FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.09.17, 01:56

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  B777 MCP
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: B777 MCP  (Read 2257 times)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

B777 MCP
« on: 26.04.14, 08:08 »

Moro,

olen nyt jonkin aikaa tutustunut näihin ja yrittänyt selvittää asioita mutta jotenkin tuntuu, että menee yli hilseen. Eli, jos haluaisin hankkia tällaisen:

http://www.hispapanels.com/tienda/index.php?id_product=40&controller=product&id_lang=1#/add_components-yes

niin voisiko joku kirjoittaa tähän mahdollisimman yksinkertaisesti, että mitä kaikkea tuohon tarvitaan lisäksi, jotta sen saa pelittämään. Ilmeisesti tuon taakse tulee se PCB-kortti? Tuolla Hispapanelsissa oli 737:lle MCP ja sille PCB erikseen myynnissä mutta 777:lle en löytänyt eli pitääkö sellainen rakentaa itse vai pystyykö sen tekemään jostain geneerisestä kortista yms? Tietokoneeseen ilmeisesti tulee sitten joku kortti, johon tuo laitetaan kiinni?

Kysymyksiä kyllä riittäisi vaikka muille jakaa mutta olisi hyvä päästä vähän alkuun ja hahmottaa, että millä tavalla tuo paneeli rakentuu kokonaisuudessaan Smiley

EDIT: Tuolla on siis tällainen Generic autopilot PCB myynnissä http://www.hispapanels.com/tienda/index.php?id_product=382&controller=product&id_lang=1#/add_components-yes Pystyykö tuollaisen kautta saamaan tuon kokonaisuudessaan toimimaan?

Edit2: Tuolla myös mainitaan
•1 front panel size 412x86 mm in RAL8024
•2 auxiliary panels

Mitähän noi auxiliary panels mahtaa olla? Juurikin taakse tulevat kortit?
« Last Edit: 26.04.14, 08:17 by Joona Väisänen »
Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: B777 MCP
« Reply #1 on: 26.04.14, 10:06 »

Terve Joona!

Tuo paketti pitää sisällään pelkät pleksilevyt maalattuna ja leikattuna. Lisäksi tarvitset komponentit siihen, jotka on listattu tuotteen sivuilla:

17 Kingsbright SC36-11YWA 7-segments displays
12 RAFI 15H tactile switches
13 white leds 3 mm
11 green leds 3 mm
24 1000 ohms resistors
4 ON-OFF switches
2 MON-OFF-MON switches
4 12-positions rotary switches
3 CTS288 encoders
3 small black buttons

EDIT: olitkin katsonut näköjään versiota, jossa nuo komponentit tulee jo mukana...

Näiden lisäksi olisi hyvä rakentaa napit, encoderit ja ledit piirilevylle, josta lattakaapelilla yhteys ohjaaviin kortteihin.

Tämän jälkeen tarvitset väliin rautaa, jolla kytket napit ja ledit toimimaan simun kanssa. Siinä onkin jo sitten monta vaihtoehtoa: on Opencockpits kortit, Sismo Solutions kortit, Arduinot yms. ja sitten nuo SIMIO kortit joita saa HispaPanels:n kautta. Itse tilasin sieltä Master kortin, 64 outputs kortin sekä 2 kpl displays kortteja. Ne sitten vielä linkitetään toimimaan simun kanssa. Vaihtoehtona, helppo ja kallis on ostaa Opencockpits MCP joka tulee suoraan USB:llä koneeseen kiinni.

Olen rakentamassa 737NG MCP:tä (ja siis koko helahoitoa) ja teen varmaan mahdollisimman paljon itse, jotta kulut pysyvät kurissa. Syy 737:ään on IFLY softa, josta voi suoraan linkittää hardiksen noilla SIMIO korteilla toimimaan.
« Last Edit: 26.04.14, 10:21 by Mika Jylhä »
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: B777 MCP
« Reply #2 on: 26.04.14, 10:23 »

Terve Joona!

Tuo paketti pitää sisällään pelkät pleksilevyt maalattuna ja leikattuna. Lisäksi tarvitset komponentit siihen, jotka on listattu tuotteen sivuilla:

17 Kingsbright SC36-11YWA 7-segments displays
12 RAFI 15H tactile switches
13 white leds 3 mm
11 green leds 3 mm
24 1000 ohms resistors
4 ON-OFF switches
2 MON-OFF-MON switches
4 12-positions rotary switches
3 CTS288 encoders
3 small black buttons

Juu, nämä tulee pakettiin mukaan. Tuo hintaa n. 100e lisää ja kokonaishinnaksi tulee tuolle 155e.

Quote
Näiden lisäksi olisi hyvä rakentaa napit, encoderit ja ledit piirilevylle, josta lattakaapelilla yhteys ohjaaviin kortteihin.

Tähän kaipaisin hiukan tarkennusta. Eikö siis tuo piirilevy tule tuon pleksilevyn/kytkinten taakse? Eli siis ne kytketään kiinni piirilevyyn ja laitetaan tuon paneelin taakse vai kytkimet kiinnitetään tuohon paneeliin ja piirilevy sen taakse? Tarvitseekö piirilevy tehdä itse vai sopiiko siihen joku geneerinen, joka voidaan sitten ohjelmoida jälkikäteen?

Quote
Tämän jälkeen tarvitset väliin rautaa, jolla kytket napit ja ledit toimimaan simun kanssa. Siinä onkin jo sitten monta vaihtoehtoa: on Opencockpits kortit, Sismo Solutions kortit, Arduinot yms. ja sitten nuo SIMIO kortit joita saa HispaPanels:n kautta. Itse tilasin sieltä Master kortin, 64 outputs kortin sekä 2 kpl displays kortteja. Ne sitten vielä linkitetään toimimaan simun kanssa. Vaihtoehtona, helppo ja kallis on ostaa Opencockpits MCP joka tulee suoraan USB:llä koneeseen kiinni.

FDS taitaa olla ainoa, joka tarjoaa 777 MCP:tä ja sillä on hintaa 2500USD, joten se on aika poissuljettu vaihtoehto. Minkään muun konetyypin/geneerinen MCP ei kelpaa, vaan sen pitää ehdottomasti olla 1:1 777 MCP tai saa olla. Sillä projektia aloin hahmottelemaankin, kun tuo tuli pitkällisen etsinnän jälkeen vastaan. Koko touhusta ei vain ole mitään hajua ja kaikki on yhtä hepreaa, joten täytyy tässä nyt tutustua asiaan ja lähteä siitä sitten suunnittelemaan sitä eteenpäin.

Luin tuolta yleistietoa-ketjusta Jari Mikkilän viestin MCP:n suunnittelusta ja johan vähemmästäkin menee pää pyörälle Huh
Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: B777 MCP
« Reply #3 on: 28.04.14, 11:05 »

Moro,

Se hyvä tässä harrastuksessa on, ettei ole oikeaa eikä väärää tapaa tehdä! Kunhan saa toimivan laitteiston kasaan Smiley
Mutta siis kyllä tuon MCP:n saa toimimaan vaikka olisi vain napit liimattu pleksilevyyn ja juotettu irtojohdoilla I/O korteille.

Laitan myöhemmin kuvaa omasta suunnitelmasta. Itse olen suunnittelemassa piirilevyä, jossa on lattakaapeliliittimet suoraan noihin SIMIO kortteihin, sitten vaan SC-Pascal softalla kytkinten, nappien, encoderien, näyttöjen ja ledien linkitykset !
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: B777 MCP
« Reply #4 on: 28.04.14, 13:36 »

Mutta siis kyllä tuon MCP:n saa toimimaan vaikka olisi vain napit liimattu pleksilevyyn ja juotettu irtojohdoilla I/O korteille.

Kuulostaa meikäläisen MCP:ltä  Grin


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: B777 MCP
« Reply #5 on: 28.04.14, 15:11 »

Tässä tätä minun suunnitelmaa: Piirilevyohjelman takia MCP:n piirilevy on jaettu kolmeen osaan. Tässä oikean puolimmainen:
Nuo nauhakaapeliliittimet juotetaan piirilevyn toiselle puolelle.

Päälle sitten 3mm acryylistä paneelia:



COM paneelin sovittelua:


« Last Edit: 28.04.14, 15:19 by Mika Jylhä »
Joonatan Anttila
Offline Offline

Posts: 285
Date Registered: 05.12.10

Re: B777 MCP
« Reply #6 on: 17.07.14, 15:03 »

Mitäs tälle kuuluu? Ajattelin itse tilata tuon hispan paketin kilkkeineen.

Mulla on Opencockpitsiltä Masteri + outputs ja inputs, mitä muita kortteja vielä tarviin?
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: B777 MCP
« Reply #7 on: 17.07.14, 15:13 »

Mitäs tälle kuuluu? Ajattelin itse tilata tuon hispan paketin kilkkeineen.

Mulla on Opencockpitsiltä Masteri + outputs ja inputs, mitä muita kortteja vielä tarviin?

Olen yrittänyt suunnitella Kicadilla piirilevyä tälle mutta tulin siihen tulokseen, että taidan juotella irtojohtoina ilman piirilevyä kaiken. Suunnitteluasteella siis mennään.
Joonatan Anttila
Offline Offline

Posts: 285
Date Registered: 05.12.10

Re: B777 MCP
« Reply #8 on: 17.07.14, 15:21 »

Olen yrittänyt suunnitella Kicadilla piirilevyä tälle mutta tulin siihen tulokseen, että taidan juotella irtojohtoina ilman piirilevyä kaiken. Suunnitteluasteella siis mennään.

Okei, no pysytään yhteyksissä vaikkapa tässä topicissa rakentelun suhteen. Joko olet tilannut Hispalta setin?
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: B777 MCP
« Reply #9 on: 17.07.14, 15:31 »

Mitäs tälle kuuluu? Ajattelin itse tilata tuon hispan paketin kilkkeineen.

Mulla on Opencockpitsiltä Masteri + outputs ja inputs, mitä muita kortteja vielä tarviin?

Display card noille segmenttinäytöille. Onhan sulla expansion kortti?


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Joonatan Anttila
Offline Offline

Posts: 285
Date Registered: 05.12.10

Re: B777 MCP
« Reply #10 on: 17.07.14, 15:45 »

Display card noille segmenttinäytöille. Onhan sulla expansion kortti?

Jees, on toki.
Mika Jylhä
Offline Offline

Posts: 266
Date Registered: 29.12.06

Re: B777 MCP
« Reply #11 on: 19.07.14, 06:08 »

Moikka,

Mulla löytyy ylimääräisenä vaikka mitä OC kamaa... mm. 2 kpl displays kortteja.

T:Mika
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: B777 MCP
« Reply #12 on: 19.07.14, 10:57 »

Tässä kun olen hahmotellut tarvittavia komponentteja, olen tullut tällaiseen tulokseen:

Expansion card - kytkee Masterin ja tietokoneen
Master card - sisältää inputs ja outputs

4kpl kiertokytkimiä 12-asentoisia - 16 kytkinpaikkaa
Kytkimiä ja painonappeja 12+4+2+3 - 21 kytkinpaikkaa

Yhteensä 37 input-kytkinpaikkaa.

24 lediä - 48 output-kytkinpaikkaa.

Ilmeisesti tuo Opencockpitsin master-IO-kortti on riittävä?

Eli tämä http://www.opencockpits.com/catalog/master-card-p-29.html?cPath=21_27

Vai tarvitsenko erikseen vielä nuo erilliset Inputs- ja Outputs connection -kortit?

Näyttöihin en ole vielä puuttunut.

Joonatan Anttila
Offline Offline

Posts: 285
Date Registered: 05.12.10

Re: B777 MCP
« Reply #13 on: 19.07.14, 12:08 »

Tässä kun olen hahmotellut tarvittavia komponentteja, olen tullut tällaiseen tulokseen:

Expansion card - kytkee Masterin ja tietokoneen
Master card - sisältää inputs ja outputs

4kpl kiertokytkimiä 12-asentoisia - 16 kytkinpaikkaa
Kytkimiä ja painonappeja 12+4+2+3 - 21 kytkinpaikkaa

Yhteensä 37 input-kytkinpaikkaa.

24 lediä - 48 output-kytkinpaikkaa.

Ilmeisesti tuo Opencockpitsin master-IO-kortti on riittävä?

Eli tämä http://www.opencockpits.com/catalog/master-card-p-29.html?cPath=21_27

Vai tarvitsenko erikseen vielä nuo erilliset Inputs- ja Outputs connection -kortit?

Näyttöihin en ole vielä puuttunut.



Näytöt tulee Hispan paketissa.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: B777 MCP
« Reply #14 on: 19.07.14, 12:31 »

Näytöt tulee Hispan paketissa.

Tarkoitinkin kortteja yms Wink
Marco Tammes
Offline Offline

Posts: 737
Date Registered: 23.07.07

WWW
Re: B777 MCP
« Reply #15 on: 19.07.14, 14:51 »

Noi inputs ja outputs kortit on tarkotettu helpottamaan kytkentöjä. Mä en niitä käyttänyt, koska mun mielestä niillä tulee piuhasekamelska ja enemmän kortteja. Tämä siis vain mun mielipide, muut voi olla eri mieltä. Kytkimet voi ihan hyvin piuhoittaa suoraan masteriin, mutta pitää olla tarkkana, että kaikki menee varmaan oikeisiin pinneihin. Kato tuolta mun triidistä kuvia MCP:stä. Kytkinten piuhat menee MCP:n takana oleviin liittimiin ja niistä laattakaapeli masterille.


https://www.facebook.com/MakoysB777er
E6700 3,2 @ 4 GHz,  Mushkin Redline 4x2 Gb,  GTX 560TI,  2 x HyperX SSD,   850W,   Win7  64bit
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: B777 MCP
« Reply #16 on: 19.07.14, 16:41 »

Noi inputs ja outputs kortit on tarkotettu helpottamaan kytkentöjä. Mä en niitä käyttänyt, koska mun mielestä niillä tulee piuhasekamelska ja enemmän kortteja. Tämä siis vain mun mielipide, muut voi olla eri mieltä. Kytkimet voi ihan hyvin piuhoittaa suoraan masteriin, mutta pitää olla tarkkana, että kaikki menee varmaan oikeisiin pinneihin. Kato tuolta mun triidistä kuvia MCP:stä. Kytkinten piuhat menee MCP:n takana oleviin liittimiin ja niistä laattakaapeli masterille.


Sen verran alkoi nyt kiinnostamaan eli master cardille pitäisi ilmeisesti lattakaapeli purkaa ja sen johdot kytkeä kytkimiin mutta nyt kun katsoin tuota inputs-korttia niin tuossahan ilmeisesti näyttäisi olevan selkeät paikat johdoille  http://www.opencockpits.com/catalog/inputs-connection-p-70.html?cPath=21_27

Voinko tuon kanssa siis periaatteessa vetää napeilta johtoja ja kytkeä ne mielivaltaisesti noille paikoille? Tuolla oli myös samanlainen kortti "+encoders" eli ilmeisesti noi rullattavat encoder-kytkimet ei toimi tuon kortin kanssa?

Kyllähän tässä nyt alkuun ainakin haetaan mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista keinoa toteuttaa tuo. Etenkin kun ei tuon elektroniikkarakentelun kanssa ole tullut aikaisemmin pelattua  Embarrassed
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1