Norjan Geirangervuono simussa ja todellisuudessa

(1/2) > >>

kummis:
Laitoin oheen pitkästä aikaa vertailun, jossa on ensin simumaisema FS 2004:stä ja sitten todellinen kuva samasta paikasta. Innostuin tästä, kun ostin ja asensin Jari Vanhatuvan täällä esilletuoman hienon maisemalisäosan AFS World & Mosaic. Tämä lisäosa tekee FS 2004:n maisemasta selvästi tervävämmän näköisen ja tuo paljon muitakin parannuksia mm. osittain tiheämmät puut ja uudet todella hyvät pilvet.

Lisäksi minulla on ollut asennettuna Norway Quality Mesh jo pitkään. Tämä ilmainen mesh on erittäin suositeltava Norjaan, koska maan vuoristo on todella näyttävää. Vielä asensin myös ilmaisen Norway Scenic- nimisen lisäosan, jolloin vesistöt piirtyvät simuun tarkasti ja myös meshin tuomat korkeudenmuodot osuvat hyvin vesistöjen reunoihin. Scenicistä sen verran, että asennus edellyttää että joukko simun vakiotiedostoja nimetään joksikin muuksi (.bgl:ien tilalle vaikka .bak). Huomasin myös että Scenicin landclass-tiedostot tekevät etenkin Pohjois-Norjasta liian kivistä vuoristoa. Kokeilin nimetä Scenicin Scenery-kansiossa olevat AA-alkuiset tiedostot loppuosiltaan .bak. Tällöin maisema on luonnollisen näköinen myöskin esimerkiksi Norjan puolella Kilpisjärven lähistöllä (josta minulla asennettuna tekemäni Kilpisjärven photoscenery).

Alla olevissa kuvissa liikutaan Geirangerin vuonossa ja lähiseuduilla. Kuvaparien aidot kuvat otin laivalomareissultamme, jonka aikana vierailtiin mm. tuossa vuonossa. Vuonon perukoilta nousimme bussilla 1,5 kilometriin, josta yksi näkymä kuvissa.

Vain laivat puuttuvat

Tästä puuttuvat sekä ihmiset että laivat

Vuoret ovat vihreämpiä "todellisuusaidan" tuolla puolen...

Harmi ettei simu mallinna tuota vuoristotietä, jota tulimme

Tässä Geirangerin pää puolestatoista kilometristä


Kommentteja?

yES

Wanhis:
Onpa tarkka tuo mesh! Ei todellakaan ole nuo vuoret vain jotain "sinne päin"  Hieno vertailu, kiitokset tästä.

Krisu89:
Edelleen simussa vähemmän puita mitä todellisuudessa . Se on omaan silmään isoin ero noissa kuvissa. Muuten kyllä selkeästin hienomalta näyttää  "AFS World & Mosaic" lisäosalla simu . Näihin olisi hyvä, jos joskus jaksaisit (jos enää edes mahollista) saada kolmanneksi kuvaksi vielä kuva simusta myös ilman AFS World & Mosaic lisäosaa.

PerttiLode:
Quote

Näihin olisi hyvä, jos joskus jaksaisit (jos enää edes mahollista) saada kolmanneksi kuvaksi vielä kuva simusta myös ilman AFS World & Mosaic lisäosaa.


Tässä on FS9 Geijranger
On siinä eroa kuin yöllä ja päivällä

Huomasin nyt että tässä kuvassa on jotenkin tullut kaksi sceneryä päällekkäin


kummis:
Niin onkin!

Norja on vieläkin realistisempi, kun asensin tai kun asentaa Norway Roads- ilmaisen lisäosan. Esim. Geirangervuonolle tulevat näkyviin aidoissa edellä olevissa kuvissa näkyvät tiet melko oikeissa paikoissa. Samalla defutiet häipyvät.

Ainoa ongelma tielisäosassa on ettei se osaa hävittää pohjoisempana Norjassa olevia defuteitä, esimerkkinä kun menee Kilpisjärveltä Norjaan päin niin tiet näkyvät kahtena. Olen täällä kysellyt, minkä tiedoston/tiedostot muuksi nimeämällä nuo defutiet saa pois myös Pohjois-Norjasta, mutta vielä ei kukaan ole tiennyt ratkaisua.

yES

Navigation

Up one level

Next page