vatsim vai ivao

(1/1)

Nakuttaja:
Tulipa tossa vkl:n aikana lenneltyä vatsimissä pari lentoa ja mieleen tuli että kumpi verkko tällä hetkellä on aktiivisempi niin lentäjien kun johdonkin suhteen, vatsimissa oli la ja su päiväsaikaan saatavilla omille reiteille vaan egkk groundi ja ukrainan control toisella lennolla, siksipä mieleeni juolahti että olisiko ivaon puolella yhtään vilkkaampaa?

J Ahponen:
IVAOn liikenne ja johtotilanteen näkee täältä: http://webeye.ivao.aero
VATSIMin taas http://www.vattastic.com

Voi sitten itse vertailla ja vaikkapa valita verkon myöskin lennolleen sen mukaan kummassa on omaan tarpeeseen paremmin johtoa ennen lentoa. 

Hyvin paljon muutenkin kummassakin verkossa enemmän ilta-aikaan (18-> suomen aikaa) johto painottuvan.

Nakuttaja:
Käytänpä tätä threadia tähän kysymykseen ettei turhaan tule aloitettua uutta.
Onko vatsimin äänenlaadulle mitään tehtävissä, lensin eilen gatwickistä madeiralle lennon ja käytännössä johtoa oli portilta aina lentokorkeuteen asti, ongelmaksi vain tahtoi muodostua että noista "lähtetyksistä" ei tahtonut saada mitään selvää vaikka kokisin että ymmärrän englantia varsin hyvin.
Toki luurien toisessa päässä voi olla myöskin epäselvästi puhuva henkilö mutta en usko että 3-4 eri johtoa puhuu epäselvästi, olisiko tässä mitään tehtävissä?
ohjelmana toimii vpilot.

J Ahponen:
Joo, vpilot jotenkin tuntuu yllättävän paljon muokkavan ääntä heikompaan suuntaan, jopa ilman VHF simulaation päällä pitämistä. Itse siihen ajan kanssa totuin.

Kannattaa kuitenkin tarkistaa täppä "Enable VHF simulation for audio output". Meinaan jos siinä on täppä niin puheesta ei ole toivoakaan saada selvää.

Kopjaak:
Viimeksi kun vPilottia testasin en huomannut äänenlaadussa ongelmaa. Se VHF täppä ilmeisesti leikkaa jonkin verran matalempia taajuuksia, jotteivat möreimmät bassot kuulosta aivan niin pahalta. Suurin ongelma varmaankin on liian nopeasti puhuminen sekä johdolta että lentäjiltä. Siihen tottuu nopeasti ja kun fraseologia tulee tutuksi homma helpottuu heti.

Navigation

Up one level