Grillausvehkeet

<< < (5/5)

heljb170:
Vannon nykyisin Weberin grillien nimeen! Pihalta löytyy perus kahden polttimon kaasumalli ja 57 cm iso pallogrilli. Veneessä on vielä pieni suorakaiteen muotoinen hiili Weberi.

Kaasumallissa on ritilä, ei parilaa, joten rasvat valuvat grillin alla roikkuvaan keräysastiaan josta ne on helppo siivota pois. Ritilä puhdistuu kuumentamalla ja grilliharjalla. Hiilimalleissa kannattaa käyttää Weberin brikettejä (http://www.verkkokauppa.com/fi/product/51002/cnxdv/Weber-Grill-Briquettes-Premium-grillibriketit-10-kg-pakkaus). Palavat tuntitolkulla. Lämpö säädetään alemmalla venttiilillä. Yläventtiili pidetään kokonaan aukl kunnes grilli halutaan sammuttaa, jolloin molemmat venttiilit suljetaan. Sammuneet briketit voi käyttää seuraavalla kerralla. Lämpötilan muutokset tapahtuvat hitaasti joten kokemus ja maltti ovat valttia. Piippusytytin on ehdoton noiden brikettien kanssa.

Kana ja muut hitaasti kypsyvät grillataan epäsuoralla lämmöllä (http://help.weber.com/grilling-tips/direct-indirect/). Eli hiillos reunoille ja kypsennettävä ruoka keskelle. Toimii myös kaasulla. Purkkipersekanasta (http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/beer-butt-chicken) tulee loistavaa hiili-Weberissä! Brikettejä sopivasti, ei hillitöntä kekoa, sivuille, alaventtiili puoleen väliin jolloin lämpötila on vajaan pari sataa ja aikaa reilu tunti. Crispy skin & falling off the bones juicy meat! Brikettejä voi lisätä hiillokseen vähän kerrallaan jolloin lämpöä voi pitää yllä niin kauan kun brikettejä riittää. Työkaveri paistoi viime jouluna ison joulukinkun hiiliweberissä! Alaventtiillin kanssa kannattaa kattoa missä kohtaa vivun liikettä ventiili on jo täysin auki ja missä kohtaa puolillaan. Ainakaan omassa nämä eivät ole vivun liikeradan puolivälissä / lopussa.

Kaasugrilli:
+ nopea ja helppo
+ reagoi lämpötilamuutoksiin nopeasti
- vähän tylsä

Hiiligrilli:
+ ainoa oikea ;-)
+ fiilis
+ maku
- vaatii aikaa. Hiilloksen saamiseen menee piippusytyttimelläkin puoli tuntia
- vaatii pienen opettelun, mutta ei ole läheskään niin hankala kuin yleisesti luullaan.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/yzVzdbq5097YzBmC6wq8dNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/DnKJF6xUG15f0hNZFmOeDtMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/OH8PKdCKo3-iGFYNdygNiNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/urwn0y3-r_gYdWxwyXIgrNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink

Jontte

heljb170:
Quote

Talvisin grilli olisi lämmitetyssä varastossa.Talvi on mitä parasta grillausaikaa! Grilliä ei kannata jemmata varastoon talveksi Kovaa käyttöä vaan!

Jontte

HannaR:
okei.
voisko joku nyt ostaa mun kerrostalokämpän pois, mitä oon myynyt tammikuusta asti, jotta voin ostaa pienemmän rivarikämpän, että saan takapihan ja grillin.

Ei mulla muuta, menen pyyhkimään kuolan suupielistäni. Kiitos.

tare:
Hiiligrillillä mennään vielä, ainakin tämä vappu. Ostin tänään tosin kalahalsterin. Kohta Norjalainen ruodoton lohi leikataan paloiksi. Sekä maustetaan sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tilliä tietenkin. Sitten halsteriin ja grilliin.

Isot täytetyt herkkusienet ovat myös ruokalistalla. Sekä maustettu perunanyytti foliopaketissa. 

Navigation

Up one level

Previous page