FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.11.17, 17:46

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?  (Read 1886 times)
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4068
Date Registered: 14.10.01

Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« on: 02.11.14, 14:04 »

Kävin pitkästä aikaa Rovaniemellä FS 2004:lla. Jostain syystä puut ovat vallanneet alaa ihan kiitoradan reunoja myöten.

Poistin Rovaniemi 4.0:n asennuksen ja latasin ja asensin sen uudelleen. Edelleen puut tulevat alueelle kuvan mukaisesti. Muilla Suomen kentillä ongelmaa ei ole, satunnaisesti tarkistin kymmenen muuta kenttää,

Mistä johtuu?

[ attachment removed / expired ]


yES Shocked

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Lasse Mikkonen
Offline Offline

Posts: 8
Date Registered: 10.10.14

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #1 on: 02.11.14, 14:31 »

Johtunee luultavasti Afcad tiedostosta, se kannattaa varmistaa että tuolle EFRO maisemalle julkaistu afcad tiedosto on käytössä, ettei ole ylimääräisiä simussa. Kannattaa myös kokeilla asettaa tuo EFRO maisema ylimmäiseksi Addon listassa. Mulla on joskus aiheuttanut samanlaista ongelmaa muissa kentissä tuo vääränlainen afcad
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4068
Date Registered: 14.10.01

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #2 on: 02.11.14, 14:52 »

Laiton uusimman afcadin ja vanhat pois. Ei auttanut. Rovaniemellä yhä puita.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Lasse Mikkonen
Offline Offline

Posts: 8
Date Registered: 10.10.14

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #3 on: 02.11.14, 16:31 »

Laiton uusimman afcadin ja vanhat pois. Ei auttanut. Rovaniemellä yhä puita.

yES
Onko tuo maisema sielä simun maisemien lisurilistassa ensimmäisenä? Kokeile sitä vielä.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4068
Date Registered: 14.10.01

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #4 on: 02.11.14, 17:21 »

Onko tuo maisema sielä simun maisemien lisurilistassa ensimmäisenä? Kokeile sitä vielä.
On.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #5 on: 02.11.14, 18:12 »

Mites simun vakiokentän kanssa, onko default maisemassakin puita väärässä paikassa? Jos on niin jokin muu on vialla.

Onko muistikuvaa siitä onko ongelma ilmaantunut mahdollisesti jonkun muun maisemapäivityksen jälkeen? Tuosta varmaan pääsisi eroon tekemällä jonkunlaisen exclude-tiedoston millä rajata nuo puut?
« Last Edit: 02.11.14, 18:41 by Mikael Leinonen »
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4068
Date Registered: 14.10.01

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #6 on: 02.11.14, 19:22 »

Default-Rovaniemi toimii ok.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #7 on: 02.11.14, 19:33 »

No onpas kimurantti  Undecided Eipä tuossa hirveästi jää vaihtoehtoja kuin luoda se exclude-tiedosto noille puille ja kokeilla sitten uudestaan.

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9059
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #8 on: 02.11.14, 19:38 »

Enpäs muista enää, mutta pitikö Rovaniemelle aktivoida kentän pohja, eli jonkin sortin terrain lisäosa erikseen?

Joo, no ei tullu erikseen terrain osia.  Grin

Esa, tuo metsätekstuuri näyttää todella kummalliselta? Onko sulla jotkut korvaavat terraintekstuurit käytössä? Kentän alla pitäisi olla nurmikkoa, mutta jos joku älyn jättiläinen on keksinyt korvata sen toisenlaisella tekstuurilla ja autogenilla, niin näinhän siinä käy.
« Last Edit: 02.11.14, 19:43 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #9 on: 02.11.14, 19:50 »

Tätä minäkin mietin josko joku toinen lisäosa olisi sotkenut  Undecided
Juho-Topias Tuomaala
Offline Offline

Posts: 184
Date Registered: 15.04.12

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #10 on: 02.11.14, 19:50 »

Itsellä täsmälleen sama ongelma. Ilmestyi vähän aikaa sitten, sitä ennen ei ole ollut kertaakaan.

Saattoi ilmestyä sen jälkeen kun asensin puu paketin Avsim:istä.

Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3943
Date Registered: 19.06.07

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #11 on: 02.11.14, 19:52 »

Itsellä täsmälleen sama ongelma. Ilmestyi vähän aikaa sitten, sitä ennen ei ole ollut kertaakaan.

Saattoi ilmestyä sen jälkeen kun asensin puu paketin Avsim:istä.

Noniin, josko puupaketin poisto auttaisi asiaan  Wink
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #12 on: 03.11.14, 12:25 »

Menin myös katsomaan Fs-2004 Rovanimelle ja minullakin oli siellä puita kiitotiellä sekä nurmikkojen tilalla metsämaastot. Näyttäisi noin äkkiseltään siltä, että Fs-9 EFRO ei ole yhteensopiva uudempien tekstuurisettien kanssa.
Alla olevassa kuvassa vasemmalla on tilanne AFS-World & Mosaic tekstuurien kanssa, metsät valtaavat kenttäalueen nurmikot. Oikeanpuoleisessa kuvassa on tilanne kun vaihdoin tilalle defutekstuurit. Nurmikot toimivat taas ja keskustan photoscenery istuu paremmin simun värimaailmaan.
Miten Tatu olet tehnyt nurmikot tuolle kentälle? Noin äkkisseltään kun katsoin niin eikös siellä ole "custom nurmikot" vai onko niillä jotain tekemistä defu-nurmikkojen kanssa?

[ attachment removed / expired ]

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9059
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #13 on: 03.11.14, 12:53 »

Joku default land class se on, en muista enää. Se lienee valittu tekstuurin perusteella aikoinaan, eli sellainen land class joka näyttää hyvältä ja ei sisällä autogeniä. Nyt joku tekstuurisetti käyttää samaa tekstuuria, johon on mapattu autogenit.

Ei tämä ensimmäinen kerta ole, Lennart Arvidsson teki saman joskus vuosia sitten.

En nyt osaa äkkiseltään sanoa pystyykö tuota hakkeroimaan jotenkin. Jos se on AFCADin yhteydessä, niin pitäs olla helppo, mutta pahoin pelkään, että se on tehty jollain muulla vehkeellä.

Jari pyöräyttää siihen photoscenen kentän pohjaksi. Tuoltahan noita MML:lta saa. Cheesy

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4068
Date Registered: 14.10.01

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #14 on: 03.11.14, 17:04 »

Minullakin on AFS-World & Mosaic. Siitä puut johtunevat. En ollut käynyt Rovaniemellä aikoihin.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Jari Vanhatupa
Offline Offline

Posts: 3653
Date Registered: 27.03.08

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #15 on: 03.11.14, 17:16 »


En nyt osaa äkkiseltään sanoa pystyykö tuota hakkeroimaan jotenkin. Jos se on AFCADin yhteydessä, niin pitäs olla helppo, mutta pahoin pelkään, että se on tehty jollain muulla vehkeellä.

Jollain muulla taitaa olla tehty ja se afcad näyttäisi olevan erilaisten kerrostumien alla. Kaikkia bgl:liä ei saa auki ja ne jotka sain niin ei löytynyt sitä nurmikon muotoista laattaa vai pitäisikö tuossa nyt sellaista etsiäkään?

Quote
Jari pyöräyttää siihen photoscenen kentän pohjaksi. Tuoltahan noita MML:lta saa.

Heh, voisi olla hyvää harjoitusta tuokin mutta en ole vielä toipunut kunnolla edellisestä photarista. Paluu normaaliin arkeen ei meinaa enään onnistua ja vieroitusoireet resamplen, imagetoolsin, annotatorin ym. parista ovat hirvittävät!
 Cry

Tapani Österberg
Offline Offline

Posts: 10
Date Registered: 14.11.12

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #16 on: 05.05.15, 09:36 »

Nostanpa tätä aihetta hieman, eli onkohan olemassa mitään korjausta tähän kiusalliseen puuasiaan Rovaniemellä? Törmäsin kirjaimellisesti samaiseen ongelmaan  Cry
Tapani Österberg
Offline Offline

Posts: 10
Date Registered: 14.11.12

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #17 on: 06.05.15, 09:37 »

Ja ongelma ratkennut, löysin kirjastosta Lennart Arvidssonin korjausfilun:http://files2.fsnordic.net/files/zip/Scenery/Lennarts_textures_Treepatch.zip Tämä korjasi Rovaniemen puuvaivan.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4068
Date Registered: 14.10.01

Re: Rovaniemen kenttä alkanut metsittyä?
« Reply #18 on: 25.05.15, 03:44 »

Toimii. Kiitos vinkistä.

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1