FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.06.19, 05:56

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Suuri ja tarkka näyttö?
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] 4 5 Reply Print
Author Topic: Suuri ja tarkka näyttö?  (Read 11335 times)
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1373
Date Registered: 04.05.04

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #40 on: 11.12.18, 14:09 »

Oletko tsekannu paljonko muistia RAM ja GPU:n näyttömuistia VRAM P3D syö/varaa noilla sinun asetuksilla ja Suomi-skeberyillä?
Oliko sulla GTX 1080Ti?

Tässä parkissa EFHK:lla  Activesky päällä.On kovin paikka syömääm tehoja tällä hetkellä.Ja 1080Ti on.





Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1373
Date Registered: 04.05.04

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #41 on: 11.12.18, 14:41 »

Tässä Espoonlahden yllä.




Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4692
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #42 on: 11.12.18, 15:22 »

http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,114827.0.html

Kai olet tutustunut tähän keskusteluun? Sieltä voisi löytyä apuja ja sielunveljiä. Grin
Luin läpi. Ei tullut mitään uutta apua.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 481
Date Registered: 22.02.16

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #43 on: 11.12.18, 19:19 »

Taisit Tomi hieman muuttaa tuota tekstiäsi siitä, miten se oli aiemmin. Tarkoitan että muutit asialliseen suuntaan. Hyvä niin. Minusta kenenkään harrastajan nykyisiä tietokoenlaitteistoja ei pitäisi "dissata". Luulen että kukin tällä tietää aika hyvin, mihin hänen laitteistonsa pystyy esim. P3D4-simun suhteen.

Tarkoitus ei ole dissata kenenkään laitteistoa tai varsinkaan laitteiston omistajaa, mutta mikäli laitteisto on keskinkertainen niin suorituskykykin on luokkaa keskinkertainen. Asetuksilla säätämisellä (niin kivaa kuin sekin voi ollakin, niin siinäkin kannattaa olla realisti) saa jotain pientä kenties, mutta laitteisto asettaa ne ylärajat miten sulavasti peli, simulaattori, tietokanta, webserveri, bitcoin-luohinta tai mikä tahansa toimii. Mielestäni on parempi olla inhorealisti ja todeta, että jossakin vaiheessa on vain joko alennettava omia vaatimuksia tai ostettava parempi laitteisto. Simumaailmassa, kun suorituskykyä ei (valitettavasti) ilmaiseksi saa tai ole mitään toimivia taikakikkoja.
Kari Reinisalo
Offline Offline

Posts: 285
Date Registered: 03.10.16

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #44 on: 12.12.18, 07:35 »

Tässä parkissa EFHK:lla  Activesky päällä.On kovin paikka syömääm tehoja tällä hetkellä.Ja 1080Ti on.

Joni kiitos testistä ja tiedoista.
Melkolailla sellasia kuin odotin ja samansuuntaisia on itselläkin. Vaikkakin sulla on paljon tehokkaampi CPU.
EFHK:lla GPU:n kuorma 57% ja Espoonlahdella 70%, kun siinä on enemmän maastoa, autogeniä jne näkymässä.
CPU:lla myös useammalla corella näkyy olevan puuhaa Espoonlahden kuvassa.
Noista kumminkin näkyy, ainakin tulkitsen niin, että CPU kevysesti jaksaa syöttää GPU:lle dataa rouskutettavaksi. Kumma olis jos ei tolla pprosulla ja noilla kelloilla.
Muistia, niin RAM:ia kuin VRAM:ia tämä P3D ei hirveästi käytä/varaa esim verrattuna X-Planeen.

Vedelläkö CPU:ta jäähyttelet, kun noin kovat kellot on käytössä? Millaset lämmöt?

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4299
Date Registered: 18.12.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #45 on: 12.12.18, 11:18 »

Kiitos Jonille täältäkin, asiallinen testi ja kertoo paljon thmbup

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4692
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #46 on: 12.12.18, 12:51 »

Mika, onko kyseessä sama henkilö (sinä)? Täällä palstoilla esiintyy Mika Virolainen ja jossakin myös Mika B. Virolainen.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Joni Rantala
Offline Offline

Posts: 1373
Date Registered: 04.05.04

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #47 on: 12.12.18, 13:29 »

Joni kiitos testistä ja tiedoista.
Melkolailla sellasia kuin odotin ja samansuuntaisia on itselläkin. Vaikkakin sulla on paljon tehokkaampi CPU.
EFHK:lla GPU:n kuorma 57% ja Espoonlahdella 70%, kun siinä on enemmän maastoa, autogeniä jne näkymässä.
CPU:lla myös useammalla corella näkyy olevan puuhaa Espoonlahden kuvassa.
Noista kumminkin näkyy, ainakin tulkitsen niin, että CPU kevysesti jaksaa syöttää GPU:lle dataa rouskutettavaksi. Kumma olis jos ei tolla pprosulla ja noilla kelloilla.
Muistia, niin RAM:ia kuin VRAM:ia tämä P3D ei hirveästi käytä/varaa esim verrattuna X-Planeen.

Vedelläkö CPU:ta jäähyttelet, kun noin kovat kellot on käytössä? Millaset lämmöt?



oleppa hyvä.Lämmöt pyörii siin 55-65c paikkeilla.Maksimit mitä olen testaillut 100% rasituksella on ollu 88c luokkaa.
Nii ja Corsairin H150i pro tuossa porskuttelee.Voltit on 1.31 että aika maltillisilla menee tällä hetkellä.
« Last Edit: 12.12.18, 19:45 by Joni Rantala »

Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4299
Date Registered: 18.12.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #48 on: 12.12.18, 16:13 »

Mika, onko kyseessä sama henkilö (sinä)? Täällä palstoilla esiintyy Mika Virolainen ja jossakin myös Mika B. Virolainen.

Mika B Virolainen tuli FSNordicin käyttäjäksi minun jälkeeni, joten ei voinut valita samaa käyttäjänimeä. Tästä aikoinaan repesi kunnon naurut thmbup Eli kyseessä toinen henkilö.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4692
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #49 on: 25.01.19, 12:51 »

Olen hankkimassa 4k-(UHD) televisiota lähinnä P3D4-simulaattorin näytöksi mutta myös kakkostelevisioksi. Kokoluokka olisi 43 tuumaa, jossa on 3 tuumaa lisää nykyiseen HDTV:hen. Laite saisi maksaa enintään 800 euroa.

Mitä pittää huomioida, että tv:n voi liittää tietokoneeseen? HDMI-liitännät kait pitää olla.

Voiko 4k-televisiota katsoa alemmilla resoluutiolla, kuin niiden natiivi 3960 x 2160?

Eli voiko tietokoneen/Windowsin/näytönohjaimen/telkun säädöistä valita tarkkuuden aina natiivista alemmaksi vaikka arvoon 2880 x 1620? Jokin tällainen kompromissi toisi P3D4:ään terävämmän kuvan ilman että tietokonelaitteistoni teho loppuu kesken simun pyörittämiseen joustavasti 30 fps lukittuna? Tällöin myös Antialiasing-säätöä voisi pudottaa maksimista 8XSSAA, joka minulla on nyt kun HDTV:n resoluutio on 1920 x 1080?

Onko jollain "vasteajalla" tai liiketoistolla milainen merkitys simulle? Mitä muuta tulee huomioida?

Halvinta tai halpatuotetta tuotetta en tavoittele. Hyvä merkki on mielestäni Sony, jonka malli KD43X720E (43 tuumaa) on saanut kehuvia mainintoja testeissä tietokoneen näyttönä. Verkkokaupasta löytyy ilmeisen vastaava, Sony KD-43XF8599.

Mitä suosittelette, mitä kokemuksia?







i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Juha Patosalmi
Offline Offline

Posts: 64
Date Registered: 19.06.16

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #50 on: 25.01.19, 13:42 »

Yksi oleellinen ominaisuus peleissä on ns. input lag, eli se aika mikä kestää kun signaali (=frame) saapuu HDMI-portille, ja kun se vihdoin näkyy ruudulla. Toisissa merkeissä/malleissa tämä aika on lyhyempi kuin toisissa. Rauhallisessa simulentelyssä ei välttämättä tällä ole suurta merkitystä, mutta jos viive alkaa kasvaa liikaa niin syntyy ongelmia kun ohjaimen liike ei mene synkassa koneen kanssa ja tulee tehtyä liian ronskeja korjausliikkeitä. Telkkareiden input lagista löytyy tietoa esim https://www.rtings.com/tv/tests/inputs/input-lag

Kuulemma Samsungin mallit ovat keskimäärin parempia input lagissa, mutta varmaan monissa muissakin merkeissä on jo hyviä malleja. Samsungin malleista löytyy muutakin vertailutietoa esim. https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung (ehkä muistakin merkeistä, en ole tutkinut...).

Itsekin olen tätä aihetta jo pitkään pohtinut, ja enimmäkseen harkinnassa on olleet Samsungin 40-55 tuuman mallit, joita saa halvimmillaan 400-500e hintaluokassa, ja laadukkaampia malleja noin 800e hinnalla (myös edullisimmat QLED mallit).

Vielä en ole osannut päättää onko kaareva vai perinteinen suora ruutu parempi, onko tästä kokemuksia muilla?

JP



Olen hankkimassa 4k-(UHD) televisiota lähinnä P3D4-simulaattorin näytöksi mutta myös kakkostelevisioksi. Kokoluokka olisi 43 tuumaa, jossa on 3 tuumaa lisää nykyiseen HDTV:hen. Laite saisi maksaa enintään 800 euroa.

Mitä pittää huomioida, että tv:n voi liittää tietokoneeseen? HDMI-liitännät kait pitää olla.

Voiko 4k-televisiota katsoa alemmilla resoluutiolla, kuin niiden natiivi 3960 x 2160?

Eli voiko tietokoneen/Windowsin/näytönohjaimen/telkun säädöistä valita tarkkuuden aina natiivista alemmaksi vaikka arvoon 2880 x 1620? Jokin tällainen kompromissi toisi P3D4:ään terävämmän kuvan ilman että tietokonelaitteistoni teho loppuu kesken simun pyörittämiseen joustavasti 30 fps lukittuna? Tällöin myös Antialiasing-säätöä voisi pudottaa maksimista 8XSSAA, joka minulla on nyt kun HDTV:n resoluutio on 1920 x 1080?

Onko jollain "vasteajalla" tai liiketoistolla milainen merkitys simulle? Mitä muuta tulee huomioida?

Halvinta tai halpatuotetta tuotetta en tavoittele. Hyvä merkki on mielestäni Sony, jonka malli KD43X720E (43 tuumaa) on saanut kehuvia mainintoja testeissä tietokoneen näyttönä. Verkkokaupasta löytyy ilmeisen vastaava, Sony KD-43XF8599.

Mitä suosittelette, mitä kokemuksia?







Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4692
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #51 on: 27.01.19, 07:01 »

Tulin ostaneeksi Sonyn 43-tuumaisen 4k-television (KD-43XF8599) tietokonemonitoriksi, lähinnä simukäyttöön. Aika nopeasti huomasin että kannattaa käyttää minunkin tietokoneella ja näytönohjaimella natiiviresoluutiota 3840 x 2160, vaikka pixeleitä onkin edelliseen HD-näyttöön verrattuna nelinkertainen määrä.

Ensin simukokemuksia P3D4:lla. Kuvan laatu on tarkempi ja terävämpi eli parempi kuin aiemmin, tietenkin näin pitää ollakin!
Nyt pystyin ensimmäistä kertaa alentamaan AA säädön maksimiarvosta 8XSSAA yhtä pykälää alemmaksi eli arvoon 4XSSAA. Maiseman ja AI-koneiden välkkyminen Megan EFHK:lla on mitätöntä tällä säädöllä ja tietokoneen resursseja säästyy. Framet rajattu edelleen 30:een, vsync ei päällä. Television virkistystaajuuden olen pitänyt 60 Hz:ssä, mutta sen voi pudottaa vaikka 30Hz:iin jos haluaa. Kokeilin simulla tätäkin, mutta tuntuu että 60Hz telkussa ja simun framerajottimessa 30, on paras.

Lentelin Airbussilla Helsingin yllä ja edelleen framet pysyivät aika hyvin 30 rajoitusarvossa. Hieman stutteria esiintyy jos muuttaa lentosuuntaa tai koneen kallistusta nopeasti. Alensin hieman AI-liikenteen säätöjä, joka auttaa hivenen. Tutkin lähipäivinä, pitäisikö autogen- tai muita maisemasäätöjä vielä pienentää pykälällä sieltä täältä, jotta lento olisi erittäin suujuvaa. Lento on tehty Rikooooon freeware-Airbussilla ja luulen ettei tietokoneeni teho riittäisi johonkin kaupalliseen esim. FSLabsin Airbussiin - ellen sitten tinkisi selvästi maisema-asetuksista tai parantaisi selvästi tietokoneen ja näytönohjaimen tehoa. Mutta kaikki tämä 4k- tilassa. Olen tyytyväinen. Testasin myös resoluutiota 2560 x 1440, joka syö vähemmän konetehoa muttei ole niin hyvän näköinen kuin 3840 x 2160. Myös AA:n piti olla maksimissa 8XSSAA resoluutiolla 2560 x 1440, mikä taas syö lisää konetehoa.

Kävin eri paikoissa ympäri maailmaa ja etenkin tarkat photosceneryalueet, kuten minulla Kanaria ja Alppiseutu, näyttävät erinomaisilta 4k- resoluutiolla. En ole ikinä kokenyt simussa näin tasokkaita maisemia!

Muita kokemuksia:

Nettiselailussa, digikuvien katselussa, YouTuben katselussa ja Excellin ja Wordin käytössä uusi 4k-näyttö on erinomainen. Pienetkin teksit ja yksityiskohdat ovat hyvin tarkkoja ja luettavia. Win 7:ssa pystyi myös skaalaamaan teksit, ikonit työpöydällä ja muun nettisisällöön suuremmaksi (minulla arvoon 200%), jolloin 4k-näytöllä kaikki asiat näkyvät suunnilleen yhtä suurina kuin aiemmalla HD-näytöllä noin 80-100% "vakioskaalauksella". Tämä vaikutti myös P3D4:n valikkoihin, jotta ne eivät ole niin pienet, kuin mitä ne olisivat ilman skaalausta 4k-tilassa.
Erilaisia asioita voi myös skaalata mieleisekseen kyseisestä sovelluksesta. Esimekiksi Google Chrome- selaimen skaalasin sen omista säädöistä sopivan kokoiseksi. Näihinkin asioihin olen hyvin tyyytyväinen.

Kaupan päällisiksi tuli vielä 4k-televisio,  jolla voin katsella tällä perheen kakkostelevisiolla tarvittaessa tv-ohjelmia HD:na. 4k-tarkkuudellahan niitä ei yleisilta antennikanavilta saa.



« Last Edit: 27.01.19, 10:14 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4299
Date Registered: 18.12.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #52 on: 27.01.19, 08:33 »

Kiitos raportistasi thmbup Pitää säästää, jotta saa itsekin tarkemman reson ja suuremman kuvan.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Robin Karinen
Offline Offline

Posts: 1142
Date Registered: 12.03.05

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #53 on: 27.01.19, 16:55 »

Eikö näihin (4K simuilu) hommiin kannattaisi nyt hankkia FreeSync (VESA Adaptive Sync) tai Gsync yhteensopiva monitori? Samsungilla kun on noita QLED telkkareita, joissa on Displayport ja Freesync 2 tuki niin nyt Nvidian Adaptive Sync tuen myötä myös niitä pystyisi käyttämään Nvidian näytönohjaimilla.  Wink

Canon, You can I can't.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4299
Date Registered: 18.12.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #54 on: 27.01.19, 17:02 »

Eikö näihin (4K simuilu) hommiin kannattaisi nyt hankkia FreeSync (VESA Adaptive Sync) tai Gsync yhteensopiva monitori? Samsungilla kun on noita QLED telkkareita, joissa on Displayport ja Freesync 2 tuki niin nyt Nvidian Adaptive Sync tuen myötä myös niitä pystyisi käyttämään Nvidian näytönohjaimilla.  Wink

Siis Freesync 2 + Nvidian Adaptive Sync toimii yhteen? (En ole näitä tutkinut).

Tietysti sellainen pitäisi ottaa käyttöön, jos mahdollista.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Robin Karinen
Offline Offline

Posts: 1142
Date Registered: 12.03.05

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #55 on: 27.01.19, 17:44 »

Siis Freesync 2 + Nvidian Adaptive Sync toimii yhteen? (En ole näitä tutkinut).

Tietysti sellainen pitäisi ottaa käyttöön, jos mahdollista.

Periaatteessa, mutta käytännössä siis se menee näin..

Nvidia G-Sync (v. 2014)
AMD Freesync (v. 2015)
AMD Freesync 2 (v. 2017), ja samalla tämä on standardisoitu VESA Adaptive Synciksi https://en.wikipedia.org/wiki/FreeSync#Adaptive-Sync

Nvidia G-Sync Compatible (VESA Adaptive Sync/Freesync/Freesync 2) & Nvidia G-Sync Ultimate (v. 2019)

Nvidia julkaisi siis 15.1.2019 ensimmäiset ajurit jotka tukevat tuota Adaptive Synciä, eli käytännössä kaikkia Freesync monitoreja. Oletusarvoisesti vain Nvidian sertifioimat "G-Sync compatible" -monitorit toimivat varmasti oikein ja muut omaavat sitten mahdollisesti jotain huonoja ominaisuuksia (välkkymistä, artifakteja jne).

Hyvin näyttää kuitenkin toimivan Samsungin QLED televisioilla, jotka tukevat Freesync 2:sta: https://www.youtube.com/watch?v=hVR4nQYFOIY

Canon, You can I can't.
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4299
Date Registered: 18.12.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #56 on: 27.01.19, 17:53 »

Nämähän ovat sitten erittäin hyviä uutisia thmbup

Ainakin heille, joilla on varaa ostaa...

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4692
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #57 on: 27.01.19, 18:17 »

Nyt tuli ongelma. Vanha Adoben Photoshop-ohjelmani ei toimi kunnolla 4k-näytön kanssa.

Ohjelma kyllä avautuu, mutta sen tekstit ja ulkoasu on epätarkka ja mömmöinen. Kun avaa jonkin kuvan, on sekin epätervävä ja huonompi, kuin aiemman HD-näyttöni kanssa.
Lisäksi Photoshopin kursori ei enää liiku, joten kuvankäsittely on mahdotonta. Pitää sulkea koko ohjelma.
Eikä Print Screen-toimintokaan enää toimi. Haluaisin jatkaa kuvien laittamista vaikka FSNordicciin ja erityisesti omien digikuvien käsittelyä Photoshopilla.

Pitääkö hannkia uusi Photoshop-versio, jotta sen saa toimimaan 4k- näytön kanssa?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4299
Date Registered: 18.12.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #58 on: 27.01.19, 18:51 »

Löytyi ensimmäisellä google haulla (5.sek) Tosin en tiedä auttaako sinun ongelmaasi?

https://forums.adobe.com/thread/1705046

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4692
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #59 on: 28.01.19, 07:30 »

Löytyi ensimmäisellä google haulla (5.sek) Tosin en tiedä auttaako sinun ongelmaasi?

https://forums.adobe.com/thread/1705046
Kiitos ohjeesta, mutta unohdin sanoa että Photoshoppini on hyvin vanha versio, jostain vuodelta 2004. Huomasin tuon linkittämäsi ohjeen netistä itsekin, mutta minun vanhassa Photoshopeissa ei ole tuota säätömahdollisuutta ollenkaan. Näyttää siltä, että vain ihan uudet kuvankäsittelyohjelmat on tehty toimimaan 4k-näyttöjen kanssa. Selvitän asiaa ja asennan ilmaisen hieman vaatimattomamman ohjelman tai sitten ostan uuden Photoshopin kunhan ensin varmistun sen toimivuudesta UHD-reson kanssa.

Miten muuten olette laittaneet kuvia tänne FSNordicciin 4k-simunäytöistänne?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 2 [3] 4 5 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1