FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.10.19, 17:45

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Suuri ja tarkka näyttö?
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 3 [4] 5 Reply Print
Author Topic: Suuri ja tarkka näyttö?  (Read 12171 times)
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4385
Date Registered: 18.12.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #60 on: 28.01.19, 07:57 »

GIMP on ilmainen ja toiminnoiltaan Photoshoppia vastaava, sekä halutessaan myös suomenkielinen. Aikaa vie käyttöliittymän opettelu, mutta olethan eläkkeellä Wink Erittäin kattavat manuaalit myös Suomeksi.

On sitten eri asia haluaako Photarin korvata freewarella?


   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4704
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #61 on: 28.01.19, 08:02 »

Ajattelin ehkä kokeilla tuota Gimppiä. Mistä tiedän toimiiko se 4k-näytön kanssa?

Tosin aito Photoshop maksaa nykyään vain reilun satasen.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4385
Date Registered: 18.12.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #62 on: 28.01.19, 08:05 »

Luulisi toimivan, mutta siitäkin on kyselyjä olemassa.

https://www.gimp-forum.net/Thread-GIMP-2-8-Large-size-Icons-Themes

Tosin tuo koskee Linuxia.

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4704
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #63 on: 28.01.19, 08:27 »

Latasin Gimpin kokeeksi ja poistin sen. En viitsi opetella hankalaa käyttöä, koska Photoshopin uusin versio on varmaan samanlainen kuin vanhempi. Kunhan selviää että toimii 4k-näytöllä WIN 7:ssa, niin taidan ostaa sen.

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #64 on: 28.01.19, 09:00 »

Tosin aito Photoshop maksaa nykyään vain reilun satasen.

Mistähän saat photarin satasella?  Shocked

'Don't panic'
Tomi Renberg
Offline Offline

Posts: 490
Date Registered: 22.02.16

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #65 on: 28.01.19, 10:34 »

Mistähän saat photarin satasella?  Shocked

Satasella kuukaudessa  Grin
« Last Edit: 28.01.19, 10:43 by Tomi Renberg »
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #66 on: 28.01.19, 10:50 »

Satasella kuukaudessa  Grin

Saan sen noin kympillä kuussa, mutta ei kyllä omaksi....  Roll Eyes

'Don't panic'
Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 4385
Date Registered: 18.12.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #67 on: 28.01.19, 11:07 »

Esalla on selkeästi paremmat kaupat tiedossa Cool

   
Intel I7 8700K @ 4800Mhz / 16Gb DDR4 3200Mhz / GF GTS 1080/8Gb / Samsung EVO960 500Gb SSD for simulator & addons.
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4704
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #68 on: 28.01.19, 11:38 »

Eipä ole parempia kauppoja tiedossa. Tulkitsin hinnat ihan väärin. Aito Photoshop maksaa noin 450 euroa, mutta Elements vain noin 100 euroa.

Riittäisikö Elements normaalien kuvien käsittelyyn, toimisiko 4k:n kanssa ym.?

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #69 on: 28.01.19, 11:39 »

Esalla on selkeästi paremmat kaupat tiedossa Cool

Niin sitähän minäkin tässä, turhaa maksaa Adobelle joka kuukausi uusimmasta ja jatkuvasti päivittyvästä softasta....  Grin

'Don't panic'
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #70 on: 28.01.19, 11:44 »

Eipä ole parempia kauppoja tiedossa. Tulkitsin hinnat ihan väärin. Aito Photoshop maksaa noin 450 euroa, mutta Elements vain noin 100 euroa.

Riittäisikö Elements normaalien kuvien käsittelyyn, toimisiko 4k:n kanssa ym.?

Tulkitset edelleen väärin, Photoshopia ei voi enää ostaa, se hankitaan kuukausidiilillä. Tai jos joku myy jonkun "paketin", niin lienee todella vanha versio Photarista.

Kaiken kaikkiaan, Elements on käsittääkseni ihan perusversio, tarkoitettu lähinnä valokuvien nopeaan editointiin. Jos sellaiselle on käyttöä niin ok. Paha nyt sanoa millaiselle käytölle tarvitset Photaria...

En myöskään ymmärrä mitä tekemistä 4K:llä on Photarin kanssa....

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4704
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #71 on: 28.01.19, 11:53 »

Tuossa ylempänä valitin ettei vanha Photoshop toimi, kun minulla on nyt 4k- televisio näyttönä, siis 3840 x 2160 pixeliä. (Tämä ostos oli loistava P3D4:n ja muunkin käytön kannalta).

Aiemmalla 1920 x 1080 Photari toimi oikein.
« Last Edit: 28.01.19, 13:50 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Esa Kaihlanen
Offline Offline

Posts: 1759
Date Registered: 12.11.01

WWW
Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #72 on: 28.01.19, 11:54 »

Riittäisikö Elements normaalien kuvien käsittelyyn, toimisiko 4k:n kanssa ym.?

Olen tehnyt kaikkien omien kuvien käsittelyn jo vuosikaudet Elementsillä. Siinä on perustyökalut valokuvien käsittelyyn, mutta mm. piirto-ominaisuudet on täyttä Photoshoppia heikommat. Minulla on käytössä ikivanha Elements 11 -versio, en ole tutkinut mitä uudemmat versiot pitää sisällään. Tuo on vielä riittänyt omiin tarpeisiin, mutta se voi olla liian rajoittunut edistyneemmälle käyttäjälle ja sellaiselle, joka on tottunut täyteen Photoshopiin. Ainakin joskus aikoinaan Elementsistä oli mahdolista ladata kokeiluversio ilmaiseksi.

4K-yhteensopivuudesta en osaa sanoa, kun ei ole ollut mahdollisuutta moista testata (FullHD:llä mennään todennäköisesti vielä pitkä tovi).

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4704
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #73 on: 28.01.19, 13:56 »

Alkaa kiehuttaa. Haluaisin asentaa Elementsin kokeiluversion mutta ei siitä tule yhtikäs mitään. Vaatii jonkin vanhan Elements-version pohjalle eikä minulla ole sellaista. Tai sitten en taaskaan osaa tulkita Adoben sekavia nettisivuja vaikka ovat suomeksi... Cry

Vihdoin sain kuin sainkin Elements 2019- kokeiluversion koneelleni tilavalle SSD-asemalle. Tuntuu että riittäisi minulle. Pitää tutustua lisää. Laitan jonkin simukuvan tänne, jos saan sellaisen aikaiseksi Elementsillä. Huono homma tulee olemaan se, että alkuperäisen 3840 x 2160 pixeliä pitää olla pienennetty leveydeltään niinkin alas kuin 800 pixeliin ja vielä tiedoston koko max 200kt.

4k-kKuva ei pääse poikeuksiinsa FSNordicissa. Onko tähän tulossa muutosta FSNordicilta?
« Last Edit: 28.01.19, 15:09 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tapio Ehder
Offline Offline

Posts: 279
Date Registered: 10.09.16

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #74 on: 28.01.19, 14:35 »

Ihmetyttää tämä keskustelu kalliista kuvienkäsittelyohjelmista. Miksei joku ilmaisohjelma kelpaa. Kysymykseni on ehkä alan harrastajille aika tyhmä, mutta itselleni riittää ilmaisohjelma IrfanView: https://www.irfanview.com/.  Sen avulla saa näppärästi mm. siirrettyä kuvia tänne keskustelupalstoille.

HP h8-1111sc Intel(R) Core (TM) i5-2320 CPU@3.00 GHz, Muisti (RAM): 8,00 Gt Nvidia GT530
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1418
Date Registered: 11.12.11

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #75 on: 28.01.19, 15:00 »

Mä käytän paintia! Cheesy
Esa Kaihlanen
Offline Offline

Posts: 1759
Date Registered: 12.11.01

WWW
Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #76 on: 28.01.19, 15:10 »

Onhan noita ilmaisiakin vaihtoehtoja, yksi mitä ei ole vielä mainittu on paint.net, joka on ominaisuuksiltaan kevyempi kuin Gimp. Myös sen saa suomen kielisenä.

https://www.getpaint.net/index.html

Irfanview on hyvä etenkin kuvien selailuun ja silloin, jos haluaa tehdä isolle joukolle kuvia saman operaation (koon/formaatin muutos jne). Muut editointityökalut on siinä aika alkeelliset.

Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4704
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #77 on: 28.01.19, 15:17 »

Tuossa Elementsillä pienennetty kuva P3D4:sta. Harmittaa laittaa tänne, koska 4k-laatu ei mitenkään pääse täällä oikeuksiinsa. Elements kuitenkin toimii hyvin 4k-näytölläni.



i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9563
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #78 on: 28.01.19, 15:34 »

Ei siihen todellakaan Photoshopia tarvita, että saa kuvan tänne laitettua. Toki photarissa, ainakin vielä nykyisessä CC-versiossa on kätevä toiminto, jolla saa kuvan pakattua tiettyyn tiedostokokoon. Eli tätä foorumia varten laitan rajaksi 198 kb, niin photari pakkaa jpegin vaadittavaan alle 200kb.

Silloin kun minun Windows vielä hengitti ja oli jotenkin elossa, niin käytin MS Paintia. Sen ongelmana oli se, ettei pystynyt säätämään tuota kb-kokoa. Kuvan saa kyllä oikeaan kokoon pikseleiden puolesta, mutta jpeg-pakkaus on mitä milloinkin. No toisen ammattini puolesta käytän koko ajan Photoshopia, niin tein sitten välillä tänne kuvat Macilla. Screenshottejani täällä katselleet eivät voi mitenkään tietää mitkä on editoitu Paintilla ja mitkä Photarilla.  Smiley

Tässä on varmasti listattu hyviä ilmaisia ohjelmia, joilla kuvat saa tehtyä, eikä minusta pelkkien screenshotien takia ainakaan kannata 100€ sijoittaa. Sillähän saa neljä lentokenttää.  Wink

'Don't panic'
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4704
Date Registered: 14.10.01

Re: Suuri ja tarkka näyttö?
« Reply #79 on: 28.01.19, 15:37 »

Sain vanhan Photoshopin toimimaan yhteensopivuus-korjaustoimintoa käyttäen (Win 7). Nyt Photarissa on työpöydällä hirveän pienet valikot (johtuen 4k-resosta) mutta muuten ohjelma toimii normaalisti. Nyt kun keksisin, kuika valikoita voi suurentaa ja ohjelma edelleen toimisi, olisin tyytyväinen ja unohtaisin Elementisin. Ohessa sama kuva Photarilla. Tässä kuvassa häiritsee surkean resoluution lisäksi Photarissa käyttämäni Sharpen-toiminto.


« Last Edit: 28.01.19, 15:41 by Esa Sairio »

i7 6700K 4,4GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/3 x SSD/ Sony 43" 4k-TV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: 1 2 3 [4] 5 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1