ActiveSkyNext

(1/12) > >>

Osguu:
http://www.hifitechinc.com/products/activeskynext

HiFin uusin sääohjelma olisi nyt julkaistu. Kovat on ainakin puheet, kun ohjelman luvataan päässeen eroon aiemmin sääohjelmia riivanneista rajoitteista mm. pilvien suhteen.

Ohjelmaa saa ilmaiseksi testata viikon verran ennen ostopäätöstä. Demon pääsee lataamaan tästä

Hintaa näyttäisi olevan 37e ilman veroja, eli lopullinen hinta noin 45€. AS2012, ASX tai ASEn omistajille lopullinen hinta näytti olevan noin 28€.

PS. Simmarket näyttää työntävän verot suoraan tuohon, mutta PC-aviatiorin puolella hinnat on pelkästään dollareissa eikä veroa ainakaan PFPXää ostaessa itselleni tullut. PC-Aviatorissa hinnat ovat täysversiolla 50$ ja päivityksellä 30$ eli ~37€ ja ~22€

J Ahponen:
Jees, aika hyvin oli HiFi pitänyt tuota pimennossa, eikä ole laittanu pystyyn hirveää alkuodotusta tuotteelle PMDG:n tyyliin. Viikko ennen julkaisua tuote alkoi näkemään vähän enemmän päivänvaloa ja nyt se onkin jo sitten käsillä. Ensimmäisenä suoritin testilennon EFHK-EFKT ja voi pojat. Pakko sanoa, että pesee entiset Activeskyn versiot mennen tullen.

Jo ihan ensimmäiseksi silmiin sattui plaanaus vaiheessa user interfacen helppous, kaikki oli saatavilla selkeästi ja nopeasti. Sivuja pystyi jopa irrottamaan pois pääsoftasta omiksi ikkunoikseen ja sitäkautta pystyi pitämään useampaa välilehteä samaan aikaan auki. Plussaa myös pääikkunasta, jonka kokoa voi muuttaa! 

Lennolla sitten meinasikin jo päästä itku kun laskeuduttiin Kittilään. Meinaan tuo pilvien tasaisuus oli huomattava. Pilvestä uloslento massan alapuolelle tapahtui sulavasti, mutta kuitenkin nopeasti. Muutamassa sekunnissa voimakkaas overcast pilvestä (pilvessä ei välillä edes nähnyt omaa winglettiään siiven päässä) täysin selvään näkyvyyteen. Myöskin pilvilauttojen muodostuminen ja jatkuminen kauas horisonttiin ilman suurempaa frame hittiä miellytti.

Toki otin lennolta myös muutamia kuvia, vertailin tuulia ja säätiloja ja niin edelleen. Kuvissa lisää infoa missä mennään ja mitä tapahtuu / mitä demoaa. Ohjelmaa ei viety äärirajoille ja siitä voi löytyä uusiakin piirteitä, lento kuitenkin oli normaali EFHK-EFKT reittilento.

User Interface.
Helsingissä tekemässä lähtöä. Lunta sataa niinkuin metariin oli kirjoitettu.
EFHK 091520Z 01008KT 9999 -SN FEW025 BKN030 M09/M11 Q1023 NOSIG
Overcastia horisonttiin asti.
Eikä siitä overcastista ollu mitään mahdollisuuksia nähdä läpi edes pientä maaplänttiä.
Pientä vertailua, miten lentopinnoilla tuulet pitää paikkansa ja hyvinhän ne tuntuivat pitävän. Kuvassa aikalailla keskellä suomea.Oulussa CAVOK niinkuin metarissa ilmoitettu. EFOU 091720Z AUTO 16005KT CAVOK M16/M18 Q1027 1239//60
Pientä taiteellista näkökulmaa haettu.
Rovaniemessä metarin mukainen overcast. EFRO 091720Z AUTO VRB02KT 5000 -SN BKN021 OVC025 M20/M22 Q1024
Ja sitten siihen parhaimpaan osuuteen, eli pilviefekteihin. Ensimmäisessä kuvassa hieman huonosti näkyy, mutta kyllä liikkavassa kuvassa huomasi kun näkyvyys siiven välissä vaihteli.
Hieman kauempaa otetussa shotissa näkeekin sitten jos selvästi mitä tällä pilviefektillä tarkoitetaan. Koneen ympärillä ei ole mitään kuplaa jota pilvet ja näkyvyys kaartaa kun lennetään pilvimuodostelman läpi. Tuo erittäin paljon visuaalista realismia lentoon.
Tässäkin havaittavissa vähän efektiä. Huomaa että tässä vaiheessa ollaan vielä tiheässä pilvessä
Korkeutta pudotettu hieman lisää ja pilvien alapuolella on täysin selkeää metarin mukaisesti. Homma siis toimii ainakin minun mielestäni erinomaisesti.
EFKT 091720Z AUTO 00000KT 9999 OVC002 M33/M36 Q1023

¨


Yhteenvetona voin sanoa että HiFi on kyllä onnistunut erinomaisesti tämän kanssa. Lupaukset pidetään ja kyllähän tämä softa muuttaa koko simun sään täysin uusiin ulottuvuuksiin.

Jouka

pvjin:
Itselläni heittää käynnistettäessä vain jotain rekisteriin liittyvää erroria ja sulkeutuu, aika ihmeellistä kun kaikki aiemmat versiot ovat toimineet moitteetta. Toivottavasti nyt löytävät supportissa sitten ratkaisun...


// Ratkaisu löytyi, olin aiemmin ottanut tuon Windowsin WMI servicen pois päältä FSX:n jäätymisongelmien vuoksi, kun laitoin sen päälle toimii... Pitää toivoa vain ettei ala FSX taas jäätyilemään.

Pade:
Mites nämä pilvet, ovatko raskaampia kuin FSX:n omat pilvet?

J Ahponen:
Ohjelman mukana ei itsessään tule mitään tekstuureita, eli REX, activesky 2012, tai joku muu lisäosa pitää olla pilvitekstuureille ellei sitten defaulteilla tahdo lentää. Hieman ehkä tulee frame hittiä tuosta horisonttiin jatkuvasta pilvilautasta tulee jos sen säädöt (mahdollisuus on säätää sädettä kuinka pitkälle pilviä piirretää) ovat todella korkeat, muuten en kummempia frame tippumisia löytänyt. Tuo pilvien sisällä muödostuva näkyvyyden hiekkeneminen taitaa olla ihan perus FSX sumua ja sillä ei ollut frameihin mitään vaikutusta.

Softa ei siis ole raskas etenkään fsx:n omilla pilvillä. Samalla tavalla se jauhaa kun ilmankin jos noitten pilvien piirtoetäisyys on siedettävissä lukemissa.

Navigation

Up one level

Next page