FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.02.19, 20:48

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  EFHF FSX:lle
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: EFHF FSX:lle  (Read 1487 times)
Artur Gajewski
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 03.01.12

EFHF FSX:lle
« on: 23.12.13, 11:55 »

Moikka,

Mistä mahtaa saada ladattavaksi EFHF maisemat FSX:lle, löydin vain FS9:lle ja aikaisemmille.
Jouni Pyhäjärvi
Offline Offline

Posts: 171
Date Registered: 14.07.07

Re: EFHF FSX:lle
« Reply #1 on: 23.12.13, 12:15 »


Artur Gajewski
Offline Offline

Posts: 60
Date Registered: 03.01.12

Re: EFHF FSX:lle
« Reply #2 on: 23.12.13, 17:19 »

Kiitos linkistä, harmi että herra varje ei laittanut README tiedostoon asennusohjeita. Minne nuo pitää kopsata? Addon Scenery hakemistoon vai minne? Laitoin ne fsx juureessa oleviin kansioihin sekä addon scenery hakemistoon eikä mitään muutosta näkynyt.
Jorma Wallenius
Offline Offline

Posts: 52
Date Registered: 25.06.07

Re: EFHF FSX:lle
« Reply #3 on: 23.12.13, 18:30 »

Moikka!

Lataa tiedostokirjastosta FS9:lle tehty Helsinki-Malmi v.2.1
ja kopioi tämän patchin tiedostot sinne ja salli ylikirjoittaminen. Tämän jälkeen asenna EFHF kansio Addon Scenery kansion sisään ja lisää EFHF simun scenery libraryyn.

T. Jorma

Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1311
Date Registered: 11.12.11

Re: EFHF FSX:lle
« Reply #4 on: 13.08.15, 06:18 »

Nyt kun olen päässyt FSX-pimppaamisen makuun, ajattelin asentaa Malmin. No, ongelmiahan siitä syntyi. Tein kun ohjeissa neuvottiin. Latasin Scenen, asensin FSX-patchin ja siirsin AddonScenery-kansioon. FSX:ssa yritin lisätä kansion libraryyn, mutta tuossa EFHF-kansiossa ei ole tiedostoja, joita ohjelma tunnistaisi. Kikkailin vähän, ja asensin tiedostot suoraan AddonScenery-roottiin. Malmin rakennus näkyy nyt, mutta on hiton buginen. Tekstuurit latailee hitaasti, rullaustiet on miten sattuu, sekä autogen on isolta alueelta kokonaan pois. Poistin asennetut tiedostot ja defu-maisema toimii. Katselin EFHF readme:a; siellä sanottiin, että Malmin kenttää tarvitsee joitain toisia tiedostoja toimiakseen. Suora lainaus:
Quote
Finnclass
2.2 or higher, FinnTerrain 1.8 or higher, FISD Library 1.5 or higher and Helsinki Photoscenery 1.0 or higher
Nuo ovat kuitenkin FS9:lle tehty. Voisiko joku selittää mitä hittoa teen väärin?

A mile of road will take you nowhere, a mile of runway will take you anywhere.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5413
Date Registered: 14.12.05

Re: EFHF FSX:lle
« Reply #5 on: 13.08.15, 07:43 »

Kyllä Jorman ohje oli ihan oikein. Yritän selvittää sitä vähän tarkemmin.

Kun olet ladannut täältä sen Malmin FS9-version ja purkanut sen (purkajaohjelmastasi pitää olla valittuna toiminto, joka purkaa levyllesi myös Malmin kansiorakenteen), siellä mihin olet sen purkanut sijaitsee zip-paketin niminen kansio. Siinä on kaksi alikansiota scenery ja texture. Näihin kopioit siitä FSX-paikosta scenery-kansiosta tiedostot scenery-kansioon ja vastaavasti texture-kansiosta texture-kansioon. Vastaat kyllä/yes kun järjestelmä kysyy päällekirjoitetaanko tiedostot.

Nyt sinulla on Malmin maisemakansio, jossa ovat scenery- ja texture-alikansiot valmiina. Kopioit sen Malmin pääkansion (alikansiot seuraavat mukana) sinne Addon scenery-kansioon. Käynnistät simun ja siirryt asetuksiin (Settings) ja sieltä maisemakirjastoon (Scenery Library). Valitset Add Area ja etsit Addon scenery-kansiosta Malmin kansion ja valitset sen. Jos sinulla on Windows 7 tai uudempi, et klikkaa OK:ta vaan valkeaa aluetta, joka on scenery- ja texture-kansioiden alapuolella. Lopuksi suljet Scenery Libraryn klikkaamalla OK-painiketta. Maisemien kuvallinen asennusohje löytyy esimerkiksi täältä: https://shop.nmgtrading.com/index.php?route=opextensions/article&blogid=4 .

FSX tekee jonkin aikaa muutoksia taulukoihinsa ja sen jälkeen voit lähteä lentelemään Malmille.

Mitään Finnclass:eja tai muitakaan FS9-maisemia ET asenna! FinlandX:ssä tulee kaikki tarpeellinen FSX:lle.

Lisävihjeitä:

Jos sinulla on Aerosoftin Mega scenery Helsinki (EFHK), kannattaa Malmi siirtää edellä mainitussa Scenery Libraryssä tämän alle. Muussa tapauksessa Malmi häiritsee EFHK:ta. En tiedä häiritseekö se muita EFHK-maisemia.

En tiedä mitä tarkoitat maiseman asentamisella Addon Scenery:n juureen? Se ei kuitenkaan ole hyvä ajatus. Vaikka laittaisitkin ne maiseman tiedostot Addon Sceneryn scenery- ja texture-kansioihin, jolloin maisema voi näkyä myös oikein, ei se sekään ole hyvä ajatus sen takia, että sieltä niitä on tarvittaessa vaikea löytää ja poistaa. Voi mennä ns. lapsi pesuveden mukana. Jos maisema koostuu pelkästä afcad-tiedostosta, on sille hyvä paikka juuri Addon Sceneryn scenery-kansio - mitä se ei yleensä ole muille maisemille.

Joissakin maisemissa voi olla osia, jotka pitää asentaa Addon Scenery-kansion scenery- tai texture-kansioihin tai peräti simun juuressa sijaitsevan scenery-kansion tiettyyn alikansioon. Tuo johtuu siitä missä järjestyksessä FSX lataa maisematiedostoja. Maiseman tekijä on yleensä merkinnyt nämä poikkeukset dokumentteihinsa (yksinkertaisimmillaan esimerkiksi johonkin readme.txt-tiedostoon).

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1311
Date Registered: 11.12.11

Re: EFHF FSX:lle
« Reply #6 on: 13.08.15, 10:36 »

Quote
Jos sinulla on Windows 7 tai uudempi, et klikkaa OK:ta vaan valkeaa aluetta, joka on scenery- ja texture-kansioiden alapuolella. Lopuksi suljet Scenery Libraryn klikkaamalla OK-painiketta.
Okei, nyt toimii. Tuota hain juuri takaa. Kiitokset!

A mile of road will take you nowhere, a mile of runway will take you anywhere.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1