muutamia pääkaupunkiseudun näkymiä ilmasta käsin. Saimme nimittäin tilaisuuden olla mukana lennolla Cessna 172- konella, jonka ohjaajana toimi tuttavani lentokapteeni Jari Pitkänen. Lähdimme Malmin kentältä ja kiertelimme Helsinkiä ja Etelä-Espoota. Otimme useita kuvia koneesta käsin eri paikoista ja väsäsin oheen vertailun, jossa on jotakuinkin vastaavat kuvat sekä FS 2004-simlaattorista että FSX-simulaattorista.

Lentokorkeus oli keskimäärin 1000 jalkaa, sää pilvinen mutta näkyvyys pilvien alapuolella kohtalaisen hyvä.

Täällä keskustellaan joskus kinaamiseen saakka, kumpi simulaattori on luonnollisempi maisemien mallintamisen suhteen. On huomattava, että pääkaupunkiseudun simulaattoreista otetuissa kuvissa on asennettuna allekirjoittaneen tekemät pääkaupunkiseudun photosceneryt ja kaikki mahdolliset muutkin FSNordicista saatavat aluetta parantavat lisäosat.

Tässä tulee 30 kuvan sarja, olkaa hyvä:


Espoon saaria


FS 2004


FSXSuomenoja


FS 2004


FSXPuolarmetsä


FS 2004


FSXLauttasaari


FS 2004


FSXJätkäsaari


FS 2004


FSXHelsingin etelärantaa


FS 2004


FSXKaivari


FS 2004


FSXKatajanokka


FS 2004


FSXKorkeasaari - vain apinat eivät näy


FS 2004


FSXSuomenlinna


FS 2004


FSXJos framerate-asia unohdetaan, on FSX siinä mielessä luonnollisempi että puusto on tiheämpää kuin FS 2004:ssa, muuta puuston korkeus puolestaan on ihan liian suuri. Kuvian photosceneryt on tehty FS 2004:n työkaluilla ja tarkkuudella 4,7 m/pixeli. FSX ymmärtääkseni pystyisi tarkempaankin photoalueiden piirtämiseen, mutta tämä edellyttäisi varmaankin sitä, että photoscenery tehtäisiin FSX:n työkaluilla.

Kaikki kommentit ovat erittäin tervetulleita!

yES


Saikksa:
Mielenkiintoinen vertailu! 

vipu:
Tähän olisi kiva saada perään vielä X-plane10:n versiot paikoista.

kummis:
Quote

Tähän olisi kiva saada perään vielä X-plane10:n versiot paikoista.
 

Minulla ei muita simuja ole, joten joku jolla on X-plane, voisi tehdä vertailukuvia. Kiinnostaahan tuokin.

yES

Krisu89:
Hieno vertailu Omaan silmään, osu juuri noiden puiden puute, tai että eivät ole, niin tiheästi kummassakaan simussa toki FSX:ssä, niitä on enemmän. Mutta, ottaen huomioon, että simu on vain peli, niin hienoa jälkeä kyllä Lisäksi Suomenojan liikenneympyrä ei simussa näytä pyöreältä, varmasti vaikea toteuttaa. Kaikesta huolimatta hienoa jälkeä Esa on tehnyt näissä kaikissa Photosceneryissä ei voi kun ihailla

Navigation

Up one level

Next page