FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
25.09.17, 15:13

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 [3] 4 Reply Print
Author Topic: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen  (Read 9820 times)
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #40 on: 14.02.15, 13:11 »

Ymmärtääkseni siitä jotain hyötyä on Smiley.

http://www.prepar3d.com/forum-5/topic/v2-3-optimized-for-hyperthreading/

E: Ja jos FSX:ään haluaa saman:

https://fsxtimes.wordpress.com/2010/08/18/affinitymask/

Ilmeisesti samat asetukset toimivat P3D?


FSLabs Support Team
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #41 on: 21.02.15, 07:42 »



FSLabs Support Team
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #42 on: 21.02.15, 12:11 »

Harri Laitinen
Offline Offline

Posts: 1322
Date Registered: 15.01.02

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #43 on: 03.03.15, 07:57 »

Moi,

Tulihan sen itsekin siirryttyä vihdoin ja viimein P3D:hen. Ensivaikutelma on ollut loistava!  thmbup

Ikäväkseni kylläkin huomasin, että Aerosoftin Mega Airport Helsinki ei toimi p3d 2.5:ssa ainakaan tällä hetkellä. Onko kenelläkään tietoa milloin tällainen päivitys olisi mahdollisesti tulossa tai, että onko tuota jotenkin mahdollista modata toimimaan 2.5:ssa? Lueskelin äsken Migration Tool -ohjelmasta, löytyykö jollain kokemusta toimiiko?

Allekirjoitus
Joonas Haveri
Offline Offline

Posts: 254
Date Registered: 15.02.14

WWW
Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #44 on: 03.03.15, 13:46 »

Moi,

Tulihan sen itsekin siirryttyä vihdoin ja viimein P3D:hen. Ensivaikutelma on ollut loistava!  thmbup

Ikäväkseni kylläkin huomasin, että Aerosoftin Mega Airport Helsinki ei toimi p3d 2.5:ssa ainakaan tällä hetkellä. Onko kenelläkään tietoa milloin tällainen päivitys olisi mahdollisesti tulossa tai, että onko tuota jotenkin mahdollista modata toimimaan 2.5:ssa? Lueskelin äsken Migration Tool -ohjelmasta, löytyykö jollain kokemusta toimiiko?

Se Migration Tool on kusetusta ;P ei kannata maksaa kun on samanlainen ohjelma ilmaitteeksi http://simmershome.de/fsx2p3d-switch-freeware/ siitä vaan painat switch P3D ja asennat Mega Airportin, mutta vaikka asentuu siihen itselläni ainakikin Mega Airport Helsingin valot vilkkuvat jotenkin epämääräisesti...

Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #45 on: 03.03.15, 14:31 »

Asennat mega airportin ihan normaalisti P3D:lle ja sitten vain lisäät sen scenery libraryyn. Kuitenkaan kaikki valot eivät tule näkymään/ovat karmivan näköisiä.


FSLabs Support Team
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #46 on: 03.03.15, 17:25 »

Asennat mega airportin ihan normaalisti P3D:lle ja sitten vain lisäät sen scenery libraryyn. Kuitenkaan kaikki valot eivät tule näkymään/ovat karmivan näköisiä.

Mulla on sinisten rullaustievalojen ympärillä pallot ja jotkut vihreät rullausvalot näkyy myös pallona.

Isompi ongelma on Taxi2Gaten puuttuvat kiitotievalot Cry Cry
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #47 on: 07.03.15, 08:33 »

Taxi2Gaten LTBA:lle kiitotievalot thmbup

http://www.taxi2gate.org/downloads/p3d/LTBA-AF.BGL
Harri Laitinen
Offline Offline

Posts: 1322
Date Registered: 15.01.02

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #48 on: 11.03.15, 10:41 »

Moi,

Lennän usein Aerosoft airbusilla ja vaikka olen kuinka yrittänyt muuttaa asetuksia p3d pätkii varsinkin lentoonlähdössä/laskussa (eli kriittisimmässä vaiheessa) aivan tolkuttomasti. Tekee lentämisestä käytännössä mahdotonta.. Olisiko jollain hyviä vinkkejä, että mitä asetuksia olisi hyvä muuttaa? Kokeilin myös yhdessä vaiheessa fps unlimited, mutta mielestäni silloin tuollainen pätkiminen esim. 6fps - 27fps välillä lisääntyi..

En tällä hetkellä omista muita lisäosakoneita P3D:ssä (d**n you pmdg 777), että olisi voinut testata kuinka simu niillä pyörisi. Tässä muutamia esimerkkejä..

  • Pilvinen sää @ default KLFI F-22 Raptor nousussa fps 22-27. Airbus A320 fps 4-12.
  • Pilvetön taivas @ default KLFI F-22 Raptor nousussa fps 30 (limited). Airbus A320 fps 9-16.

  • Pilvinen sää @ UK2000 Heathrow F-22 Raptor nousussa fps 7-12. Airbus A320 <-6fps.
  • Pilvetön taivas @ UK2000 Heathrow F-22 Raptor nousussa fps 7-17. Airbus A320 5-10.

Koneen spektit: Intel Core i5-4670K CPU @ 3.40GHz, 16GB RAM, NVIDIA GeForce GTX770 (driver 347.52)

Asennetut lisäosat:
  • Aerosoft airbus 318/319/320/321
  • Active Sky Next P3D SP2
  • REX 4 - Texture Direct with SP4 and TU2
  • Mega Airport Helsinki
  • Mega Airport Oslo
  • UK2000 Heathrow Extreme P3D
  • vPilot
  • Ivap

prepar3d.cfg lisätyt rivit:
Quote
[Display]
TextureMaxLoad=6
[Main]
FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.33
AlwaysFullLoad=1
[TERRAIN]
SWAP_WAIT_TIMEOUT=30
[JOBSCHEDULER]
AffinityMask=84

Aerosoft Airbus AB_ND_GDI.cfg lisätty:
Quote
[WXRadar]
WXBackgroundScan=0

p3d asetukset & nvidiaInspector:

[ attachment removed / expired ]

[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]

Allekirjoitus
Jorma Wallenius
Offline Offline

Posts: 49
Date Registered: 25.06.07

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #49 on: 13.03.15, 15:53 »

Moi !

Pari asiaa mitä kannattaisi kokeilla: Prepar3d.config FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.33 muuta arvoksi 0.11 ja AffinityMask=84 muuta 14 tai 15, koska ymmärtääkseni arvo 84 on I7 prosessorille kun hyperthreading on käytössä.
Näiden jälkeen jos ei apua, niin P3D asetuksista Shadows pykälää pienemmälle. Mulla on sama näyttis, mutta heikompi prossu (I5-2500K), tosin kellotettuna 4.5 Ghz. Omalla kokoonpanolla KLFI pilvetön taivas ja koneena Airbus320 antaa 45-50 fps nousussa. Lontoo on tosi raskas defu Heathrow:lla fps 18-24 Uk2000 Heathrowta ei ole joten en voi testata. Minä käytän fps unlimited asetusta. Toi Nvidian uusin ajuri aiheuttaa nykimistä, joten palasin vanhempaan ajuriversioon (337.88 ) . Toivottavasti on jotain apua näistä.

T;Jorma

Joonas Haveri
Offline Offline

Posts: 254
Date Registered: 15.02.14

WWW
Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #50 on: 15.03.15, 16:27 »

Onkos jotkut koittanut tätä ihme tweakkia?

http://forum.avsim.net/topic/464695-optimize-parts1/

Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 900
Date Registered: 03.07.09

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #51 on: 15.03.15, 16:40 »

Ite kokeilin FSX kanssa. Eli kun lisää sinne [SIM] osioon OPTIMIZE_PARTS=1 niin tuli UK2000 heathrowssa 5 framen parannus: 20->25 ja EFHK:lla tuli 25->35. Joten ainakin itsellä toimi.  thmbup


UPL
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4059
Date Registered: 14.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #52 on: 16.03.15, 11:04 »

Toimivatko Suomen photosceneryt P3D-simussa?

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AtiRad HD5850 1GB/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/ F-16stick USB/ vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub.
PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3892
Date Registered: 19.06.07

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #53 on: 16.03.15, 11:15 »

Ite kokeilin FSX kanssa. Eli kun lisää sinne [SIM] osioon OPTIMIZE_PARTS=1 niin tuli UK2000 heathrowssa 5 framen parannus: 20->25 ja EFHK:lla tuli 25->35. Joten ainakin itsellä toimi.  thmbup

Testailin sekä FSX:ssä+P3D:ssä ja tulihan noihin frameihin paikka paikoin jonkinlaista "jouhevuutta" lisää  Smiley Lähinnä ihmetyttää FSX:n osalta miksi tätä twiikkiä ei ole ollut tiedossa jo aiemmin?
« Last Edit: 16.03.15, 11:24 by Mikael Leinonen »
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3892
Date Registered: 19.06.07

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #54 on: 16.03.15, 11:16 »

Toimivatko Suomen photosceneryt P3D-simussa?

yES

Toimivat  Wink
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #55 on: 16.03.15, 11:45 »

Testailin sekä FSX:ssä+P3D:ssä ja tulihan noihin frameihin paikka paikoin jonkinlaista "jouhevuutta" lisää  Smiley Lähinnä ihmetyttää FSX:n osalta miksi tätä twiikkiä ei ole ollut tiedossa jo aiemmin?

Minäkin ihmettelin jo vuosia sitten miksi mistään ei löydy fsx.cfg-tiedoston editointiin kattavaa käskytietokantaa. Kuinkahan paljon noista on vieläkin "pimeässä"?


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #56 on: 16.03.15, 12:14 »

Täytyypä kokeilla tuota tweakkia  thmbup
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3892
Date Registered: 19.06.07

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #57 on: 16.03.15, 12:26 »

Minäkin ihmettelin jo vuosia sitten miksi mistään ei löydy fsx.cfg-tiedoston editointiin kattavaa käskytietokantaa. Kuinkahan paljon noista on vieläkin "pimeässä"?

Näitä varmaan löytyy ajan kanssa vielä lisääkin  Cheesy Mistäpä näitä tietää, FSX kyhättiin kasaan häthätää eikä otettu viimeisimpiä kehitysaskeleita tekniikan saralla kunnolla huomioon.
Ja mistä löytyy kunnon tietokanta esim. juurikin FSX:ään liittyen, taitavat olla Mikisoftalla jemmassa? Täytyisi varmaan ruveta avaamaan koodia  Grin
Osku Leskinen
Offline Offline

Posts: 3937
Date Registered: 08.06.07

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #58 on: 16.03.15, 15:02 »

Näitä varmaan löytyy ajan kanssa vielä lisääkin  Cheesy Mistäpä näitä tietää, FSX kyhättiin kasaan häthätää eikä otettu viimeisimpiä kehitysaskeleita tekniikan saralla kunnolla huomioon.

Kerran Super Marioonkin löytyy vielä 30v jälkeen piilossa olleita salaisuuksia, niin FSXn kanssa on vielä vuosikymmeniksi selvitettävää

http://geekologie.com/2014/06/30-years-later-players-discover-a-new-in.php

Grin


Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #59 on: 16.03.15, 15:43 »

Näitä varmaan löytyy ajan kanssa vielä lisääkin  Cheesy Mistäpä näitä tietää, FSX kyhättiin kasaan häthätää eikä otettu viimeisimpiä kehitysaskeleita tekniikan saralla kunnolla huomioon.
...

Minä kyllä arvelen, että kasasivat sen FSX:n ihan huolella olemassa olevien resurssien puitteissa. Simun suunnittelu/toteutus lienee kuitenkin alkanut jo siinä vaiheessa kun tekniikan viimeisimmät saavutukset eivät vielä olleet tiedossa tai käytettävissä (kuten moniydintekniikka prosessoreissa). Sille miksi noita kaikkia FSX.cfg-tiedoston käskyjä ei ole (loppukäyttäjille) kunnolla dokumentoitu en kyllä keksi mitään syytä.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pages: 1 2 [3] 4 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1