Joulukinkun paistoa

(1/3) > >>

tare:
Aamulla kello soi 05.30 ja kinkku jääkaapista poies. Sitten esitoimet ja mittari istettiin kinkkuun. Odottelua ja mittariin katsomisia. Vihdoin kello 09.11 kinkun lämpötila oli tasan 10 astetta. Olin laittanut uunin päälle jo aikaisemmin ja yritin ajoittaa kinkun uuniin joutumisen  Uunin lämpötila oli 120 astetta.

Sitten katsoin hermostuneesti jatkuvasti tehokkaalla lampulla uuniin ja mittariin. Annoin mennä tasan 80 asteeseen. Sitten kinkku pois noin puoleksi tunniksi. Sitten sinappia ja korppujauhoa päälle ja uunin lämpö 250 asteeseen.

Nyt jo syön ja hyvää on. Hyvää joulua.

susiluoto:
Varmaankin melko maukasta, itseminä kyllä 100 asteessa laittelin, meni toki aikaa ja punkkua mutta aikaa tehdään kuten myös punkkua.
Maukasta on, hyvää Joulua kaikille liitosta huolimatta.

HannaR:
Ja minen laittanu lainkaan kinkkua, sitä on mulle tarjolla äiteen lihapatojen ääressä.
Mä laitoin tänään nopean lohen uuniin, puolessa tunnissa lautaselle.
Sweet-hot-saucea, osterikastiketta, soijaa, teriyakia, inkivääriä ja järjetön määrä valkosipuolia. Siitä syö toisenkin kerran vielä

oh2dw:
Joulukinkkua olen 40 jouluna paistellut, vaan nyt päätin etten enää. Sen tilalle tulle nyhtöpossua; kasslerista eli sianniskaa. Valmistuu uunissa niinkuin kinkkukin, mutta vaihtelu virkistää. Tutustuin kesällä nyhtöpossuun, ja se vei kieleni mennessään 

PeteL:
Ostin kotimaisen n.7.4 kiloisen puolisentoista viikkoa sitten. Sulattelin sitä sitten samaisella viikolla hittaasti - ensin ulkovarastossa, kun oli sopivasti pari plussaastetta. Sitten kun sisälämpötila oli noussut plussalle viime perjantaina, nostin sen lämpenemään sisään. Myöhään samaisena iltana lämpötila kinkun sisällä oli noussut 10een.  Yöllä tunkasin kinkun uuniin paistopussissa ja kello lauantai aamuksi herättämään. Sen verran täpinöissäni olin, että kävin jo aamuseitsemältä toteamassa tilanteen ja sisälämpö oli tuolloin. 70 astetta. Tunnin torkkumisen jälkeen oli tavoiteltu 79 saavutettu ja kinkku pois uunista. Aamupäivän mittaa sitten sika sai sinappihunnun päällensä.

Että tuli hyvää. Ei vielä ylikypsää eli pysyy mukavasti koossa, mutta läpeensä well done. Ja muutenkin koostumukseltaan mainio ilman ylimääräisiä rönttösiä.

Ja kun se tuli tehtyä noinkin ajoissa, niin tänään aattoiltana sitten syötiin kinkut loppuun. Eipä jää Tapaniksi enää hernekeittoaineksia.

Tällä pärjää taas seuraavaan jouluun.

Navigation

Up one level

Next page