FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
06.04.20, 04:15

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Ai Likennettä haussa.
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Ai Likennettä haussa.  (Read 2226 times)
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1357
Date Registered: 13.08.12

Ai Likennettä haussa.
« on: 20.10.13, 11:23 »

Morjes. Mikä olis paras paketti AI koneita FSX:lle. Ja olis kiva semmone mikä menee pois päältä kun avaa IvApin (niinkuin simun defu AI) Tongue

Jonne Pitkänen
Offline Offline

Posts: 189
Date Registered: 02.11.12

WWW
Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #1 on: 20.10.13, 11:27 »

WoAI on ollut itsellä käytössä. Joudut kyllä asentelemaan jokaisen lentoyhtiön erikseen. Ja jotkin yhhtiöiden plaanit ovat vanhentuneet. Mutta helppoasentaa.

"Live your dream, don't dream your live"
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1357
Date Registered: 13.08.12

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #2 on: 20.10.13, 11:49 »

WoAI on ollut itsellä käytössä. Joudut kyllä asentelemaan jokaisen lentoyhtiön erikseen. Ja jotkin yhhtiöiden plaanit ovat vanhentuneet. Mutta helppoasentaa.

Tuleeko siinä myös GA liikennettä?

Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #3 on: 20.10.13, 11:50 »

Googleta? On tuolla monia eri AI vaihtoehtoja... MyTraffic, Ultimate Traffic. Vähän oma-aloitteisuutta...

ASUS Z370 PLUS || Core i5 8600K @4,2Ghz || HyperX 2666Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i v2|| 360Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5490
Date Registered: 14.12.05

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #4 on: 21.10.13, 06:40 »

Eräs huomautus WoAI:n asentamisesta. Esimerkiksi koneen vaihdon yhteydessä WoAI-liikenne kannattaa aina asentaa alusta lähtien WoAI-asennusohjelmalla. Se pitää kirjaa siitä mitä on asennettu ja minne. Jos vain kopioi entiseltä koneelta ne AI-koneet ja ...\world\scenery-kansiosta (jonne WoAI-installeri oletuksena asentaa traffic-tiedostot) traffic-tiedostot uudelle koneelle, ja asentaa WoAI-asennusohjelmalla sen jälkeen uusia WoAI-tiedostoja, voi tulla seuraavia ongelmia.

Koska asennusohjelmalla ei ole käytettävissään aiemmin asennettujen tietoja, saattaa koneiden aircraft.cfg-tiedostoihin tulla "tupla-title-nimikkeitä" (eli 2 saman nimistä AI-konetta). Näistä FSX antaa virheilmoituksen (FS2004:sesta en muista miten tuo meni) eivätkä kyseiset koneet todennäköisesti toimi. Samaten edellä mainittuun scenery-kansioon voi tulla "tupla-traffic-tiedostoja" samalle yhtiölle.

Tietenkin tuon voi välttää, jos kopioi sieltä entisen koneen/levyn WoAI-asennusohjelman kansiosta data-tiedostot WOAIDATAX ja WOAIDATAX.bak (en tiedä onko tuon backup-tiedoston kopiointi tarpeen, mutta tekisin niin varmuuden vuoksi). Tällöin kuitenkin uudella koneelle/levyllä WoAI-asennusohjelman ja simun on syytä olla samannimisellä levyllä ja kansioissa kuin edellisessä koneessa.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5490
Date Registered: 14.12.05

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #5 on: 21.10.13, 06:42 »

WoAI on ollut itsellä käytössä. Joudut kyllä asentelemaan jokaisen lentoyhtiön erikseen. Ja jotkin yhhtiöiden plaanit ovat vanhentuneet. Mutta helppoasentaa.

Ei ole tarpeen asentaa jokaista erikseen. Ne pitää kyllä hakea (joko FlightSim.comista tai AvSimista) erikseen (kannattaa hakea ne WoAI:n sivujen kautta - löytyvät helpommin), mutta asennusohjelmalla voi valita asennettavaksi vaikka kuinka monta kerralla. Asennuksen kuluessa voi tosin joutua klikkailemaan esimerkiksi kysymyksiin "korvataanko edellinen versio" tai asennetaanko jonkun kentän afcad.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5490
Date Registered: 14.12.05

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #6 on: 21.10.13, 06:45 »

Tuleeko siinä myös GA liikennettä?

WoAI:lla on myös GA-liikennettä ja joitain militaariliikennettä (jota tosin löytyy enemmän MAIWista). Mikset googlaa itse? Siellähän tämä kaikki tieto on kuin tarjottimella.

Helpoimmalla tietenkin pääsee ostamalla jonkun payware-AI-paketin. Niissäkin tulee nykyään yleensä lentoyhtiöiden lisäksi GA- ja sotilasliikenne.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Esa Räisänen
Offline Offline

Posts: 152
Date Registered: 24.08.13

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #7 on: 21.10.13, 06:56 »

Ville Lindgren
Offline Offline

Posts: 1332
Date Registered: 19.06.10

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #8 on: 21.10.13, 11:19 »

Parhaan vastauksen saa kun menee world of ai nettisivuille. Ne löytyvät Googlella, ja siellä on listattuna kaikki paketit latauslinkkeineen. GA liikenteestä, sotilas, rahti ja matkustaliikenteeseen.

My Traffic Professional on minusta kattavin kaupallinen paketti. Sen saa Simmarketista, älä osta sitä aerosoftin myymää My Traffic 2013 pakettia koska se ei ole yhtä kattava etkä saa "ikuisia" ilmaisia päivityksiä uuteen versioon kuten tuon simmarketin version kanssa.
Kristian Viinikainen
Offline Offline

Posts: 574
Date Registered: 23.02.13

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #9 on: 21.10.13, 16:57 »

http://www.world-of-ai.com/allpackages.php siitä löytyy ne kaikki paketit WoAI:lta
http://www.militaryaiworks.com/ toi on toinen hyvä valmiita pakettaja sotilas koneista simuun, kai toi toimii fsx kun toimii fs9:kin.

Canon EOS 1000D +700D+ Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 70-300 f/4.0-5.6 IS USM
jetphotos
Intel core i5-2500k 3,30ghz/16,0GM RAM/Gigabyte GeForce GTX 960 2GB/WIN7 64 bit/2x Samsung Spinpoint F3 1TB/1x WB Blue 1TB/power750W/HP Pavilion VS19x/Logitech Extreme 3D Pro/CH Products Flight Sim Yoke/Pro Rudder Pedals/Pro Throttle
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5490
Date Registered: 14.12.05

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #10 on: 21.10.13, 17:36 »

...
http://www.militaryaiworks.com/ toi on toinen hyvä valmiita pakettaja sotilas koneista simuun, kai toi toimii fsx kun toimii fs9:kin.

Ei aivan sellaisenaan. Syynä lienee se, että FS9-maisemat, joita MAIW-pakettien mukana tulee, eivät kaikki toimi FSX:ssä. Lisäksi MAIWin traffic-tiedostot pitää kääntää esimerkiksi AIFP2:lla FSX-muotoon, jotta myös FSX:lle tehty AI-liikenne näkyisi. Tarkemmat ohjeet löytyvät "Pöllön pesästä": http://www.interkultur.de/gossmann/fsx/maiw.php
 , jossa ovat myös MAIW-paketit kronologisessa järjestyksessä. Se MAIW FS9 to FSX ohje (pdf-tiedosto) löytyy täältä: http://www.interkultur.de/gossmann/fsx/phpatm/index.php. Koska MAIW-koneista useimmat on tehty FS9:ää varten, potkurikoneiden potkurit eivät näy oikein (tai lainkaan). Siihenkin löytyy apu "Pöllön pesän" etusivulta.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1357
Date Registered: 13.08.12

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #11 on: 21.10.13, 17:45 »

Taidan ladata noita WoAI paketteja. Mistä tiedän mitkä ovat GA paketteja? Ja meneekö nää automaattisesti pois päältä kun käynnistää IvApin?

Kristian Viinikainen
Offline Offline

Posts: 574
Date Registered: 23.02.13

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #12 on: 21.10.13, 18:51 »

-Passenger Airlines (Scheduled & Charter)=Lentoyhtiöt jotka lentävät oikessa mailmassa tällä hetkellä
-Cargo Airlines (Scheduled & Charter)= Rahti yhtiöt
-General Aviation= Nää on niitä GA paketteja eli kaikkia pikku härveleitä yms.
-Military Packages (some in Cooperation with Military AI Works)= Sotilas koneita lähinnä kai rahtikoneita
-Airlines not operating anymore=Lentoyhtiöitä jotka eivät enää lennä

Canon EOS 1000D +700D+ Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 70-300 f/4.0-5.6 IS USM
jetphotos
Intel core i5-2500k 3,30ghz/16,0GM RAM/Gigabyte GeForce GTX 960 2GB/WIN7 64 bit/2x Samsung Spinpoint F3 1TB/1x WB Blue 1TB/power750W/HP Pavilion VS19x/Logitech Extreme 3D Pro/CH Products Flight Sim Yoke/Pro Rudder Pedals/Pro Throttle
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5490
Date Registered: 14.12.05

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #13 on: 22.10.13, 07:12 »

Taidan ladata noita WoAI paketteja. Mistä tiedän mitkä ovat GA paketteja? Ja meneekö nää automaattisesti pois päältä kun käynnistää IvApin?

Jos olisit viitsinyt käydä WoAI:n sivuilla: http://www.world-of-ai.com/allpackages.php olisit huomannut, että ne on siellä siististi ryhmitelty osiin, jotka Kristian edellä selvitti.

Flight Simulatorin AI-liikenne ei tietääkseni automattisesti mene pois päältä. Sinun täytyy simun asianomaisessa asetusikkunassa käydä kääntämässä "Traffic slider" nollille. Tämä estää mitään AI-liikennettä näkymästä. Sen säätimen voi asettaa eri arvoihin 0% ja 100% välillä. Jokaisen trafficXXX.bgl-tiedoston koodin flightplan-osassa on prosenttilukema, joka ilmoittaa sen millaisella %-asetuksella kyseinen liikenne näkyy. Esimerkiksi jos lukema on 1%, tarkoittaa se sitä, että liikenne näkyy aina ellei edellä mainittu slideri ole nollilla. Jos lukema on 100%, tarkoittaa se sitä, että liikenne näkyy vasta, kun slideri on täysillä (100%).

Pekka

Edit: Ennen kuin alat käyttää sitä WoAI:n asennusohjelmaa, lue sen ohjeet (Installer Documentation.doc) huolella. Täällä on ennenkin ollut kysymyksiä tapauksista, joissa sen käyttö on mennyt pieleen (vaikka se on pelkkää hiiren kilkatusta). Esimerkiksi WoAI-paketteja (zip) *ei pureta* ennen asennusta. Asennusohjelmalle vain osoitetaan paketti/paketit, jotka pitää asentaa.
« Last Edit: 22.10.13, 07:21 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Kristian Viinikainen
Offline Offline

Posts: 574
Date Registered: 23.02.13

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #14 on: 28.11.13, 20:40 »

Toi unohtu, vielä kertoa aijemmin. Tuolta löytyy kanssa kivasti bisnes jettejä yms. Myös suomalaisia thmbup
http://www.ultimatega.com/downloads.html

Canon EOS 1000D +700D+ Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 70-300 f/4.0-5.6 IS USM
jetphotos
Intel core i5-2500k 3,30ghz/16,0GM RAM/Gigabyte GeForce GTX 960 2GB/WIN7 64 bit/2x Samsung Spinpoint F3 1TB/1x WB Blue 1TB/power750W/HP Pavilion VS19x/Logitech Extreme 3D Pro/CH Products Flight Sim Yoke/Pro Rudder Pedals/Pro Throttle
Robert Lagerström
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 28.07.10

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #15 on: 29.11.13, 06:58 »

Aina, kun olen asennellut noita WoAI:n paketteja, niin koneita en ole ikinä saanut näkymään. Kone näkyy traffic listassa ja sillee mutta itse konetta ei näytä portilla tai missä sen sillon pitäisikään ola. Osaako joku sanoa, että mikä asennuksessa on mennyt pieleen?

Nähty: HEL, CHP, VIE, PRG, LPA, CDG, LHR
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4693
Date Registered: 13.04.09

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #16 on: 29.11.13, 12:39 »

Aina, kun olen asennellut noita WoAI:n paketteja, niin koneita en ole ikinä saanut näkymään. Kone näkyy traffic listassa ja sillee mutta itse konetta ei näytä portilla tai missä sen sillon pitäisikään ola. Osaako joku sanoa, että mikä asennuksessa on mennyt pieleen?

Ootko valinnut FSX:stä pois ne varjo asetukset?
Robert Lagerström
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 28.07.10

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #17 on: 29.11.13, 16:06 »

Ootko valinnut FSX:stä pois ne varjo asetukset?

Sieltähän vika löytyi. kiitoksia!

Nähty: HEL, CHP, VIE, PRG, LPA, CDG, LHR
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5490
Date Registered: 14.12.05

Re: Ai Likennettä haussa.
« Reply #18 on: 29.11.13, 16:26 »

Jos liikenne ei näy, vikaa voi olla seuraavissa:

-Simun trafiikkislideri liian pienellä simussa (laita 100% niin kaiken pitäisi näkyä)
-AI-koneelle ei ole riittävästi tai riittävän kokoisia parkkipaikkoja kentällä
-jokin kirjoitusvirhe asetustiedostoissa kohtalokkaassa paikassa (tosin en ole huomannut tätä WoAI:n koneilla)
-FSX:ssä on sekaisin FSX- ja FS9-muotoisia trafiikkitiedostoja (joko tai toimivat, mutta eivät sekaisin)
-sitten vielä tuo minkä Patrick tuossa kertoi

Syitä voisi olla muitakin, mutta sanoit asentaneesi WoAI-liikennettä jolloin perusasioiden pitäisi olla kunnossa. Olen kyllä törmännyt ihan julkisessa jakelussa oleviin traffic-paketteihin, joissa on jos mitä kummallisuuksia, jonka takia liikenne ei näy. WoAI:n tapauksessa paketeissa tuskin kuitenkaan on vikaa.

Pekka

Edit: Olin hieman myöhässä. Ongelman syy näköjään jo löytyi. No, jätän nämä tähän kuitenkin, jos jollekin olisi niistä apua.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1