FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.11.17, 02:08

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] 3 Reply Print
Author Topic: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?  (Read 5359 times)
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #20 on: 13.03.14, 17:35 »

Juu minulla on 300Mhz-Pentium 4:nen ja näytönohjain on tuo sama kuin sinullakin. Fs-2004:nen kaikilla herkuilla pyörii siinä juuri ja juuri seidettävästi.

Mikäli tämän AFS:n ostaa ja asentaa niin kannattaa ottaa varmuuskopio ennen asennusta Scenery/World/Texture mapista

Tarkoitat varmaan 3000Mhz? Itselläni siis 2400Mhz tuplaydin.

Täytynee jossain vaiheessa ostaa ja testata. Ja tosiaan Scenery/World/Texture tulee useinkin varmistettua, kun uusia juttuja kokeilee. Kiitos tiedoistasi thmbup

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #21 on: 13.03.14, 17:40 »

Kopioimalla simun tärkeät skenukat ja koneet johonkin ennen uudelleenasennusta. Tuntuu hyvältä(ainakin psyykkisest) "siivota" simukansio muutenkin. Grin

Usein mukana tulee efektejä, ja muita tiedostoja jotka asentuvat muihin kun varsinaiseen asennuskansioon. Aika mahdotonta on kaikkea muistaa ja kopioida talteen. Parasta on tehdä varmuuskopio koko simusta kaikkine kilkkeineen ja palauttaa tarvittaessa.

Kaupalliset lisäosakoneet ja sceneryt on pakko asentaa uudelleen jos simulaattorin asentaa kokonaan uudelleen. (Lähes kaikki).
« Last Edit: 13.03.14, 17:55 by Mika Virolainen »

Osku Leskinen
Offline Offline

Posts: 3937
Date Registered: 08.06.07

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #22 on: 13.03.14, 18:08 »

Usein mukana tulee efektejä, ja muita tiedostoja jotka asentuvat muihin kun varsinaiseen asennuskansioon. Aika mahdotonta on kaikkea muistaa ja kopioida talteen. Parasta on tehdä varmuuskopio koko simusta kaikkine kilkkeineen ja palauttaa tarvittaessa.

Kaupalliset lisäosakoneet ja sceneryt on pakko asentaa uudelleen jos simulaattorin asentaa kokonaan uudelleen. (Lähes kaikki).

Juurikin näin. Maksullisissa lisäosissa on kaikennäköiset rekisterimerkinnät ynnämuut aktivointiin/rekisteröintiin liittyvät tiedostot/tiedostopolut jotka heittää tollaisen karkean kopioi-liitä asennuksen jälkeen häränpyllyä aiheuttaen jos jonkinmoista ongelmaa.

Niklas Kivinen
Offline Offline

Posts: 1664
Date Registered: 12.10.06

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #23 on: 13.03.14, 20:05 »



Mikäli tämän AFS:n ostaa ja asentaa niin kannattaa ottaa varmuuskopio ennen asennusta Scenery/World/Texture mapista sillä kaikessa yksinkertaisuudessaan näyttäisi siltä, että kaikki tavara menee asennuksessa sinne, paitsi mukana tuleva B-747 ja uninstalleri (joka ei toimi), se menee simun pääkansioon. Ainakaan minä en tiedä miten sen uninstallerin saisi toimimaan, se on jotenkin keskeneräisen näköinen läpyskä, eikä ole mikään ajettava automaattinen . . . ööö . . uninstalleri.

*  Eli kun tuon World & Mosaic - Uninstall tiedoston nimeää uudelleen exe tiedostoksi niin saa tuon "uninstallerin" toimimaan.  Wink

Niklas.K -Finland Kanta-Häme
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #24 on: 14.03.14, 06:25 »

*  Eli kun tuon World & Mosaic - Uninstall tiedoston nimeää uudelleen exe tiedostoksi niin saa tuon "uninstallerin" toimimaan.  Wink

Kappas, niimpä tosiaan rupeaakin toimimaan! Täällä porukka sitten tietää kaiken. Tongue

Tosin mitään syytä uninstallointiin ei ole sillä vika käyttöjärjestelmän kaatumiseen löytyi näytönohjaimesta. Ajurin päivitys ja ohjaimen puhdistus ja uudelleen paikalle asentaminen ei auttanut.
Kellarista löysin ikivanhan GeoForce 5600-XT:n paketissaan. Asensin sen keskusyksikköön ja kaatumiset loppuivat siihen.
AFS:llä varustettu simu pyörii asetukset tapissa tuolla  vanhalla GeoForcella ihan tyydyttävästi. Defu Cessnalla lennettäessä framet ovat 30-molemmin puolin. Hmm . . . tuohan voisi riittää, vai hakisinko sittenkin jonkin käytetyn huippuohjaimen paikallisesta tietokoneliikkeestä?
Joka tapauksessa säikähdyksellä tästä taidettiin selvitä ja keskusyksikön vaihto asennusrumbineen saa siirtyä tulevaisuuteen. Voin sensijaan hommata vaikkapa lisää syntikoita!
 Grin

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4069
Date Registered: 14.10.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #25 on: 14.03.14, 11:20 »

Jollain muulla kuin MS:n autogen ohjelmalla on pystynyt ohittamaan autogen rajoitukset. Tai sitten saa tiheämpää metsää kun istuttaa puun kerrallaan. Eli todella pieniä laatikoita. Autogen notatorilla kai aukeaa, niin voi kurkata miltä autogen näyttää.

Sitten voi olla että Scenproc ohjelmalla saa aikaan tiheämpää metsää.

Missään tapauksessa ei näytä yhtä hyvältä kuin FSX. Wink
Voisitko Tatu, kun tiedät näistäkin asioista, tehdä lisäosan, joka tihentää FS 2004:n puita ja ehkä rakennuksiakin Roll Eyes?

yES Roll Eyes

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #26 on: 14.03.14, 19:43 »

Taas simu pelittää! Vaihdoin näytönohjaimen, kävin hakemassa käytetyn merkiltään: GeForce 6800 GS/XT. Tämä on tehokkaampi kuin se hajonnut edeltäjä.
Eikä ollut kallis, vain 30-euroa. Olen ihmeissäni! Näin nopea ei simuni ole ollut koskaan. Framet voivat olla parhaimmillaan jopa 40-80! Korkein lukema mikä siinä framemittarissa vilahti oli päälle 130 ja kaikki asetukset on tapissa,  AFX tekstuurit tietty pyörivät mukana! Simu on nyt myös selvästi vakaampi.
Sen kunniaksi lensin Maam-sim Mitcelin Kauhavalta Menkijärvelle. Tässä apulaiseni käynnistävät moottoreita kun itse tarkkailen ja kuvailen muuttolintuja.
 Tongue
[ attachment removed / expired ]

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #27 on: 15.03.14, 09:08 »

Minulla oli FS2004:n hankkiessani varsin tehoton näytönohjain. Se aiheutti kaikenlaista ongelmaa. Kaikki koneet eivät toimineet, ruudunpäivitys oli hidasta, värit sekosivat, joskus simu kaatui (vaikka varmoja todisteita näytönohjaimen syyllisyydestä ei ollutkaan FS2004 kun kaatui herkästi niin monesta syystä). Vaihdoin tehokkaamman ohjaimen ja kaikki nuo ongelmat (kaatumisia lukuun ottamatta) katosivat. Tuon perusteella vaikuttaisi, että FS2004:n toiminta on tosiaan näytönohjainriippuvaista.

FSX:n toimintaan näytönohjain ei näyttäisi vaikuttavan niin paljon. Se voi toki johtua siitäkin, että FSX:n julkistuksen jälkeen jokseenkin kaikki näytönohjaimet olivat jo riittävän tehokkaita ainakin perus-FSX:n näyttämiseen. Prosessoririippuvainen FS on edelleen, vaikka jokseenkin kaikki CPU:t ovat nykyään FS2004:lle riittävän tehokkaita - eikö?

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #28 on: 29.03.14, 15:24 »

Merkittävä todellakin thmbdn

- Se ettei ostettaessa mainita että pilvet ja vesitextuurit ylikirjoitetaan kuralla.
- Taivaasta tehdään "karkkia" uskomattoman huonoilla taivas -textuureilla.
- Vesitextuurit on pääosin ok, mutta auringon laskiessa muuttuvat orannsseiksi & kuparin värisiksi (Koskaan nähnyt näitä värejä IRL) thmbdn
- Pahinta on, että default maisemassa framerate putoaa rankasti, vaikka aivan muuta on luvattu thmbdn
- Frameraten on luvattu "parantuvan" Kaikkea kanssa.... Lensin default Berliinin päällä 2-tuntia holdingia ja sitten laskuun. Tuloksena diashowta kun katsoi sivuille, tai kumpaankin etusivusektoriin thmbdn
- Mitään dokumenttia asennetuista kilkkeistä ei ole löytynyt thmbdn Niinikään mitään muutakaan "readmen" tapaista ei ole näkynyt thmbdn

Plussat thmbup

+Maatextuurit hienot (kyykyttää kyllä koneen pitkällä lennolla). thmbup
+Kaupungit, esikaupungit, kylät thmbup Em. valaistukset ja tiet thmbup

Olihan se liiankin hyvää kahdellakympillä! Myöhemmin selvisi tekijätiimin sivuilta että paketissa on myös vesi ja pilvitextuurit, joita en kaivannut.

Ennenkuin korjauksia tehdään, tai niihin käyttäjät ratkaisuja löytävät (jos löytävät), niin suosittelen lämpimästi PVGTS -textuureja.

Huono ostos thmbdn

Liikaa peukutuksia, mutta olkoon..........

Edit: Nämä tulokset saatu FS9.cfg:n arvoilla:

[DISPLAY.Device.NVIDIA GeForce 8600 GTS.0]
Mode=1360x768x32
TriLinear=1

[DISPLAY]
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=34
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=40

[TERRAIN]
TERRAIN_ERROR_FACTOR=80.000000
TERRAIN_MIN_DEM_AREA=10.000000
TERRAIN_MAX_DEM_AREA=100.000000
TERRAIN_MAX_VERTEX_LEVEL=19
TERRAIN_TEXTURE_SIZE_EXP=8
TERRAIN_AUTOGEN_DENSITY=4
TERRAIN_USE_GRADIENT_MAP=1
TERRAIN_EXTENDED_TEXTURES=1
TERRAIN_DEFAULT_RADIUS=4
TERRAIN_EXTENDED_RADIUS=4
TERRAIN_EXTENDED_LEVELS=4

Aiemmat reittilennolla saadut tulokset samoja kuin edellä, mutta silloin päällä:

TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=400

Myös pilvet (Cumulus & Cirrus) palautettu HDE2 mukaisesti. Cumulukset DXT -textuureilla.

Laitetaanpa myös nVidia inspectorin asetukset esille:

Antialiasing behavior flags= Treat "enchance the application setting" as "application-controlled

Antialiasing-Mode= Override any application setting

Antialiasing -setting 4x[4x Multisampling]

Anisotrophic filtering mode= User-defined / off

Anisotrophic filtering setting= 16x
« Last Edit: 29.03.14, 15:53 by Mika Virolainen »

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #29 on: 29.03.14, 20:06 »

Itse poistan koko AFS:n koneeltani viimeistään huomenna.

Jos joku "onnekas" haluaa ko. tuotteen kuitteineen omalle koneelleen, niin ensimmäinen sen saa laittamalla yksityisviestin...Kone täytyy olla tehokas, muuten ei kannata...Sad


« Last Edit: 29.03.14, 20:26 by Mika Virolainen »

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #30 on: 29.03.14, 21:34 »

Annettu....

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #31 on: 31.03.14, 12:34 »

Merkittävä todellakin thmbdn
- Pahinta on, että default maisemassa framerate putoaa rankasti, vaikka aivan muuta on luvattu thmbdn
- Frameraten on luvattu "parantuvan" Kaikkea kanssa.... Lensin default Berliinin päällä 2-tuntia holdingia ja sitten laskuun. Tuloksena diashowta kun katsoi sivuille, tai kumpaankin etusivusektoriin thmbdn

Ja vielä pahempaa se, että syyksi osoittautuikin Lauri Sivuojan tekemät Finnairin textuurit A319 -koneelle Embarrassed Päätin vielä hieman testata ennen poistamista. Testiä oli jo paljon takana, mutta juurikin tuolla koneella. En ole tätä huomannut aiemmin, koska en myöskään ole lentänyt A319 -lentoja Wilcoon siirtymisen jälkeen. Aiemmin kyllä käytin tuota konetta ilman ongelmia, mutta silloin oli käytössä vanha livery Embarrassed

Anteeksipyyntö siis virheellisen tiedon levittämisestä on paikallaan. Frameratessa ei ole vikaa thmbup Niin yksinkertaista se oli, että vaihdoin ilmassa Airbussin house tekstuureihin ja ongelma katosi Shocked

Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #32 on: 31.03.14, 13:07 »

Juu . . ei hätää mitään . . tämmöistähän tämä tuppaa näiden simujen kanssa olemaan. Ovat välillä jokseenkin arvaattomia toiminnaltaan. Undecided

Arttu Heinonen
Offline Offline

Posts: 643
Date Registered: 24.01.10

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #33 on: 31.03.14, 13:30 »

Ja vielä pahempaa se, että syyksi osoittautuikin Lauri Sivuojan tekemät Finnairin textuurit A319 -koneelle

Voiko textuurit aiheuttaa huomattavaa fps-droppia. Missä muodossa textuurit ovat? .bmp, ei fs9 taida tukeakkaan .dds-muotoa?
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3946
Date Registered: 19.06.07

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #34 on: 31.03.14, 14:26 »

Voiko textuurit aiheuttaa huomattavaa fps-droppia. Missä muodossa textuurit ovat? .bmp, ei fs9 taida tukeakkaan .dds-muotoa?

Juurikin näin, X ymmärtää Fs9:n käyttämän tiedostomuodon päälle muttei toisinpäin. Toisaalta jos x:lle tehtyä painttiä yrittää käyttää ysissä niin maalausta ei pitäisi edes näkyä koko simussa muilta osin kuin niiden tiedostojen osalta mitkä on tehty ysin ymmärtämään bmp-muotoon..
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #35 on: 31.03.14, 14:30 »

Voiko textuurit aiheuttaa huomattavaa fps-droppia. Missä muodossa textuurit ovat? .bmp, ei fs9 taida tukeakkaan .dds-muotoa?

.bmp näyttää ominaisuudet. Aiemmin huomasin (asennuksen jälkeen) kun tarkastelin ulkonäköä, että textuurit eivät joistakin kuvakulmista tarkentuneet ollenkaan vaan olivat blurria, jos on edes oikea sana. Kuitenkin epäselviä. Koneen takapää saattoi olla normaali ja etupää täysin epäselvä tai toisinpäin. Satuin muistamaan tuon, ja kokeilin house textuureilla ja homma lähti pelittämään. Nyt olen vaihdellut koneita jo useita kertoja, ja ainoastaan tuo A319 Sivuojan textuureilla kyykyttää maisemien lataamisen, jos katsoo ohjaamosta eri kuvakulmiin. Outo juttu, mutta jotain on mennyt pieleen Undecided

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #36 on: 31.03.14, 14:31 »

Juurikin näin, X ymmärtää Fs9:n käyttämän tiedostomuodon päälle muttei toisinpäin. Toisaalta jos x:lle tehtyä painttiä yrittää käyttää ysissä niin maalausta ei pitäisi edes näkyä koko simussa muilta osin kuin niiden tiedostojen osalta mitkä on tehty ysin ymmärtämään bmp-muotoon..

Muistaakseni toimivat myös FSX:ssä. Eli tukee molempia. (lukeekin readmessa).

Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3946
Date Registered: 19.06.07

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #37 on: 31.03.14, 14:33 »

Muistaakseni toimivat myös FSX:ssä. Eli tukee molempia. (lukeekin readmessa).

Juu, Wilcon paintit pääsääntöisesti toimivat kummallakin mutta poikkeuksiakin voi olla  Smiley
Jukka Mäcklin
Offline Offline

Posts: 1681
Date Registered: 29.11.02

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #38 on: 01.04.14, 17:58 »

Moro!
Asensin tuon World & Mosaic:in vaikka Mika lyttäsikin sen tosin asensin Pablon HDE2 pilvet ja Sky-texturet, Cirrus, Cumulukset DXT -textuureilla takaisin. Olen tosi tyytyväinen tulokseen framet pyörii edelleen 30, vaikka näytönohjain on vaatimattomampi kuin Mikalla muuten Display asetukset ovat identtiset. Ainoa ongelma on pitkät lennot 5 tuntia + niin simu jämähtää välillä muka muisti loppui, en tiedä mikä aiheuttaa tällaisen "vuodon".

jukka
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Merkittävä maisemapäivitys Fs-2004:seen?
« Reply #39 on: 04.04.14, 14:29 »

Moro!
Asensin tuon World & Mosaic:in vaikka Mika lyttäsikin sen tosin asensin Pablon HDE2 pilvet ja Sky-texturet, Cirrus, Cumulukset DXT -textuureilla takaisin. Olen tosi tyytyväinen tulokseen framet pyörii edelleen 30, vaikka näytönohjain on vaatimattomampi kuin Mikalla muuten Display asetukset ovat identtiset. Ainoa ongelma on pitkät lennot 5 tuntia + niin simu jämähtää välillä muka muisti loppui, en tiedä mikä aiheuttaa tällaisen "vuodon".

jukka

Maatextuurit on hyvät, ja vedet myös. Jotenkin vesitextuurien värit iltahämyssä on oudot? Mutta silti tietysti defaultteihin verraten mainiot. Pilvien heijastukset vedestä myös hienot, ja voi olla että "kuparinväri" heijastuukin juuri pilvistä auringonlaskun yhteydessä. En vielä poistanut asennusta, enkä ole kerinnyt lentämäänkään joten täytyy vielä ajan kanssa tutkia josko sopivat asetukset löytyy. Mulla ei muistiongelmia ainakaan vielä ole ilmennyt (nyt asennettuna 2gb RAM) jouduin bluescreenien takia poistamaan toiset 2gb. HDE -taivaat täytynee kuitenkin minunkin asennella takaisin...

Katsellaan ja kommentoidaan.

Pages: 1 [2] 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1