FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.11.17, 23:59

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  X-Plane 10 lentäminen
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: X-Plane 10 lentäminen  (Read 1003 times)
Rauno Tuomola
Offline Offline

Posts: 195
Date Registered: 05.04.04

X-Plane 10 lentäminen
« on: 14.04.15, 21:46 »

Hei.

Ensiksi pitää kertoa, että en pysty enää puhumaan englanniksi, ja suomessakin voi sanat mennä väärin.

En pysty lentämään X-Planella niin, että se menisi sinne minne sen pitäisikin mennä. FS X:llä se toimii ihan ok.

Otetaan esimerkki, ensin FS X:llä:
- Kone Cessna 172SP
- Tampere-Pirkkalasta (EFTP) Poriin (EFPO) käyttäen GPS:ää
- Maassa laitan NAV -> GPS
- Korkeus ALT:llä esim. 2000 FT
- Sitten ilmaan. Sitten ilmassa voi laittaa AP, NAV ja ALT päälle, ja se lähtee menemään kohti Poria.

Sitten X-Plane:
- sama kone Cessna 172SP
- Tampere-Pirkkalasta (EFTP) Poriin (EFPO) käyttäen GPS:ää
- Olen yrittänyt tehdä sen samalla tavalla kuin FS X:lläkin, mutta se lähtee ihan mihin tahansa, ei Poriin.

Pystyn lentämään FS X:llä myös NAV:llä ja laskeutuminenkin onnistuu ILS:llä. Mutta kun en pysty lentämään X-Planella oikein, niin jostakin sen pitää aloittaa.

FP Pavilion h9-1060sc, Intel Core i7-2600 3.4 GHz, 16 GB DDR3, nVidia GeForce GTX 580 Ti 1,5 GB, Win 7 Home Premium 64-bit FI
Joonas Haveri
Offline Offline

Posts: 254
Date Registered: 15.02.14

WWW
Re: X-Plane 10 lentäminen
« Reply #1 on: 15.04.15, 05:50 »

Kun olet kirjoittanut nyt vaikka EFPO:n waypointiksi pitää painaa CDI:tä, jotta autopilotti seuraa GPS:ssää:



Sitten täytyy vielä aktivoida legi





Tämän jälkeen pitäis autopilotin NAV seurata kyllä ihan normaalisti tuota reittiä...

Rauno Tuomola
Offline Offline

Posts: 195
Date Registered: 05.04.04

Re: X-Plane 10 lentäminen
« Reply #2 on: 15.04.15, 09:22 »

En löydä tätä näkymää ollenkaan X-Planessa, vaikka istun koneessa Cessna 172SP.

En muistanut kertoa FS X:llä, miten tein sen jutun EFTP:stä EFPO:iin: Eli Flight Planner… ->
1. Choose departure location -> Select … -> valitsin Pirkkala EFTP Tampere:en ja vaikka Active Runway:si 24:n ja sitten OK. Seuraavaksi sitten
2. Choose destination -> Select… -> Pori EFPO Pori -> OK.
3. Choose Flight plan type -> VFR saa olla päällä.
4. Choose rauting -> Direct - GPS saa olla päällä -> Find Route -> OK -> Tallenna. -> Yes
Nyt se on tallennettu, joten seuraavan kerran voin vain valita sen näin: Flight Planner… ->
Load… -> VFR to Pori.PLN -> Avaa -> OK -> Yes.

Miten tämä tehdään X-Planessa.

FP Pavilion h9-1060sc, Intel Core i7-2600 3.4 GHz, 16 GB DDR3, nVidia GeForce GTX 580 Ti 1,5 GB, Win 7 Home Premium 64-bit FI
Joonas Haveri
Offline Offline

Posts: 254
Date Registered: 15.02.14

WWW
Re: X-Plane 10 lentäminen
« Reply #3 on: 15.04.15, 09:50 »

X-planessa suoraan et voi tehä tuota. Täytyisi käyttää joitakin simun ulkoisia ohjelmia, mutta jotta saat tuon näkymän paina sitä GPSsää niin se tulee tuollaise 2d pop-upina ja X-planen version sinullahan on 10.30+, jotta tämä uudempi GPS olisi käytössä  Grin ?

Niko Leppänen
Offline Offline

Posts: 846
Date Registered: 01.02.10

Re: X-Plane 10 lentäminen
« Reply #4 on: 15.04.15, 12:00 »

Eli tee lennon suunnittelu jollain muulla ohjelmalla ja sen jälkeen laita reittipisteet gepsiin.
Rauno Tuomola
Offline Offline

Posts: 195
Date Registered: 05.04.04

Re: X-Plane 10 lentäminen
« Reply #5 on: 15.04.15, 16:53 »

Kun sattumalta painoin tuota kohdetta koneen edessä, niin tuo X-PLANE 430 tuli näkyviin. Tähän asti hyvä! Nyt saan sen näkyviin ja piiloon. Sitten painoin Joonaksen mukaan painiketta CDI, niin VLOC muuttui GTS:ksi. Mutta EFPO:ta ei löydy millään tavalla. Voinko kirjoittaa sen planen vaikka muistiolla tai vaikka Word:illa vai pitääkö tosiaan maksaa jostakin, jolla se plane saadaan toimimaan. Jos pitää maksaa, niin mitä te käytätte (mielellään halvin). FS X:ssä ei tarvitse maksaa mitään.


FP Pavilion h9-1060sc, Intel Core i7-2600 3.4 GHz, 16 GB DDR3, nVidia GeForce GTX 580 Ti 1,5 GB, Win 7 Home Premium 64-bit FI
Joonas Haveri
Offline Offline

Posts: 254
Date Registered: 15.02.14

WWW
Re: X-Plane 10 lentäminen
« Reply #6 on: 15.04.15, 17:06 »

Kun sattumalta painoin tuota kohdetta koneen edessä, niin tuo X-PLANE 430 tuli näkyviin. Tähän asti hyvä! Nyt saan sen näkyviin ja piiloon. Sitten painoin Joonaksen mukaan painiketta CDI, niin VLOC muuttui GTS:ksi. Mutta EFPO:ta ei löydy millään tavalla. Voinko kirjoittaa sen planen vaikka muistiolla tai vaikka Word:illa vai pitääkö tosiaan maksaa jostakin, jolla se plane saadaan toimimaan. Jos pitää maksaa, niin mitä te käytätte (mielellään halvin). FS X:ssä ei tarvitse maksaa mitään.

Ei sinun tarvitse kun mennä Flightplan sivulle GPS:sässä ja sitten painaa tuota PUSH CRSR jotta voit sitten kirjoittaa pyörittämällä muistaakseni tuota sisenmäistä nuppia oikeenpuolisessa nupissa ja sitten vain laitat siihen, että EFPO ja aktivoit legin ja sinne se lentää Tongue

Rauno Tuomola
Offline Offline

Posts: 195
Date Registered: 05.04.04

Re: X-Plane 10 lentäminen
« Reply #7 on: 15.04.15, 19:01 »

Nyt sain jo tallennettua nuo EFPO:n jutut. Siinä piti tosiaan painella niitä PUSH CRSR juttuja. Mutta kone putosi maahan. Olisiko jonnekin pitänyt laittaa tuo korkeus? Ja olisiko sitten ilmassa vielä pitänyt painaa jotakin nappulaa, että se olisi lähtenyt oikeaan suuntaan ja oikeaan korkeuteen? Tuossa Joonaksen kuvassa on alhaalla keskellä MSG. Minulta se puuttuu.

Vaikka lopetan X-Planen ja käynnistän sen uudelleen, niin se muistaa edelleen tuon EFPO:n jutun. Miten sen voisi tallentaa, että voisin tehdä toisen lentosuunnitelman. Tähän asti olen tehnyt asiat tuon X-PLANE 430:n kanssa.


FP Pavilion h9-1060sc, Intel Core i7-2600 3.4 GHz, 16 GB DDR3, nVidia GeForce GTX 580 Ti 1,5 GB, Win 7 Home Premium 64-bit FI
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4444
Date Registered: 13.04.09

Re: X-Plane 10 lentäminen
« Reply #8 on: 15.04.15, 19:06 »

Nyt sain jo tallennettua nuo EFPO:n jutut. Siinä piti tosiaan painella niitä PUSH CRSR juttuja. Mutta kone putosi maahan. Olisiko jonnekin pitänyt laittaa tuo korkeus? Ja olisiko sitten ilmassa vielä pitänyt painaa jotakin nappulaa, että se olisi lähtenyt oikeaan suuntaan ja oikeaan korkeuteen? Tuossa Joonaksen kuvassa on alhaalla keskellä MSG. Minulta se puuttuu.

Vaikka lopetan X-Planen ja käynnistän sen uudelleen, niin se muistaa edelleen tuon EFPO:n jutun. Miten sen voisi tallentaa, että voisin tehdä toisen lentosuunnitelman. Tähän asti olen tehnyt asiat tuon X-PLANE 430:n kanssa.

Eiköhän tuossa XP:kin ole sama ominaisuus kun FSX:ssä että voit syöttää uuden reitin vanhan päälle vaikka suoraan ilmassa. Eli käytännössä teet saman kuin tuon Porin kanssa, mutta vaihdat vain uuden määränpään.
Rauno Tuomola
Offline Offline

Posts: 195
Date Registered: 05.04.04

Re: X-Plane 10 lentäminen
« Reply #9 on: 19.04.15, 19:54 »

Kiitos Joonaksen ohjeista X-Plane 10:sta.

Nyt pystyn lentämään Tampereelta Poriin niin, että laskukin menee ILS:llä.

Tässä pari asiaa, jotka auttoivat eteenpäin:
- Se kirjoitus EFPO pitää tehdä PUSH CRSR:llä
- Laitoin autopilot:n ja servos_toggle johonkin tikun numeroon
- Korkeuden ylös ja alas piti lisätä tikkuun autopilot:n altitude_up ja altitude_down
- Ilmassa n. 1000 korkeudessa ensin servos_toggle päälle ja sitten LOG päälle, jolloin ALT tuli myös päälle. GPS oli jo valittu, jolloin se lähti kohti Poria.
- Sitten kun oltiin oikeassa suunnassa ja VLOG taas päällä kohti Poria, painettiin G/S:n päälle. LOG sai olla edelleen päällä

Tämän itse huomasin:
- Missä ollaan matkalla: map ja tikkuun show_current

Sen nykimisen sain pois päältä, kun aluksi kävin jossain toisessa lentoasemalla ja sitten takaisin EFTP:een. Sen jälkeen se toimi ihan hyvin. Minulla on ostettuna tuo Tampere-Porkkala, joten se saattaa aiheuttaa tuota nykimistä. Tai sitten ihan mikä tahansa muu syy nykimiseen.

Rauno.

FP Pavilion h9-1060sc, Intel Core i7-2600 3.4 GHz, 16 GB DDR3, nVidia GeForce GTX 580 Ti 1,5 GB, Win 7 Home Premium 64-bit FI
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1