Eduskuntavaalit 2015

<< < (13/24) > >>

nosturimies:
Quote

Työntekijä pitäisi saada, ja mahdollisimman halvalla, ja mahdollisimman joustavin ehdoin. Nykyisellään tämä yhtälö ei toteudu.Eli se ois ihan sama kuka hommat tekee kuhan joku ne tekee.  Rahat käärii työnantaja , työntekijästä viis.  Tämä on ikävä ajattelutapa. Työntekijästä ei välitetä pätkän vertaa.  Kyllähän se on niin ,että kun työnantaja panostaa työntekijään niin siitä hyötyy molemmat.   Nykyisellään suurin jarru työllistymiselle on työnantajan ajattelemattomuus. Ei haluta ,ei osata, ei haluta osata panostaa ammattitaitoiseen työntekijään ja rahanahneus   Osin myöskin tämä laki joka määrää urakat kilpailutettaviksi.  Miten luulet käyvän jos työnantaja sais sanella työolot ja ehdot ?

Sanotaan ,että suomessa on liian hyvät palkat. Tämä ei pidä paikkaansa. Työnantajan maksamat palkan sivukulut ovat vain liian suuret. 

sjcape:
Quote

Miten luulet käyvän jos työnantaja sais sanella työolot ja ehdot ? 

Työllisyys paranee.

nikkari:
Quote

Työntekijä pitäisi saada, ja mahdollisimman halvalla, ja mahdollisimman joustavin ehdoin. Nykyisellään tämä yhtälö ei toteudu.Voi voi.

hynkel:
Quote

Sanoppa yksikin työehtosopimus joka kieltää tänä päivänä neuvottelemasta tessiä parempia palkkoja  työpaikalla ?

IAU, AKT. Paremman käsite kun tuntuu olevan kovasti suhteellinen.

Quote

Eli sinä viis veisaat siitä miten ay liike on ajanut työntekijän oikeuksia tähän päivään mennessä.

En minä viis veisaa siitä. Kyllä se haitta on käsin kosketeltava, ei sovi väheksyä

Quote

Kyllähän se on niin ,että kun työnantaja panostaa työntekijään niin siitä hyötyy molemmat.

Tähän juuri kiteytyykin se, miksi en pidä AY-toimintaa järkevänä. Kun molemmat hyötyvät, saa sopimuksesta molempia osapuolia tyydyttyvän. No, onneksi koko AY-toiminta on kaatumassa omaan mahdottomuuteensa.

Quote

Työntekijä kun menee lakkoon niin se on automaattisesti laiton lakko. Työnantaja kun järjestää lakon niin se onkin mielenilmaus.

Kun työntekijä "menee lakkoon" eli jättää saapumatta töihin niin, ettei poissaololle ole laillista/sopimusoikeudellisesti hyväksyttävää syytä, niin se on laiton lakko. Jos työnantaja järjestää työsulun säädösten mukaan, se on laillinen toimenpide. Ihan siinä missä laillisesti järjestetty lakko on laillinen lakko.

Quote

Miten luulet käyvän jos työnantaja sais sanella työolot ja ehdot ?

No eikö se sanelu jo toteudu nykyisellään noiden vuokratyöfirmojen osalta? Pääsisi vain turhasta välikädestä eroon. Osaavalle ja ahkeralle työntekijälle pääsääntöisesti tuntuu löytyvän niitä hommia, tumpelolle juopolle sitten vähän huonommin.Terveisin työntekijä, jonka toimenkuvaan tosin kuuluu myös aidosti työnantajan edun hoitaminen palkkaa vastaan.

ametlib:
Quote

Työntekijä pitäisi saada, ja mahdollisimman halvalla, ja mahdollisimman joustavin ehdoin. Nykyisellään tämä yhtälö ei toteudu.


Työntekijälle pitää saada töitä ja maksaa mahdollisimman hyvää palkkaa mahdollisimman vakain työsopimusehdoin. Tästä seuraa, että rahaa jää duunarillakin kulutukseen - laittaa rahaa kiertoon, josta taas tuloksena on pk-yrityksien kasvu joka taas kasvattaa suurmpienkin toimijoiden tulosta. Nykyisellään tämä yksinkertainen yhtälö ei toteudu, sillä kaikki on eliitin toimesta haalittu pienelle piirille, joka kuskaa pääoman pois Suomesta ja ahneus on iskenyt pienempiikin patoihin.

Sanonpa vielä kerran, että työtä tekemällä palkallaan jokaisen pitää pystyä elämään ja sanonpa vielä senkin, että työnteko itsessään on melko harvalle mikään harrastus, jota tehdään talkoo-hengessä pelkästään työnantajan kukkaroa kasvattaakseen.

Surullista seurata näitä nykynuoria, jotka joutuvat näiden ns. vuokrafirmojen armoille. Ei mitään jatkuvuutta, ei varmuutta huomisesta, ei voi ottaa lainaa hankkiakseen itselleen asunnon perheen perustamista varten jne. Tänään duunia, mutta ei huomenna - katsotaan josko ensi viikolla päivä tai pari...

Suomessa muuten on Euroopan huonoimmat irtisanomissysteemit korvauksineen, että silleen.

Kai sinäkin mahdollisena yrittäjä tuotat kaiken lähes ilmaiseksi ja olet oikein tyytyväionen tilanteeseen etkä kaipaa työstäsi kohtuu korvausta?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page