Suomen kielen ilmiöitä

<< < (13/14) > >>

nosturimies:
Quote


Parempi ilmaus olisi: Schumacher oli kaatunut ja ja lyönyt oikean ohimonsa kiveen.
Tai, jos kyseessä ei ollut ohimo: Schumacher oli kaatunut ja ja lyönyt kiveen päänsä oikean puolen.

Toimittajilla, joilla vielä on työpaikka, taitaa vain olla niin kiire saada uutiset ensimmäisenä nettilehtiin klikattaviksi, että virheitä tai epäselviä ilmauksia tulee solkenaan.

Hyvää uutta vuotta silti heillekin ja kaikille täällä! 


Eikös toimittajilla pitäs sen vertaa olla tyylitajua ,että kirjoittasivat asiat oikein.

No kerran sattui käsiini eräs paikallinen viikkolehti.  Oli juttua oikein kuvan kanssa. Jotain se nosturista kirjoitteli ja kuvassa oli henkilönostin. Minä pirruuttaan lähetin jutun kirjoittaneelle toimittajalle palautetta.Kun kerran kirjoitit nosturista niin missä se nosturi oikein on kun kuvassa onkin vaan henkilönostin.  Herneen se pertana toimittaja vetäsi nokkaan. Noh, sattuuhan näitä.


mmniemi:
Quote

Eikös toimittajilla pitäs sen vertaa olla tyylitajua ,että kirjoittasivat asiat oikein.


Toki, mutta mitään vääräähän tuossa "oikean puolen kirjoituksessa" ei ollut.... 

Tähän väliin jäniskevennys... Tai ilman jänistä...jamann51:
  Tämän päivän Iltalehdestä "Oikeustieteellisessä tutkimuksessa molemmasta uhrista löytyi useita teräaseen jälkiä ylävartalosta. ...ja vielä jutun tekijä laittanut nimensä alle

Teemuxs:
Kaipa tämäkin on suomen kielen ilmö. 
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288639357882.html

mikojan:
Sähköpostilaatikkoon tupsahti viesti Suomen Ilmailuliitosta. Aiheina oli SIL ry:n 95-vuotiskemut ja SUIO:n toimitusjohtaja-rehtorin avoin paikka. Pieni poiminta jälkimmäisestä:

"Suomen Urheiluilmailuopisto OY on Suomen Ilmailuliiton 80 %:sti omistava, harrasteilmailijoiden koulutukseen perustettu organisaatio."

Näinköhän? Minä ainakin olen taipuvainen uskomaan, ettei SUIO omista prosenttiakaan SIL ry:stä, vaan jälkimmäinen omistaa edellisestä ne 80 %. Eli tätä siinä kai tarkoitettiin:

"Suomen Urheiluilmailuopisto OY on Suomen Ilmailuliiton 80 %:sti omistama, harrasteilmailijoiden koulutukseen perustettu organisaatio."

Sinänsä pieni virhe, kuten myöhemmin samassa viestissä johtajakandidaatilta edellytetty "kommunkiontikyky", jotka varmaan 80 %:lta lukijoista jäävät huomiotta, mutta jos niitä saadaan samaan lyhyehköön viestiin ahdettua enemmän, ne ovat omiaan kyseenalaistamaan lähettäjänsä uskottavuutta. Kiireessä sattuu ja tapahtuu, mutta ehkäpä tällaiset sadoille tai tuhansille vastaanottajille lähetettävät viestit kannattaisi lukaista läpi kerran ta parikin ennen lähetä-painikkeen painamista.

t. Mikko

Navigation

Up one level

Next page

Previous page