FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.11.17, 08:19

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  Mistä rotary encoder switchejä
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Mistä rotary encoder switchejä  (Read 1608 times)
Christian Rethmann
Offline Offline

Posts: 26
Date Registered: 27.10.14

Mistä rotary encoder switchejä
« on: 19.11.14, 07:46 »

En tiedä mitä toi on suomeksi niin otsikko Englanniksi.

Haluisin ostaa noita ihan lähipäivinä jostain Helsingin ja Imatran väliltä mutta en onnistu löytämään mistään. Varman tiedon tasoista (=eli parempaa kuin katso www.sejase.fi ja selaa 800 sivuinen tuoteluettelo :-)) vinkkiä asiaan? Bebekistä ja yleiselektroniikasta en löydä ja joku Elfa ei ole ihan sitä hintatasoa mitä haetaan kun löysin vain jotain 10e/kpl.

Ostin noita Aimo Mällin Ebaysta '10kpl 4€' mutta ylläripylläri niillä ei tee mitään (kun pyörittää naksaus kerrallaan niin saattaa toimia, jos niitä oikein kiertää - vaikka hitaastikin - niin kytkee joka naksauksella molempiin suuntiin) ja askartelemaan pitäs päästä.

Joku tämän tyylinen on siis haussa, painonappitoiminnolla.
Vesa Slotte
Offline Offline

Posts: 7
Date Registered: 01.02.14

Re: Mistä rotary encoder switchejä
« Reply #1 on: 19.11.14, 09:11 »

Tämä toimii ainakin Bodnarin BU0836-kortin kanssa:

http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2065_1046_2013&products_id=7391

"Se toinen" Partcon pulssikytkin antaa tosiaankin vain pulssin jompaankumpaan lähtöön, en saanut toimimaan kunnolla - tuntui olevan aika satunnaista kumpiko lähtö veti, ja välillä molemmat. Tai sitten en vaan osannut.
Timo Poutsalo
Offline Offline

Posts: 76
Date Registered: 17.03.09

Re: Mistä rotary encoder switchejä
« Reply #2 on: 19.11.14, 17:49 »

Muistaaksen täältä hankin noita edelliseen projektiini.

http://www.digikey.com/product-search/en?mpart=288X232R161B2&vendor=119
Christian Rethmann
Offline Offline

Posts: 26
Date Registered: 27.10.14

Re: Mistä rotary encoder switchejä
« Reply #3 on: 19.11.14, 19:12 »

Tämä toimii ainakin Bodnarin BU0836-kortin kanssa:

Kiitti.
Christian Rethmann
Offline Offline

Posts: 26
Date Registered: 27.10.14

Re: Mistä rotary encoder switchejä
« Reply #4 on: 21.11.14, 18:48 »

No nyt on postikuluineen lähes 80 edestä noita Partcon rotaryitä kotona ja nyt täytyy kyllä sanoa että en tajua.

Ohjaimena BU0836X. Rotaryn laitimmaiset on kytketty B17 ja B18, keskimmäinen on kytketty GND. Softana X-Plane 10 ja sen joysticknappuloiden konffaustoiminto.

Jos lähdetään tilanteesta että kumpikaan B ei ole painettuna, ja alan kääntämään nappulaa hitaasti vasemmella niin tapahtuu seuraavaa:

Kytkeytyy B17
Kytkeytyy B18
Rotaryn nuppi naksahtaa seuraavaan 'uraan' ja jää siihen. Sekä B17 että B18 jäävät päälle.

Kun käännän lisää

B17 ja B18 menevät off
Rotaryn nuppi naksahtaa seuraavaan 'uraan' ja jää siihen. Kumpikin nappi jää off tilaan

Jos kierrän toiseen suuntaan niin toiminta on samaa paitsi että ensin kytkeytyy B18 ja sitten B17

Eihän tolla nyt pysty mitään toimintoja ohjelmoimaan kun suunnasta riippumatta molemmat jäävät painetuksi joka toisessa pykälässä.

Vai enkö mä vaan tajua mitään?

En normaalisti kiihdy kovinkaan helposti mutta nyt kun on ostettu rotaryjä jo melkein satasella eikä homma vieläkään pelaa niinkuin olin ajatellut niin nyt alkaa jo hieman kiihdyttämään.
Christian Rethmann
Offline Offline

Posts: 26
Date Registered: 27.10.14

Re: Mistä rotary encoder switchejä
« Reply #5 on: 21.11.14, 19:06 »

EDIT: No nii. BU0836_encoders.exe hoiti tän hommaan näillä rotaryillä mutta ei niillä Ebayn halpiksilla. Jätän tän tähän siltä varalta että joku muukin joskus taistelee saman asian kanssa.

No nyt on postikuluineen lähes 80 edestä noita Partcon rotaryitä kotona ja nyt täytyy kyllä sanoa että en tajua.

Ohjaimena BU0836X. Rotaryn laitimmaiset on kytketty B17 ja B18, keskimmäinen on kytketty GND. Softana X-Plane 10 ja sen joysticknappuloiden konffaustoiminto.

Jos lähdetään tilanteesta että kumpikaan B ei ole painettuna, ja alan kääntämään nappulaa hitaasti vasemmella niin tapahtuu seuraavaa:

Kytkeytyy B17
Kytkeytyy B18
Rotaryn nuppi naksahtaa seuraavaan 'uraan' ja jää siihen. Sekä B17 että B18 jäävät päälle.

Kun käännän lisää

B17 ja B18 menevät off
Rotaryn nuppi naksahtaa seuraavaan 'uraan' ja jää siihen. Kumpikin nappi jää off tilaan

Jos kierrän toiseen suuntaan niin toiminta on samaa paitsi että ensin kytkeytyy B18 ja sitten B17

Eihän tolla nyt pysty mitään toimintoja ohjelmoimaan kun suunnasta riippumatta molemmat jäävät painetuksi joka toisessa pykälässä.

Vai enkö mä vaan tajua mitään?

En normaalisti kiihdy kovinkaan helposti mutta nyt kun on ostettu rotaryjä jo melkein satasella eikä homma vieläkään pelaa niinkuin olin ajatellut niin nyt alkaa jo hieman kiihdyttämään.
Juha Liukkonen
Offline Offline

Posts: 237
Date Registered: 21.10.13

Re: Mistä rotary encoder switchejä
« Reply #6 on: 25.11.14, 17:40 »

Tämä toimii ainakin Bodnarin BU0836-kortin kanssa:

http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2065_1046_2013&products_id=7391

"Se toinen" Partcon pulssikytkin antaa tosiaankin vain pulssin jompaankumpaan lähtöön, en saanut toimimaan kunnolla - tuntui olevan aika satunnaista kumpiko lähtö veti, ja välillä molemmat. Tai sitten en vaan osannut.

"Se toinen" on ilmeisesti tämä?
Pikaisen ensikokeilun perusteella näyttää siltä, että laadusta saa maksaa! Piher toimii ongelmitta kaikilla Bodnarin Rotary Encoders -softan suhdesäädöillä ja lyhyilläkin pulssin pituuksilla. Halvempi (valmistaja CTR) toimi vain 1:1 ja pitkillä pulsseilla ja silloinkin toiminta on hyvin epämääräistä. Onneksi ostin vain yhden halpisversion ihan vain testimielessä! Eikä tätä oikein voi käyttää yhdessä Piherin enkooderin kanssa samassa USB-kortissa, kun se tekee jälkimmäisestä aivan liian nopean (testattu DCS A-10C Warthog HSI Heading ja Course -säätöjen kanssa). Pitäisi olla jokaiselle input-parille oma pulssipituuden säätö.
Vesa Slotte
Offline Offline

Posts: 7
Date Registered: 01.02.14

Re: Mistä rotary encoder switchejä
« Reply #7 on: 26.11.14, 18:53 »

"Se toinen" on ilmeisesti tämä?

Se on juuri se. Toimii jokseenkin täsmälleen miten sattuu.
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: Mistä rotary encoder switchejä
« Reply #8 on: 27.11.14, 09:17 »

Joo siis se bodnarin kortti pitää konffata niin että se tajuaa että siellä inputtiparissa on encoder, muutenhan se vain luulee että siellä on nappeja mitä painellaan. Valitettavasti mulla ei itselläni sitä ole joten en sen tarkemmin osaa sanoa.

//T

Matti Virta
Offline Offline

Posts: 258
Date Registered: 04.03.13

Re: Mistä rotary encoder switchejä
« Reply #9 on: 27.11.14, 09:54 »

Joo , Bodnarin sivuilla oli joku encoder config ohjelma ,tosin mitään en tajunnut itse mutta kokeilin kaikkea, sain nuo dealextre,en ja ebayn alle euron kpl encoderit toimimaan, mittareita voi pyöritellä yms, Muttei toimi ihan oikein eli välkillä herkkä välillä ei herkkä ja saa pyöritellä vaikka kuinkapaljon, eli satunnaista toimintaa,
Jotenkin sitten sain ne rauhoituumaan ja toimimaan suht siedettäväksi, Muistaakseni FS9 sisäisillä näppäinkomentojen poistoilla ja lisäämällä ne tuonne ostettuun ohjelmaan eli mikä se nyt olikaan mikä tulee simun ylävalikkoon ja saa konffattua kaikki mahdolliset napit ja potikat sisältää sen toisen pc:n käyttö myös. en muista kun ei ole konetta nyt ollut simukone jäi suameen kun muutin ulkomaille, Ollut jo 9KK ulukomailla ni rupee muistista häviin noi nimet Cheesy
Mutta kokeilkaa ja kertokaa tännekin miten onnistuitte.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1