MD-11 Lentosimulaattoria (Finnair Flight Academy) 2014 (video)

(1/1)

joonasmi:
Vuosi sitten, tuli hankittua mahdollisuus päästä testaamaan jo edesmennyttä simulaattoria. Upea elämäys. Upea kokemus.
(Lopuksi pääsimme vielä kokeilemaan Airbus 320 -simulaattoria!)


https://vimeo.com/88518327  (VIDEO)Valitettavasti aika oli rajallista, ja oikastiin monia asioita. Olisi ollut mielenkiintoista toteuttaa asiat mahdollisimman realistisesti.


Muutamia huomioita simusta:

 - MD-11:sta "todellinen" korkeus yllätti. Kerrostalon kokoinen laitos. Ensimmäinen laskeutuminen meni tästä johtuen pompuksi. Kotisimuloinnissa korkeuden hahmottaminen on tyystin erilaista. Mutta huikeat näkymät ohjaamosta, vaikkakin virtuaaliset!

 - Videon loppupuolella tullaan kylkimyyryä EFHK:lle. Kouluttaja oli unohtanut laittaa pois päältä erittäin voimakkaan sivutuulen, ja kytki sen yllättäen lopussa pois päältä puolivahingossa, jolloin kone heitti hienoisen ja epämääräisen liikkeen. Huomaatte kyllä . Mietinkin tuon laskun aikana, että miksi ihmeessä tätä pedaalia pitää vääntää pohjaan näin perhanasti. Selvittiin ylösvedolla!

-Liikevoimat (hydrauliikan) tuntuivat melkoisesti ohjaamossa. Pienikin etupyörän kääntö jo rullausvaiheessa saa aikaan ison heijauksen ohjaamossa (MD-11:sta korkeus korostuu luonnollisesti).

Lisää virtuaali-ilmailusta ja muusta elävästä elämästä:


www.joonasmiettinen.com


 

Navigation

Up one level