FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.11.17, 16:51

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 2 3 [4] Reply Print
Author Topic: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen  (Read 10074 times)
Harri Laitinen
Offline Offline

Posts: 1324
Date Registered: 15.01.02

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #60 on: 20.03.15, 13:45 »

Moi !

Pari asiaa mitä kannattaisi kokeilla: Prepar3d.config FIBER_FRAME_TIME_FRACTION=0.33 muuta arvoksi 0.11 ja AffinityMask=84 muuta 14 tai 15, koska ymmärtääkseni arvo 84 on I7 prosessorille kun hyperthreading on käytössä.
Näiden jälkeen jos ei apua, niin P3D asetuksista Shadows pykälää pienemmälle. Mulla on sama näyttis, mutta heikompi prossu (I5-2500K), tosin kellotettuna 4.5 Ghz. Omalla kokoonpanolla KLFI pilvetön taivas ja koneena Airbus320 antaa 45-50 fps nousussa. Lontoo on tosi raskas defu Heathrow:lla fps 18-24 Uk2000 Heathrowta ei ole joten en voi testata. Minä käytän fps unlimited asetusta. Toi Nvidian uusin ajuri aiheuttaa nykimistä, joten palasin vanhempaan ajuriversioon (337.88 ) . Toivottavasti on jotain apua näistä.

T;Jorma

Ite kokeilin FSX kanssa. Eli kun lisää sinne [SIM] osioon OPTIMIZE_PARTS=1 niin tuli UK2000 heathrowssa 5 framen parannus: 20->25 ja EFHK:lla tuli 25->35. Joten ainakin itsellä toimi.  thmbup

Kiitos Jorma ja Jouka hyvistä vinkeistä!  thmbup Näiden konffauksien jälkeen sain nostettua slidereita asetuksissa ja edelleen fps:t 30-50 välillä  Cool

Allekirjoitus
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14289
Date Registered: 21.07.04

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #61 on: 08.07.15, 08:49 »

Onko muilla tullut OOMia vielä?

Yritin eilen lentää EGLL-OMDB 777:lla, ekalla yrittämällä en päässyt edes ylös Heathrowlta kun jo lykkäsi OOMia. -> Asetusten viilailua (Slidereita vasemmalle... autogen yms..) ja uusi yritys, pääsin sentään Dubaihin asti finaaliin kunnes taas, bOOM!

Eipä taida tuohon löytyä mitään ratkaisua. Nyt asentelin jokatapauksessa REXistä 1024x / DXT5 texturet jne, täytyy kokeilla auttaako tuokaan..  Roll Eyes Tuo Lontoo on kyllä pirullinen paikka lentää. Jo kaupunki itsessään tuntuu niin v*tun raskaalta, vaikka kenttä (Aerosoftin Heathrow Xtended) ei olisikaan...
Ainiin, jännä ettei mulla tullut tuon H'row Xtendedin mukana tuota config filua toisin kuin FSX-versiossa on EGLLTraffic-ohjelma, millä pystyi säätämään tuota skeneä...  Huh

HIGHMEMFIX ei taida P3D:ssä hyödyttää ollenkaan, ainakin niin olin lukevinani...
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3239
Date Registered: 06.12.10

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #62 on: 08.07.15, 10:25 »

Joo. Vertasin joskus FSX:n ja P3D:n OOM-lukuja, ja P3D:llä oli jatkuvasti ihan millä tahansa asetuksilla +0,5gb vrt. FSX.


FSLabs Support Team
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14289
Date Registered: 21.07.04

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #63 on: 08.07.15, 12:11 »

Hmm, joo... Ei muuten minkäänlaista ongelmaa esim. NGX:llä ja missä tahansa muualla lennettäessä, mutta heti kun ottaa 777:n ja Lontoon niin johan alkaa paukkua...  thmbdn Täytyy nyt koittaa noilla 1024x textureilla jahka ehtii kokonaisen lennon heittää...
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1001
Date Registered: 11.12.11

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #64 on: 08.07.15, 13:32 »

Älä lennä 777:lla Lontoossa! Problem solved.  Roll Eyes

i5 3,3GHz | 8GB DDR4 | GeForce GTX 970 4GB | WIN10 64bit | 1TB + 128GB SSD | Samsung 27" curved | Thrustmaster HOTAS Warthog USB | TrackIR5 + Track Clip Pro | CH Pro Pedals | Razer Black Shark Headset
Mikko Anttonen
Online Online

Posts: 119
Date Registered: 28.03.13

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #65 on: 08.07.15, 13:45 »

Älä lennä 777:lla Lontoossa! Problem solved.  Roll Eyes
Se ei taida olla ihan noin yksinkertaista laugh



Mika Virolainen
Offline Offline

Posts: 3399
Date Registered: 18.12.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #66 on: 08.07.15, 14:20 »

Onkos jotkut koittanut tätä ihme tweakkia?

http://forum.avsim.net/topic/464695-optimize-parts1/

Kiitos vinkistä thmbup

Kokeilemalla sain seuraavia tuloksia FSX:

EFHK ennen rivin lisäämistä: 26-33
EFHK rivin lisääämisen jälkeen: 28-35

Mutta Embarrassed Aika vaikeaa on seurailla minimiä ja maksimia, joten onko jotain keinoa muuttaa CFG:tä siten että näkisi frameraten keskiarvon? FS9 riitti kun lisäsi rivin:
Ave_Frame_Rate_Display=1 [MAIN] -osioon... Ei toiminut FSX -versiossa.
« Last Edit: 08.07.15, 14:24 by Mika Virolainen »

Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14289
Date Registered: 21.07.04

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #67 on: 08.07.15, 15:20 »

Älä lennä 777:lla Lontoossa! Problem solved.  Roll Eyes
Paha se on noita BA:n lentoja muualtakaan lentää  Roll Eyes
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6112
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #68 on: 08.07.15, 16:23 »

Onko muilla tullut OOMia vielä?

Yritin eilen lentää EGLL-OMDB 777:lla, ekalla yrittämällä en päässyt edes ylös Heathrowlta kun jo lykkäsi OOMia. -> Asetusten viilailua (Slidereita vasemmalle... autogen yms..) ja uusi yritys, pääsin sentään Dubaihin asti finaaliin kunnes taas, bOOM!


Koita deaktivoida kentät, joita et tarvitse ja käynnistä simu uusiksi.
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3947
Date Registered: 19.06.07

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #69 on: 08.07.15, 17:04 »

Tuo Joonan ehdotus on hyvä ja toimii  thmbup

Jos haluaa hifistellä niin esim. Sim-Starterilla voi luoda eri maanosa-profiileita ladattavaksi sen mukaan missä lentää jolloin OOM-riski pienenee huomattavasti  Wink

http://forum.avsim.net/topic/435091-simstarter-for-fsx-and-prepar3d-formerly-fsxstarter/
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14289
Date Registered: 21.07.04

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #70 on: 12.07.15, 08:31 »

Tuo Joonan ehdotus on hyvä ja toimii  thmbup
Hahhah. Kokeilin mutta ei kyllä suurta vaikutusta tehnyt. Äsken oli tarkoitus vetää BAW5 LHR-NRT, lopetin suosiolla tuossa ennen Amsterdamia kun VAS oli parhaimmillaan jotain 297000 (297Mb? jäljellä). Hell no.  Tuskin se siitä ainakaan paranisi matkan edetessä...

En tajua onko kyse meikäläisen koneen huonoudesta vai mistä, mutta ihan järisyttävää paskaa. Texturet oli REX:n puolesta 1024x, simun max load 2048. Huomasin että äänet poistamalla (Q), sai hetkellisesti jopa 100Mb lisää muistia käyttöön. En tiedä onko tuo HDR sitten kuinka raskas koneelle yms. Pitäisi kokeilla poistaa käytöstä sekin... Tuntuu että mitä alemmas noita asetuksia kiskoo niin sitä paskemmin vaan pyörii ja prossu senkun käryää... Grin

Kohta voi olla, kuten tuolla jollain foorumilla joku fiksu sanoi, että Delet3d. Grin No ei nyt sentäs... pitää vaan pysytellä tuossa NGX:ssä ja poissa Lontoosta... Roll Eyes
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #71 on: 12.07.15, 08:42 »

Ei kai sulla ole keskumuistin määrä vain 4 GB ? Tuossa tapauksessa käyttis ja simu taistelevat samasta muistista keskenään. Muistia pitää olla vähintään  8 GB (tällä hetkellä ei tarvita juuri enempääkään) ja käyttiksen täytyy olla 64-bittinen (joka sulla toki lieneekin), jolloin käyttöjärjestelmä voi hyödyntää yli 4 GB:n rajan menevää muistia ja simulle (32-bittinen) jää käyttöönsä maksimimäärä, jonka se pystyy hyödyntämään eli 4 GB.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14289
Date Registered: 21.07.04

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #72 on: 12.07.15, 08:51 »

Ei kai sulla ole keskumuistin määrä vain 4 GB ? Tuossa tapauksessa käyttis ja simu taistelevat samasta muistista keskenään. Muistia pitää olla vähintään  8 GB (tällä hetkellä ei tarvita juuri enempääkään) ja käyttiksen täytyy olla 64-bittinen (joka sulla toki lieneekin), jolloin käyttöjärjestelmä voi hyödyntää yli 4 GB:n rajan menevää muistia ja simulle (32-bittinen) jää käyttöönsä maksimimäärä, jonka se pystyy hyödyntämään eli 4 GB.

Pekka

Muistia on toki 12Gb, mutta sehän ei vaikuta tuon VAS:n käyttöön mitenkään? Käyttis on myös 64-bit Win7... en tiedä miten muilla mutta ainakin mulla näyttäis olevan tuota VASia 2Gb heti alusta lähtien kun simun lataa default-asetuksillakin (eli sen hävittäjän jne.)... Kaipa se sitten syö sen toisen 2Gb heti alkuunsa?
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3947
Date Registered: 19.06.07

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #73 on: 12.07.15, 10:44 »

No kokeile asentaa tuo simstarter ja luo eri profiilit eri maanosien mukaan esim. jos lennät pelkässä Euroopassa niin Euroopan kentät siihen vain ja kaikki muut kuten Afrikka,  Aasia, Etelä/Pohjois-Amerikka, Australia ja Oceania pois. Sama juju pätee esim. Euroopasta Aasiaan tai Amerikkaan. Ruksailet vain tarpeettomat scenut pois jokaisesta profiilista ja käynnistät simun sillä profiililla millä alueella tarkoitus lentää. Itselläni tuosta ohjelmasta on ainakin ollut hyötyä  thmbup Vapaa Vas on käynyt vähissä mutta oom:ää ei ole siltikään tullut. Kannattaa kokeilla ☺
« Last Edit: 12.07.15, 10:52 by Mikael Leinonen »
Niilo Raappana
Offline Offline

Posts: 564
Date Registered: 07.07.14

WWW
Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #74 on: 12.07.15, 10:56 »

Paljonko tää P3D main folder vie muistia ihan sellaisenaan? Vai onko edes sellaista kuin p3d main folder  Grin

Muistia on itellä tällä hetkellä vapaana toisella levyllä 46,8GB ja toisella 454GB.

-N
Petri Koivisto
Online Online

Posts: 14289
Date Registered: 21.07.04

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #75 on: 12.07.15, 10:57 »

Paljonko tää P3D main folder vie muistia ihan sellaisenaan? Vai onko edes sellaista kuin p3d main folder  Grin

Muistia on itellä tällä hetkellä vapaana toisella levyllä 46,8GB ja toisella 454GB.

-N
Kovalevyn tallennustila on eri asia kuin RAM.
Niilo Raappana
Offline Offline

Posts: 564
Date Registered: 07.07.14

WWW
Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #76 on: 12.07.15, 11:59 »

Kovalevyn tallennustila on eri asia kuin RAM.

Kunhan kysyin, anteeksi.

-N
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #77 on: 12.07.15, 13:58 »

Muistia on toki 12Gb, mutta sehän ei vaikuta tuon VAS:n käyttöön mitenkään? Käyttis on myös 64-bit Win7... en tiedä miten muilla mutta ainakin mulla näyttäis olevan tuota VASia 2Gb heti alusta lähtien kun simun lataa default-asetuksillakin (eli sen hävittäjän jne.)... Kaipa se sitten syö sen toisen 2Gb heti alkuunsa?

Minulla FSX vie heti kättelyssä (lataamisen jälkeen) sellaiset +2.5 GB keskusmuistia. En minäkään pysty lentämään muistisyöpöillä koneille esimerkiksi Lontoossa. Tuskin teillä kenelläkään on kuitenkaan sellaista määrää erilaista "tavaraa" simussa kuin minulla. Aika on ajanut tosiaan jo tästä ohjelmasta ohi. Nyt kun tehokkaimmat mikrot alkavat jo pystyä ajamaan tätä sovellusta, ongelmaksi muodostuu keskusmuistin käyttö. Ei liene muuta mahdollisuutta kuin riisua simua mahdollisimman paljon kaikesta ei välttämättömästä kuten maisemista, joita ei juuri silloin tarvitse. Erikoisesti kannattaa poistaa (vaikka tilapäisesti) fotomaisemat tai sellaiset maisemat, joissa on fotomaisemaosia.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6112
Date Registered: 27.10.01

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #78 on: 13.07.15, 19:00 »

Muistia on toki 12Gb, mutta sehän ei vaikuta tuon VAS:n käyttöön mitenkään? Käyttis on myös 64-bit Win7... en tiedä miten muilla mutta ainakin mulla näyttäis olevan tuota VASia 2Gb heti alusta lähtien kun simun lataa default-asetuksillakin (eli sen hävittäjän jne.)... Kaipa se sitten syö sen toisen 2Gb heti alkuunsa?

Mulla saattaa vasia mennä heti käynnistäessä lähemmäs 3gb. Joskus se siitä vähän nousee ja joskus laskee. Ei se kuitenkaan kesken lopu. P3d:n vas usage/release on ongelmallinen. Kaikkein eniten siihen vaikuttaa sceneryt. Kannattaa myös lukea mitä pmdg kirjoittaa siitä 777:n intro manuaalissa.
Henri Juhantila
Offline Offline

Posts: 1637
Date Registered: 18.08.09

Re: Siirtyminen FSX:stä P3D:hen
« Reply #79 on: 16.09.15, 14:57 »

Ehtoot,

Millaisia Antializing asetuksia porukat käyttää P3D:ssä? Tällä hetkellä mulla pyörii tuo noilla parin edellissivun asetuksilla, mutta aivan käsittämättöntä sahalaitaa pukkaa silti....

Pages: 1 2 3 [4] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1