Tilanne VR:n suhteen simumaailmassa

(1/2) > >>

heskelin:
En ole kohta kymmeneen vuoteen simuillut (FS2004) mutta nyt kyllä tulevaa kaamosta ajatellen ajatus kiehtoisi - etenkin jos Oculus Rift tms vr-laite oikeasti pelaisi jo ja näin pääsisi TrackIRstä ja useasta monitorista eroon.

Onko näitä toimivia komboja olemassa vielä vai vieläkö odottelen vuoden? Siviili- tai sotilassimu, kunhan lentomalli on kohdallaan. Mäkkimiehenä tiedän että PCkin pitää ostaa, tuskin maailma on niin fiksuksi mennyt että pelikonsolilla voisi pyörittää vakavasti otettavaa simua.

erese:
Tuosta hieman videonpätkää miten toimii. On kys. sälli sitten rakentanut "hydrauliikankin" simuunsa 
http://www.youtube.com/watch?v=1OAZqJPBAeM

Tuossa vielä toinen
http://www.youtube.com/watch?v=SHHqs0VwxDw

DCS:stä+Oculus Riftistä
http://www.youtube.com/watch?v=uU0Faan49nI

sjcape:
Varsinaiseen simuiluun Riftien yms. kanssa on vielä jonkin verran matkaa. Ensinnäkin normaalisti simun ulkopuolella tehtävät toiminnot, kuten esimerkiksi karttojen luku ja matkalogin täyttely, pitää tuoda sisälle VR-maailmaan. Toiseksi pitänee odottaa jotain tämän kaltaista lisäkettä: https://www.kickstarter.com/projects/controlvr/control-vr-motion-capture-for-vr-animation-and-mor

Itse en ole lainkaan kokeillut, mutta voisin arvella että DCS ja kunnolliset HOTAS-ohjaimet antaa toistaiseksi parhaan kokemuksen.

erese:
Mitä näitä videoita simuilusta tuota Oculusta käyttäen on tullut katseltua niin tosiaankin simun ulkopuoliset toiminnot tuottavat vaivaa kun ei tuo härpäke päässä näe muuta kuin simun näkymän. Useissa videoissa on hiiri hukassa tms.... eli kuten sanoit niin suurin osa toiminnoista integroituna ohjaimiin varmasti tuottaa paremman kokemuksen 

heskelin:
Epäilemättä navigointi tms ei yksinkertaisesti onnistu. Itseä kiinnostaa kuitenkin selvästi enemmän "lentämisen tuntu" ja aistien huijaaminen joten tuo Rift + Hotas + pedalit + peliläppäri voisi olla just se kombo joka pitää hankkia. Harmi ettei missään oikein pääse kokeilemaan, iso hukkahankinta jos homma ei vastaakaan mielikuvaa.. Youtuben simuvideot on kyllä hienoja Riftin kanssa.

Kuulisin silti miellelläni joltain käyttäjältä fiiliksiä?

Navigation

Up one level

Next page