FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
17.11.17, 19:19

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 4 Reply Print
Author Topic: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen  (Read 10055 times)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6110
Date Registered: 27.10.01

Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« on: 08.02.15, 09:41 »

Nyt on 777:n julkaisun myötä aika siirtyä P3D:hen mutta toimenpide aiheuttaa muutamia kysymyksiä.

Mulla on asennettuna

  • Active Sky Next
  • FS Real Time
  • Rex Latitude
  • REX 4 - Texture Direct
  • REX Soft Clouds
  • FSUIPC

Ja varmaan jotain muitakin, mitä ei nyt tule mieleen. Onko näissä yllämainituissa mitään, jotka pystyy siirtämään suoraan P3D:n kanssa toimimaan vai pitääkö poistaa ja asentaa uusiksi? Ilmeisesti ainakin ASN vaatii oman asennuksen P3D:lle, kun löysin asetuksista viittauksia ainoastaan FSX:ään.

Onko mitään muuta mitä pitää ottaa huomioon siirrossa? Kaikki sceneryt varmaankin aion poistaa ja asentaa uusiksi.

Tästä se nyt sitten lähtee  Cool
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14288
Date Registered: 21.07.04

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #1 on: 08.02.15, 09:44 »

Siirretäänpä tämäkin kysymys tänne, kun ei ole aiemmin tullut pahemmin perehdyttyä tuohon P3D:hen... Tongue

Siirto FSX:stä P3D:hen siis alkaa nyt  Cool
Täytyy varmaan alkaa pikkuhiljaa valumaan itekkin siihen suuntaan... mikähän noista P3D:stä on se "oikea" vaihtoehto, ilmeisesti tuo Professional License $200? Ja nimenomaan tuo P3Dv2?


Aiotko muuten pitää FSX:n tuossa rinnalla vielä vai pyyhkäistä koko paskan uusiksi? Tekis mieli melkeen ostaa kokonaan uusi tietokone mihin asennella tuo P3D ns. puhtaalle pöydälle... Grin
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6110
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #2 on: 08.02.15, 09:51 »

Siirretäänpä tämäkin kysymys tänne, kun ei ole aiemmin tullut pahemmin perehdyttyä tuohon P3D:hen... Tongue
Täytyy varmaan alkaa pikkuhiljaa valumaan itekkin siihen suuntaan... mikähän noista P3D:stä on se "oikea" vaihtoehto, ilmeisesti tuo Professional License $200? Ja nimenomaan tuo P3Dv2?


Aiotko muuten pitää FSX:n tuossa rinnalla vielä vai pyyhkäistä koko paskan uusiksi? Tekis mieli melkeen ostaa kokonaan uusi tietokone mihin asennella tuo P3D ns. puhtaalle pöydälle... Grin

FSX lähtee pois kokonaan. Ite ajattelin academic-versiota.  Ei kai se Pro tuo mitään oleellista. Eikös ite perussimu ole sama kuitenkin? V2 joo.
Petri Koivisto
Offline Offline

Posts: 14288
Date Registered: 21.07.04

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #3 on: 08.02.15, 09:57 »

FSX lähtee pois kokonaan. Ite ajattelin academic-versiota.  Ei kai se Pro tuo mitään oleellista. Eikös ite perussimu ole sama kuitenkin? V2 joo.
Niin no, ota noista nyt selvää sitten... http://www.prepar3d.com/product-overview/prepar3d-license-comparison/ Roll Eyes Jotain eroahan niissä kai on, muutakin kuin hinta, onko sitten mitään oleellista niin who knows, sen verran epäselvät on nuo "vertailut"...

Ainakin rahaa saa polttaa taas aika huolella... Triplastakin saa maksaa täyden hinnan taas. Tongue Onneksi sentään noi maisemat ja ilmeisesti sää/texture softat saa päivitettyä ihan ilmaiseksi...
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6110
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #4 on: 08.02.15, 10:04 »

Niin no, ota noista nyt selvää sitten... http://www.prepar3d.com/product-overview/prepar3d-license-comparison/ Roll Eyes Jotain eroahan niissä kai on, muutakin kuin hinta, onko sitten mitään oleellista niin who knows, sen verran epäselvät on nuo "vertailut"...

Ainakin rahaa saa polttaa taas aika huolella... Triplastakin saa maksaa täyden hinnan taas. Tongue Onneksi sentään noi maisemat ja ilmeisesti sää/texture softat saa päivitettyä ihan ilmaiseksi...

Nopealla googlauksella löytyi http://www.prepar3d.com/forum-5/topic/academic-vs-professional-edition-features/

Eli ei ole mitään eroa itse simussa.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6110
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #5 on: 08.02.15, 10:52 »

Aloitin poistamalla kaikki lisäosat sekä FSX:n ja siirsin osan sceneryistä toiselle kovalevylle talteen. Alkuperäisestä listasta poistin ASN:n ja käyn vielä muut softat läpi, että täytyykö niitä poistaa vai ei. Ajoin CCleanerilla koneen pari kertaa läpi ja puhdistin rekisterin yms. Seuraavaksi lataan P3D:n ja asennan sen.
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #6 on: 08.02.15, 13:37 »

Academic versiolla tuli ja taitaa vieläkin tulla sellainen "huomaamaton" watermarkki johonkin kulmaan, häiritseekö se 150$ edestä on eri asia mutta huomioitavaa varmaan myös.  Tongue

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6110
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #7 on: 08.02.15, 18:54 »

Academic versiolla tuli ja taitaa vieläkin tulla sellainen "huomaamaton" watermarkki johonkin kulmaan, häiritseekö se 150$ edestä on eri asia mutta huomioitavaa varmaan myös.  Tongue

Himmeä Academic License teksti oikeaan yläkulmaan, ei mitään merkitystä thmbup
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6110
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #8 on: 08.02.15, 20:19 »

FS Realtime, REX Latitude ja ASN piti asentaa uusiksi. REX4+Soft Clouds toimivat suoraan P3D:n kanssa nykyisellä asennuksella, kun vain asetuksista vaihtaa kohdesimua. FSUIPC:n asensin varmuuden vuoksi uudestaan.

Kaiken kaikkiaan tuntuu todella kevyeltä FSX:ään verrattuna. Ilman mitään lisäosia defaultkunnossa grafiikat melkein maksimissa pysyy hyvin 30fps. Nvidia Inspectorin kanssa on jotain ongelmia vielä mutta muuten vaikuttaa todella hyvältä softalta thmbup

Seuraavaksi sitten kaikkien kenttien uudelleenasennus sekä 777+300ER Cool

PS. Onkos muuten World of AI:sta tietoa toimiiko tämän kanssa?
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5259
Date Registered: 14.12.05

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #9 on: 09.02.15, 08:44 »

Tuo P3D v2:kin on ilmeisesti edelleen 32-bittinen softa, koska minimivaatimuksissa näyttää 32-bittinen käyttis riittävän.  thmbdn

Jos tuo olisi muokattu ja käännetty 64-bittiseksi, vaihtaisin heti. Nykyisellään muistinriittävyysongelmia on luvassa jatkossa edelleen myös P3D:ssä. XPlane taitaa olla ainoa varteenotettava 64-bittinen simu? Siinäkin on puutteita (mm. surkea AI), jotka eivät houkuttele vaihtamaan.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mikko J Köykkä
Moderator
Offline Offline

Posts: 2419
Date Registered: 01.01.05

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #10 on: 09.02.15, 09:42 »

Minä odottelen rauhassa 64 bittistä versiota, nykyään ei ole edes aikaa simuilla.


PS. Onkos muuten World of AI:sta tietoa toimiiko tämän kanssa?

Näin olen ymmärtänyt. Muuttamalla koneiden tekstuurit DDS-muotoon saadaan kaikki toimimaan hiukan sukkelammin,


"Ilmatorjuntaan menevät ne jotka eivät läpäisseet hävittäjälentäjäin pääsykoetta eivätkä halua antaa muidenkaan lentää"
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3239
Date Registered: 06.12.10

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #11 on: 09.02.15, 10:41 »

Tuo P3D v2:kin on ilmeisesti edelleen 32-bittinen softa, koska minimivaatimuksissa näyttää 32-bittinen käyttis riittävän.  thmbdn

Jos tuo olisi muokattu ja käännetty 64-bittiseksi, vaihtaisin heti. Nykyisellään muistinriittävyysongelmia on luvassa jatkossa edelleen myös P3D:ssä. XPlane taitaa olla ainoa varteenotettava 64-bittinen simu? Siinäkin on puutteita (mm. surkea AI), jotka eivät houkuttele vaihtamaan.

Pekka


Ota huomioon että P3D käyttää DX11 kun taas fsx DX9. Tämä ymmärtääkseni myös auttaa VAS-ongelmien kanssa. Itsellä esim. ORBX:n UK "photarit" asennettuna ja P3D ei herjaa OOM:ää, mutta sama lento FSX:llä kaatui jo nousussa.


FSLabs Support Team
Teemu Kokkonen
Offline Offline

Posts: 1688
Date Registered: 25.10.08

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #12 on: 09.02.15, 11:20 »

Ota huomioon että P3D käyttää DX11 kun taas fsx DX9. Tämä ymmärtääkseni myös auttaa VAS-ongelmien kanssa. Itsellä esim. ORBX:n UK "photarit" asennettuna ja P3D ei herjaa OOM:ää, mutta sama lento FSX:llä kaatui jo nousussa.

DirectX ei ota kantaa 32-bittisen ohjelman muistirajoitukseen, joka on se vähän vajaa neljä gigaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/DirectX

Intel i7-6700K MSI GTX1070 16 GB DDR4
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5259
Date Registered: 14.12.05

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #13 on: 09.02.15, 13:33 »

Mitenkäs on sitten AI-liikenteen kanssa tuossa P3D:ssä DX11:sta? Kokeiltuani DX10:ä FSX:ssä suuri osa AI-liikenteen koneista esitti "strip teasea" eli tekstuurit lakkasivat näkymästä. Näkyivät vain koneiden modelit "kelteisillään" (siis käytännössä mustaa, harmaata, tms.). Nuo lienevät olleet niitä FS2004-malleja, joita esimerkiksi WoAI:n koneista on suurin osa. Mulla on asennettuna koko WoAI:n liikenne ja paljon muuta - luonnollisesti.  Grin

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Niko Leppänen
Offline Offline

Posts: 846
Date Registered: 01.02.10

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #14 on: 09.02.15, 13:35 »

Tuo P3D v2:kin on ilmeisesti edelleen 32-bittinen softa, koska minimivaatimuksissa näyttää 32-bittinen käyttis riittävän.  thmbdn

XPlane taitaa olla ainoa varteenotettava 64-bittinen simu? Siinäkin on puutteita (mm. surkea AI), jotka eivät houkuttele vaihtamaan.

Pekka
Kyllä. Jännä, kun porukka täällä karsastaa x-planea niin paljon. Kehittyvä 64-bittinen alusta on jo sinänsä huippujuttu: saa muistiakin käyttöön ja näyttiksen kuumenemaan, toisin kuin fsx/p3d.
Niko Leppänen
Offline Offline

Posts: 846
Date Registered: 01.02.10

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #15 on: 09.02.15, 13:47 »

Ja mitä tulee PMDG:hen, niin törkeää rahastusta jo fsx-version ostaneita asiakkaita kohtaan. thmbdn
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3239
Date Registered: 06.12.10

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #16 on: 09.02.15, 14:44 »

Josko sitä itsekkin alkaisi siirtymään pääasiassa P3D:n puolelle. Tuli kokeiltua Aerosoftin A320 ja hyvältä se ja maisema näyttää. En tiedä miksi (samat lisärit käytössä), mutta ei FSX koskaan näin hyvältä näyttänyt (kuvaa ei ole muokattu) Smiley.

[ attachment removed / expired ]


FSLabs Support Team
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6110
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #17 on: 09.02.15, 16:15 »

Huomasin myös, että Rex4:n kanssa näytti upeammalta kuin fsx   Shocked

Omalta kohdaltani fsx on nyt kuitenkin historiaa. En sitä tule ikinä enää käyttämään. P3d on kuitenkin koko ajan kehittyvä softa.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5259
Date Registered: 14.12.05

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #18 on: 10.02.15, 08:31 »

Kyllä. Jännä, kun porukka täällä karsastaa x-planea niin paljon. Kehittyvä 64-bittinen alusta on jo sinänsä huippujuttu: saa muistiakin käyttöön ja näyttiksen kuumenemaan, toisin kuin fsx/p3d.

Muiden puolesta en voi vastata, mutta en minä sitä 64-bittistä kehittyvää alustaa karsasta lainkaan - päinvastoin. Karsastan niitä puutteita, joita siinä on. Lienee turha toistella, koska täällä on asiasta ollut juttua jo ihan tarpeeksi. Karsastin myös aikoinaan kokeilemani 9-version käyttöliittymää. Liekkö sekään muuttunut kymppiin yhtään? Minusta simulaattorin pitää olla peruskäyttöön "hetivalmis" asennuksen jälkeen (kuten esimerkiksi FS9 ja FSX). Virittelyn ja hienosäädön aika tulee sitten harrastuksen kehittymisen myötä. Siinä XPlane 9:ssä sormi meni suuhun ennen kuin pääsi edes ilmaan.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Niko Leppänen
Offline Offline

Posts: 846
Date Registered: 01.02.10

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #19 on: 10.02.15, 08:53 »

Karsastin myös aikoinaan kokeilemani 9-version käyttöliittymää. Liekkö sekään muuttunut kymppiin yhtään? Minusta simulaattorin pitää olla peruskäyttöön "hetivalmis" asennuksen jälkeen (kuten esimerkiksi FS9 ja FSX). Virittelyn ja hienosäädön aika tulee sitten harrastuksen kehittymisen myötä. Siinä XPlane 9:ssä sormi meni suuhun ennen kuin pääsi edes ilmaan.

Pekka

On muuttunut käyttäjäystävällisemmäksi tai ainakin itse yllätyin. Lennon jopa pystyy aloittamaan samalla tavalla kuin fsx:ssä eli valitaan aika, paikka ja kone ja sitten menoksi.
Pages: [1] 2 3 4 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1