DC-9-simulaattorin jatkokäyttö

<< < (5/8) > >>

JarmoK:
Mittareiden karkea toimintaperiaate yleiskeskustelun tueksi näkyy ns. LAMM Schematics kirjasta. Sellaisia löytynee Museon kirjastosta. Mittarit ovat säilyneet samanlaisina DC-9-10 mallista lähtien. Simuhan on DC-9-50 ohjaamoa mallintava.

Ohjaamosta löytyy 115V/400Hz jännitteitä. Ne aiheuttavat todellisen työturvallisuusriskin.

Monet mittarisignaalit ovat AC intrument 26V/400HZ tai erilaisia DC jännitteitä.

jk

Esimerkkikuvissa kapteenin Flight Director Indicator (keinohorisontti).
JarmoK:
Tässä pitää huomata että ne kuvat mitä minulla on, ovat oikean lentsikan kuvia. Simulaattori on monin paikoin välttämättä erilainen. DC9 koneessa oli esimerkiksi aneroidimittareita, joita ei tietenkään ole simussa. Monet samalta näyttävät mittarit ovat siis tyysti erilaisia kuin koneessa käytetyt.

Simun mukana tuli varmasti hyllymetreittäin dokumentointia, myös tietoa miten mittarit toimivat. Oikeastaa pitäisi selvittää tuon GP-4 koneen I/O ja laittaa PC simuloimaan sitä.

Tätä palstaa seuraa monia, jotka ovat tehneet merkittävän osan elämäntyöstään mm.  DC-9 koneen ja sen ohjaamolaitteiden kanssa. Esimerkiksi Uotilan Olli on arvokas tietolähde.

jk

tigert:
Pitääpäs vinkatakin Ollille aiheesta, hyvä pointti.

//T

Juhak:
Quote

Simun mukana tuli varmasti hyllymetreittäin dokumentointia, myös tietoa miten mittarit toimivat. Oikeastaa pitäisi selvittää tuon GP-4 koneen I/O ja laittaa PC simuloimaan sitä.


Simun mukana tullut dokumentaatio mahtuu hyvin yhteen hyllymetriin. Valtaosa dokumenteista käsitteli GP4:n komponentteja, ohjelmointia jne. Museolle siirtyneistä dokumenteista ehdottomasti tärkeimmät ovat simun kytkentäkaaviot. Alla yksi esimerkki kapeteenin puoleisen mittaritaulun kaaviosta:Ja edelleen kehoitan kaikkia kiinnostuneita tulemaan mukaan 

Juha

nasty76:
Hei, tuossahan on mahdollisuuksia käyttää vaikka arduinoa ohjaamaan mittereita jos kaapelointi on valmiina simulaattorista ulos.
olikos tuolla jokin dokumentti jossa kerrotaan millä periaatteella nuo simun mittarit toimii.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page