Tiedottamisesta

(1/2) > >>

HannaR:
Tiedottamisen ja viestinnän ero on hieno. Se on myös lähellä sydäntäni. Olen sen asian ennenkin todennut täällä.

Koska aiheesta on täällä lähiaikoina keskusteltu paljon, ajattelin avata ketjun, jossa aiheesta voidaan keskustella. Kovasti on tehty väärin, tai ei ole tehty mitään, tai jos on tehty, niin ainkaan se ei mennyt niinkuin piti.

Lähinnä ajatukseni vievät niin SIL ry:n kuin Räyskälänkin tiedottamiseen, koskien siis kaikkia toimijoita siellä, mitä täällä on käsitelty.

Mitä tiedotus ja viestintä teidän mielestänne ovat?
Millaista tiedottamista kaipaatte yllä mainituilta tahoilta?
Millä tavoin omissa jäsenkerhoissanne (SIL poislukien) on tiedotus hoidettu?
Mikä on mielestänne se virallinen viestintäkanava?

Tässä olisi alku, koska mikäli me emme kerro SILlille mitä haluamme, emme me sitä koskaan todennäköisesti saa. Liittokokous on tulossa ja nyt taitaa olla jo liian myöhäistä tehdä varsinaisia esityksiä listalle, mutta se ei tarkoita, etteikö sinne voisi muulloinkin laittaa viestiä ja ehdotuksia hallituksen käsiteltäviksi. Kirjoittakaa tähän ajatuksia, koska ehkä kootussa ympäristössä joku saa jonkun idean, mistä päästään eteenpäinkin. Muistakaa kuitenkin, että liiton, jossa jäseniä on tuhansia, on mahdotonta miellyttää ihan jokaista jäsentä.

Sana on vapaa ja toivottavasti myös asiallinen.

sorvakko:
No noin yleisesti ottaen, etenkin kun kyse on yleishyödyllisistä ja julkistakin rahoitusta nauttivista yhteisöistä, tiedottamisen pitäisi olla:

avointa -- asioita ei jätetä julkaisematta ilman painavia perusteita (henkilötiedot ja rikostutkintaan liittyvät asiat)oikea-aikaista -- tietoa jaetaan, vaikka sitten raakamuodossa, heti kun sitä on jaettavissa. Kabinettisuunnittelu ja vasta päätöksistä tiedottaminen kuuluu Kekkosen aikaanrehellistä -- asioita ei vääristellä tai yritetä piilotella. Jos jotain jätetään julkaisematta, sanotaan se suoraan (ja perustelu sille)selkeää -- ei yritetä piiloutua kapulakielen taaksesuoraselkäistä -- ei pelätä mahdollista kritiikkiä vaan pidetään huoli siitä että on toimittu oikein jolloin mahdolliseen kritiikkiin on helppo vastata
/Samuli

HannaR:
Olen aika pitkälle samaa mieltä.

Jatkokysymys.

Voiko tiedottaa liian aikaisin? Tai mikä on se oikea aika?

sorvakko:
Quote

Voiko tiedottaa liian aikaisin? Tai mikä on se oikea aika?


Yhdistyksen tilasta jäsenille tiedottamisen kannalta on vaikea nähdä tilannetta jossa tiedotus voisi olla liian aikaista, korkeintaan (vähän tiedotuskanavasta riippuen) samaa viestiä saattaa joutua toistamaan tilanteen kehittyessä jokuseen kertaan. Lehdistötiedotteiden, tapahtumamarkkinoinnin jne. kannalta toki on mahdollista tiedottaa liian aikaisin.

/Samuli

HannaR:
Mitä jos tiedotetaan jostain, joka ei sitten koskaan toteudukaan? Kun projekti tai suunnitelma on vasta vaiheessa?
Olen ollut vastaavassa tilanteessa, jossa hehkutettiin asiasta, mitä suunniteltiin. Sanomattakin selvää että metsään meni ja seurauksena vihainen väkijoukko, joka piti jo tiedotettua suunnitelmaa totena. Sanoman laatu ratkaisee monesti.

Mitä sitten ovat ne konkreettiset toimenpiteet?
Millaista tiedotusta kaivataan?
Mitä itse tiedottaminen on?

Navigation

Up one level

Next page