Mielipiteesi kuolemantuomiosta?

(1/6) > >>

Saikksa:
Teen kouluprojektia aiheesta ja kaipaisin mielipiteitä.

Kiitos! 

http://keskustelu.suomi24.fi/node/12826491

susiluoto:
Elämän realiteetit tuolla linkittämässäsi 24 jutussa oli lähellä elämän realiteettejä.Olen vanha ja vanhanaikainen ajattelutavoiltani, ihminen joka tappaa aina tilaisuuden tullen, onko tällaisella oikeus elää ja jatkaa tappamista?Joskus tietty nämä tapot ovat jäsentenvälisiä ja hyväksyttäne tällaiset, kahdelle narkille tullut kinaa ja nopeampi puukolla tai kukkaruukulla olkoon voittaja ja palkitaan lobotomialla tai kuolemantuomiolla, vapaa valinta.
Tästä aiheesta on oikeasti keskusteltu vuosikymmenet oppineitten? kesken, yhteiskunta länsimaissa ottanut pääasiassa kannan ettei, nykypäivän nousevat yhteiskunnat tätä harrastavat selityksellä tai uskolla jos toisellakin.
Kaikesta huolimatta en pidä tappamista oikeutettuna mutta jossain vaiheessa kun uutisia seuraa tuleekin mieleen että sopisihan tuo määrättyihin tyilanteisiin.
Eli mielipiteeni juu ja ei.

makke1:
Joka leikkiin ryhtyy, niin leikin kestäköön, murhasta tuomituille kuoleman tuomio. On jo tekoon ryhtyessä, tiennyt päättävänsä toisen elämän.

oh2dw:
Suosin Hammurapin lakia: Hammas hampaasta, silmä silmästä ja se siitä. Minusta on kyllä väärin, jos hengenriistäjää elätetään veronmaksajien rahoilla vuosia tai vuosikymmeniä. Nirri pois vaan!

teepee1972:
Kysymys on kaksijakoinen: Hammurabin laki perustuu Raamattuun: 2. Mooseksen kirja 21:24: silmä silmästä, hammas hampaasta, käsi kädestä, jalka jalasta jne.
Ihmisillä vain on rajallinen mahdollisuus nähdä asioita (nykyisin on tosin DNA-testit jotka auttavat hyvin paljon). Siksi on suuri riski tehdä vakava virhe tuomioissa. Toisaalta, kaikenlaisia Jammuja on liikkeellä, joille ei tavallaan olisi muuta paikkaa kuin se kuuluisa saunan tausta...

Navigation

Up one level

Next page