Teiskon lentokenttä FSX- ja Prepar3D-lentosimulaattoreille julkaistu

<< < (5/10) > >>

erese:
Quote

Hienoa työtä suomen saralla 

Aika moni xp piireissä ostaa msfs sceneryjä konvertoitavaksi xp:hen, tämähän on vain plussaa kehittäjille että kauppa käy ja tuotetta menee muillekkin alustoille, ilman että niiden tarvii itse vaivaa siihen nähdä.Tuntuis aika hassulta, että kun joku ostaa tuotteen niin ei saa tehdä sillä omaksi iloksi mitä tykkää, kuhan ei jakamaan ala.
No hassua tai ei , esimerkiksi tuossa PMDG:n tapauksessa käyttäjä ostaa pelkän lisenssin jotta saa käyttää tuotetta,  kuitenkaan se ei oikeuta muokkaamaan tuotetta millään muilla tavoin kuin tekemällä maalauksia lisurille. Käyttäjä ei siis omista tuotetta, vain oikeuden käyttää sitä. Tiedä sitten mikä logiikka tuon takana on mutta näin se vaan joissakin tapauksissa on. Se on jo nähty etteivät he ainakaan suvaitse minkäänlaisia modifikaatioita omiin tuotteisiinsa kuten kävi PMDG:n 747 ja MD11 vc-ohjaamon tekstuuripäivityksissä. Eli kehittäjähän voi omaan tuotokseensa laatia vaikka minkälaisia ehtoja jotka käyttäjä joko hyväksyy ja asentaa tai sitten ei hyväksy eikä myöskään asenna tuotetta. Mutta mikäs siinä jos kehittäjä antaa moiseen luvan 

OLaine:
Quote

No hassua tai ei , esimerkiksi tuossa PMDG:n tapauksessa käyttäjä ostaa pelkän lisenssin jotta saa käyttää tuotetta


Ymmärtää kyllä pmdg:n toiminnan, ne eivät konvertoinnista kovin äkkiä "kärsi"  Meinaan sillä sitä että ne kieltävät sen kun se on järkevääkin.Piratismi hemmot ei paljoo lueskele license agreementteja , jos tuote on semmonen että se voidaan helposti kääntää muihin käyttötarkotuksiin ja sekin että se on sen jälkeen erittäin huonosti valvottavissa, ellei ole jokin online rekisteri valvonta. Mutta juuri näin, tekijä ne oikeudet kirjottaa 

jmy:
Laitetaanpa tännekin: Löytyiskö kuvaa (tai videota), josta näkyisi EFTS:n kiitotien itäpuolella kulkevien sähkölinjojen lentoestepallot? Siellähän on sekä 110 kV:n että 400 kV:n linja. Muun muassa Fingridin palvelusta näkee tolppien tarkat sijainnit (http://fingrid.navici.com/platform/), mutta niitä palloja sinne ei ole merkattu...Metrin halkasijaltaan olevien punaisia ja valkoisia muovipalloja pitäisi normaalisti olla 30-40m välein, mutta niiden tarkempi lukumäärä ja sijainti pylväiden välissä kiinnostaisi. Olen tällä hetkellä olettanut ja ilmakuvista tulkinnut, että pallot ovat vain korkeamman 400 kV linjan toisessa maajohtimessa (siellä kaikista ylimmässä johdossa). Kuten alta kuvasta näkyy tällä hetkellä palloja on kahdessa kiitotien suorassa linjassa olevissa tolppavälissä 30 m välein yhteensä 22 kpl.


cos:
Quote

Laitetaanpa tännekin: Löytyiskö kuvaa (tai videota), josta näkyisi EFTS:n kiitotien itäpuolella kulkevien sähkölinjojen lentoestepallot?

Koitin muistella että mahtoikohan niitä palloja olla ollenkaan. Tässä videossa pyöritään ensin kentän koillispuolella ja laskeudutaan 05:lle. Alkupuolella linja näkyy jonkin verran kuvassa.

https://www.youtube.com/watch?v=Ty1dXnAiVKI

Voin koittaa kaivella parempaa videomatskua 23:n laskukierroksesta.

jmy:
Quote

Koitin muistella että mahtoikohan niitä palloja olla ollenkaan.


Olen nähnyt palloista maininnan TIY:n sivuilla. Sen mukaan ne olisi ripustettu sinne -97 vuonna...  Olin oikein tarkkaan katsomalla näkevinäni niitä myös MML:n ilmakuvissa, mutta voi olla että kyse oli vain mielikuvituksestani. Aika kaukanahan noi voimalinjat kai ovat 23:n laskeutumisreitiltä.

Jussi
Solipaste.com

Navigation

Up one level

Next page

Previous page