FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.12.18, 09:56

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  MML datasta simuun - Base pack, regions...
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 6 7 [8] Reply Print
Author Topic: MML datasta simuun - Base pack, regions...  (Read 54821 times)
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 229
Date Registered: 03.10.16

Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #140 on: 18.07.17, 15:15 »

Eiköhän rantakiviinkin joku on/off 'vipu' löytyne.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #141 on: 20.07.17, 09:35 »

Config ohjelman ilmaisversiosta alkaa loppua vaihtoehdot, mutta keksin ympätä kivet tuonne ensimmäiseen valikkoon.



Ilmaradan kannatinpylväitä. Elikkäs hiihtohissi. Tolpat asettuivat hienosti oikeille paikoille, tässä Levillä ei niin selvästi näy, mutta Ylläksen ilmakuvassa on varjot, ja näytti aika hienolta kun on tolpat siinä 3D objektina myös.


Lokakuusta huhtikuun loppuun iltaisin ja öisin palaa tolpissa myös valo. Pitää vaan säätää tuota valoa, on nyt vähän turhan pieni.











'Don't panic'
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 229
Date Registered: 03.10.16

Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #142 on: 20.07.17, 22:29 »

Jummi hissitolppia ja oikein valojen kera!

Täytynee ottaa eteläiseen osaan sitten nuokin tolpat niiden rantakivien lisäksi.

Se muuntoasema on hyvä. Joihinkin paikkoihin pikkasen liian iso, mutta taas toisiin pieni. Kuitenni parempi kuin se simun defaultti.
Oliko sulla niiden muuntoasemien alueelle laitetuna joku maastopoly? En muistanu katella kun bussilla efro:lle ils-laskuja testailin.



Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #143 on: 21.07.17, 08:26 »

Ei ole mooastopolyja muuntoasemien alla. Siitä aiheuu sitten taas heti toinen ongelma, jos ei kolmaskin, eli koko ei täsmää suuntaan tai toiseen. Eikähän tässä ole tarkoitus korostaa niitä muuntoasemia sen kummemmin, välillä sattuvat jossain vilahtamaan kun sopivasta paikasta maisemaa katsoo.

Ja pitäis taas miettiä kokonaisuutta toisinpäin, vähentää sitä tavaraa eikä lisätä sitä.  Grin

Lapissa oli hissitolpat lähes kaikille rinteille pistedatana, muutama pienempi rinne piti säveltää itse. Eli viivadatassa on vähintään alku ja loppupiste, lisäilin sinne sitten QGIS:ssä muutaman tolpan väliin.
Suunnan tolpille saa siitä viivasta Scenprocilla. Sitten on myös paljon muita ilmaratoja, jätin ne nyt suosiolla pois.

'Don't panic'
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 229
Date Registered: 03.10.16

Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #144 on: 21.07.17, 13:27 »

Just ei minullakaan ollut tarkoitusta laitella noihin muuntoasemiin polyjä. Testin vuoksi vain laitoin nuo, jotta näkyi selkeemmin miten ne passaa linjoihin.

Oliko ne laittamasi vesikivet näitä 'Vedenpäällinen (38513)', kun niitä on pinnassakin olevia 'Pinnassa (38512)'?

Kateltava ja valkattava nuo laskettelurinteiden tolppajonot datasta.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #145 on: 21.07.17, 18:20 »

Oliko ne laittamasi vesikivet näitä 'Vedenpäällinen (38513)', kun niitä on pinnassakin olevia 'Pinnassa (38512)'?

Juu, just niitä. Sinun ei tarvitse erotella noita, Scenproc hoitaa homman. GML datasta vain klikkailet vesikivet, yhdistät pistetiedostot yhdeksi isoksi shape filuksi, ja tallennat mielellään WGS84 projektioon. (Scenproc osaa kyllä nykyään myös lukea automaattisesti projektion, jos vain pidät kaikki viisi tiedostoa mukana, mitä tässä prosessissa syntyy. Tosin kaikkein varminta ja helpointa datan muokkauksen suhteen Scenprocissa, kannattaa sourcet pitää ainaa WGS84) Loput hoituu siis sitten parissa minuutissa Scenprocilla.  Smiley
« Last Edit: 21.07.17, 18:39 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 229
Date Registered: 03.10.16

Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #146 on: 31.07.17, 13:50 »

Rinteitä tuolta Jämsän suunnalta.


Aleksi Luomanmäki
Offline Offline

Posts: 914
Date Registered: 11.02.03

Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #147 on: 18.03.18, 15:03 »

Nostattelelen tässä vanhaa, mutta saako tästä mml datasta jotenkin nyt metsät irti photosceneryn autogeniä varten?

EFKU (KUO)
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #148 on: 19.03.18, 05:39 »

Ei saa metsiä valmiina polyina.

'Don't panic'
Aleksi Luomanmäki
Offline Offline

Posts: 914
Date Registered: 11.02.03

Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #149 on: 22.03.18, 14:30 »

Joo eikun ajatuksissa oli että jos joku helpompi tapa kuin käsin lätkiä annotatorilla

EFKU (KUO)
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #150 on: 22.03.18, 14:52 »

Joo eikun ajatuksissa oli että jos joku helpompi tapa kuin käsin lätkiä annotatorilla

No tavallaan siihen on helpompikin konsti.

Siis rakennukset saa siitä MML datasta, mutta tosiaan vegetation alueita ei. Scenprocin mukana tulee ohjelma/toiminto, joka yrittää tietyillä spekseillä etsiä kuvasta kasvustoa. Se, miten toimii, vaihtelee kuvan laadun ja monen muun asian mukaan, mutta sitä kannattaa kokeilla. Jos on kyseessä jokin isompi alue, niin eihän niitä jaksa käsin sinne piirrellä. Tsekkaa Scenproc, Arno Gerretsenin pikku ohjelma.

'Don't panic'
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9454
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #151 on: 12.04.18, 14:46 »

Tämä nyt ei taida kovin montaa kiinnostaa, mutta testailen tässä, josko saisin käännettyä autogen-metsät Photoshop -> Scenproc yhdistelmällä simumetsäksi. Kuvassa punainen on siis kasvillisuutta ja musta ei. Pitäisi olla Scenprocille helppo nakki tehdä tuosta polygonit.
En tiedä... katsotaan miten käy.  Cool


'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4430
Date Registered: 14.10.01

Re: MML datasta simuun - Base pack, regions...
« Reply #152 on: 12.04.18, 15:18 »

Hieno homma!

i7 6700K 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 ... 6 7 [8] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1