FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.11.17, 09:33

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Mitäs sitten?
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 4 5 [6] Reply Print
Author Topic: Mitäs sitten?  (Read 13119 times)
Henry Weber
Offline Offline

Posts: 153
Date Registered: 28.02.13

Re: Mitäs sitten?
« Reply #100 on: 21.10.17, 19:19 »

Mitä tarkalleen ottaen esim. Rovaniemen kohdalla dynamic lighting tarkoittaisi? Valotolpat valaisevat rakennukset ja niiden läheisyydessä olevat koneet? Toimiiko lentokoneiden valot automaattisesti, eli jos nyt ajaa dynamic lighting sisältävällä koneella vaikka päin terminaalia, niin valaiseeko valot seinän? Vai pitääkö nuo kaikki materiaalit säätää uudelleen?

Esim. A-Flightin Helsingissä ei ole dynamic lightejä, eli valo joka tulee valotolpista ei näy koneen päällää:


JustSim Riga käyttää dynamic lightejä, ja valo näkee myös koneen päällää


Sinun pitäisi vain lisätä niitä valoja kaikkiin valotolppiin, se pitäisi onnistua esim. 3dsmaxilla

Rolf Niemi
Offline Offline

Posts: 1883
Date Registered: 14.02.05

Re: Mitäs sitten?
« Reply #101 on: 22.10.17, 08:44 »

Onko sulla simusta SSAA päällä? Jos on niin vaihda sen tilalle MSAA. Mulla on muistaakseni 8xMSAA eikä mitään vaikutusta fps:ään, kun taas jo 2xSSAA kyykyttää simun täysin. Tuo on tiedossa oleva ongelma. Dynamic Lighting toimii vain MSAA:n kanssa.
Asiasta hieman infoa:

https://gaming.stackexchange.com/questions/31801/what-are-the-differences-between-the-different-anti-aliasing-multisampling-set

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Online Online

Posts: 9059
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Mitäs sitten?
« Reply #102 on: 22.10.17, 21:20 »

Sinun pitäisi vain lisätä niitä valoja kaikkiin valotolppiin, se pitäisi onnistua esim. 3dsmaxilla

Jep, ymmärsin idean. Niin kauan kun teen freewarea, niin Max valitettavasti jää vain haaveeksi. Tässä syy:


Vaan eiköhän tuo juttu onnistu muullakin tavalla. Katsotaan tätä nyt kuitenkin vähän myöhemmin, jos saisin kunnon PC:n ja siihen P3D:n. Jonkin aikaa joudutte nyt pärjäämään FSX malleilla.





'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Mitäs sitten?
« Reply #103 on: 22.10.17, 21:31 »

Onko sulla simusta SSAA päällä? Jos on niin vaihda sen tilalle MSAA. Mulla on muistaakseni 8xMSAA eikä mitään vaikutusta fps:ään, kun taas jo 2xSSAA kyykyttää simun täysin. Tuo on tiedossa oleva ongelma. Dynamic Lighting toimii vain MSAA:n kanssa.

Onhan se! En oikein ymmärrä asiaa, koska jo aiemmin (4XMSAA) aiheutti sen, että kun laittoi lentokoneesta paneelivalot päälle, niin framet tippuivat yli puolella? Jos en sitten käytä SSAA:ta, niin objektit vilkkuvat aivan liikaa vrt. FSX. Itselläni resoluutio on 1920X1080, joten se saattaa vaikuttaa asiaan? Miten on muilla käyttäjillä tuo resoluutio?

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5260
Date Registered: 14.12.05

Re: Mitäs sitten?
« Reply #104 on: 23.10.17, 07:52 »

3ds Max. Onpas rahastusta!

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Antti Salo
Offline Offline

Posts: 4401
Date Registered: 04.07.01

Re: Mitäs sitten?
« Reply #105 on: 23.10.17, 08:48 »

Esim. A-Flightin Helsingissä ei ole dynamic lightejä, eli valo joka tulee valotolpista ei näy koneen päällää:
Vähän OT:nä, mitenkäs toi EFHK muuten toimii V4:ssa ja vaatiiko jotain kikkailua toimiakseen? En entuudestaan omista niin mietin vaan kannattaako hankkia.

Mielipiteeni on saattanut muuttua, mutta ei se fakta, että olen oikeassa.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Online Online

Posts: 9059
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Mitäs sitten?
« Reply #106 on: 23.10.17, 09:21 »

3ds Max. Onpas rahastusta!

Jep. Seuraavaksi paras on Blender, mitä olen tässä pikkuhiljaa yrittänyt opetella. Vähän on välillä työkalut hukassa, mutta vaikuttaa, että sillä saisi nopeasti tehtyä hyvää jälkeä, kun vain oppii homman. Gmax alkaa olla vähän vanha, kun nykyään tehdään erilaisia vaiheita tekstuureita varten 3D softalla.

'Don't panic'
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14288
Date Registered: 21.07.04

Re: Mitäs sitten?
« Reply #107 on: 23.10.17, 13:26 »

Vähän OT:nä, mitenkäs toi EFHK muuten toimii V4:ssa ja vaatiiko jotain kikkailua toimiakseen? En entuudestaan omista niin mietin vaan kannattaako hankkia.
Ei kannata. En tiedä toimiiko edes, mutta on ainakin niin pahasti outdated ettei mitään tolkkua. Eiköhän joku tee kohta uuden, paremman ja ajantasalla olevan maiseman tännekin...
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Mitäs sitten?
« Reply #108 on: 23.10.17, 15:08 »

Vähän OT:nä, mitenkäs toi EFHK muuten toimii V4:ssa ja vaatiiko jotain kikkailua toimiakseen? En entuudestaan omista niin mietin vaan kannattaako hankkia.

Kyllä se toimii kunhan saa vaan asennettua. Joillakin on ollut ongelmia rullausteiden valojen kanssa mutta siihenkin löytyy fixi. Mutta kuten Petri tuossa aiemmin sanoikin, on tuo kenttä jäänyt ajastaan jälkeen, niin paljon muutoksia tullut Hesaan mutta tållä hetkellä ei parempaakaan ole tarjolla Sad
Antti Salo
Offline Offline

Posts: 4401
Date Registered: 04.07.01

Re: Mitäs sitten?
« Reply #109 on: 23.10.17, 16:51 »

Onhan se EFHK auttamatta vanhentunut joo, mutta siedettävissä määrin kuitenkin jos ei ole pakko käyttää nose-päätä/800/900-paikkoja. Parempaakaan ei tosiaan ole ja defaultti suorastaan särkee silmiä. Kyllä joku ennen pitkää tekee uuden, mutta kuka ja kunka monen vuoden päästä? Juuri nyt ei tietääkseni kukaan sellaista kehittele, joten en jäisi pidättelemään hengitystäni.

Mielipiteeni on saattanut muuttua, mutta ei se fakta, että olen oikeassa.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Online Online

Posts: 9059
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Mitäs sitten?
« Reply #110 on: 23.10.17, 16:57 »

Ehkä parhaiten ajantasalla oleva EFHK on tällä hetkellä EFXX paketin AFCAD. Se asettelee samalla default objektit paikalleen, mutta objektien laatuhan on tietenkin mitä on.

Siis tästä on kyse, ei mistään vanhasta FS2004 paketista.  Smiley

http://vatsim-scandinavia.org/pilots/airports/finland/
« Last Edit: 23.10.17, 17:01 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Antti Salo
Offline Offline

Posts: 4401
Date Registered: 04.07.01

Re: Mitäs sitten?
« Reply #111 on: 23.10.17, 17:50 »

Tänx Tatu, täytyypä kokeilla tuota.

Mielipiteeni on saattanut muuttua, mutta ei se fakta, että olen oikeassa.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6112
Date Registered: 27.10.01

Re: Mitäs sitten?
« Reply #112 on: 25.10.17, 05:36 »

Olen kyllä ite sangen tyytyväinen efhk:hon. Onhan se tosi nätti edelleen, vaikka olisikin vanhentunut. Vaihtoehtona kuitenkin on default roskaa, joten ei kiitos. Kyllä kait kaikkia kenttiä pitäisi parin vuoden välein päivitellä tai ostella uusia versioita, jos haluaa aina kaiken olevan ajan tasalla.

Onhan se! En oikein ymmärrä asiaa, koska jo aiemmin (4XMSAA) aiheutti sen, että kun laittoi lentokoneesta paneelivalot päälle, niin framet tippuivat yli puolella? Jos en sitten käytä SSAA:ta, niin objektit vilkkuvat aivan liikaa vrt. FSX. Itselläni resoluutio on 1920X1080, joten se saattaa vaikuttaa asiaan? Miten on muilla käyttäjillä tuo resoluutio?

No tuo nyt on tunnettu ongelma ollut alusta alkaen, että DL + SSAA on tappava yhdistelmä ja ainoa ratkaisu on vaihtaa MSAA tilalle. 1920x1080 on mullakin. Resoluutio ei simussa ole koskaan juurikaan vaikuttanut fps:ään.
Pages: 1 ... 4 5 [6] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1