FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
18.11.17, 21:34

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kotiohjaamot / Home Cockpits (Moderators: Jari Mikkilä, Joni Öfverström, Tuomas Kuosmanen)
| | |-+  bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?  (Read 2033 times)
Hannu Sakselin
Offline Offline

Posts: 27
Date Registered: 20.03.14

bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?
« on: 23.07.15, 09:15 »

Moro. buo386x korttiin kytketyt kytkimet toimivat ok win 7 joikkaripaneelissa, mutta en saa nittä toimimaan x-plane 10 button adv (kytkinten määritys) toiminnossa.

olen kytkenyt on/off vipukytkimet vain kahdella johdolla joista toinen siis esim:b32 maahan ja toinen singnaaliin. kytkimissä on mahdollista myös kolmannelle johdolle,,mutta silloinhan ne veisi kaksi kytkin paikkaa kortilta, vai veisikö?
X-plane tunnistaa vain tuon (on) asennon. Se ei ymmärrä off asentoa? Pitääkö kykimien maat yhdistää jotenkin/viedä kortille, mutta mihin? ja lisätä tuolle off toiminnolle johto?

Help! Hannu
Hannu Sakselin
Offline Offline

Posts: 27
Date Registered: 20.03.14

Re: bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?
« Reply #1 on: 24.07.15, 12:04 »

No vastaan itelleni, et oliskohan tästä blukista apua? Shocked
http://wiki.x-plane.com/DataRefEditor
« Last Edit: 24.07.15, 12:08 by Hannu Sakselin »
Hannu Sakselin
Offline Offline

Posts: 27
Date Registered: 20.03.14

Re: bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?
« Reply #2 on: 01.08.15, 10:50 »

No niin tuli sit toikin testattua, että sekään bluki ei jostakin kumman syystä toimi. Ei tule edes näkyviin tonne blukin valikkoon??

Onkos jollakin tietoo miten noin on/off kytkimet sais toimimaan x-plane 10.?
Tuomas Kuosmanen
Moderator
Offline Offline

Posts: 10450
Date Registered: 18.06.02

WWW
Re: bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?
« Reply #3 on: 05.08.15, 06:40 »

Mitä yrität tarkkaan ottaen määrittää? Toimiiko toiminto jos pidät nappia pohjassa?

Onko sulla x-planessa joku valikko mistä voi valita ensin joikkarin minkä kytkimiä määrität vai miten se toimii? Laita kuvankaappaus siitä määrityksestä, ei ole X-planea tässä niin en oikein osaa keksiä mikä tuossa voisi mättää.

//T

Hannu Sakselin
Offline Offline

Posts: 27
Date Registered: 20.03.14

Re: bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?
« Reply #4 on: 09.08.15, 14:18 »

Mitä yrität tarkkaan ottaen määrittää? Toimiiko toiminto jos pidät nappia pohjassa?

Onko sulla x-planessa joku valikko mistä voi valita ensin joikkarin minkä kytkimiä määrität vai miten se toimii? Laita kuvankaappaus siitä määrityksestä, ei ole X-planea tässä niin en oikein osaa keksiä mikä tuossa voisi mättää.

//T

Joo ne on kaikki joko on/off tai off on/on kytkimiä. Ne kaikki siis toimii wintoosassa joikkaripaneelissa. (yht 36kpl).  Joikkarin asetusvalikossa x-planessa on joitakin napille määritettäviä toimintoja, mutta ei tarpeeksi. Noi joikkarin asetusvalikossa olevat määritykset lienee tyyliin katselasuunnan, ym määrityksiä.   Ymmästääkseni (huom: en osaa Englantia) nuo muiden nappien/vipujen määritykset tulis tehdä buttons adv valikossa. Kuva ohessa jonka nappasin netistä, kun simu ei mahu kotiin.


Olen yrittänyt ahkeraan laittaa tuota buttons adv valikon kautta noita on / off vipstaakeja, niin se tosiaa ottaa sen päällelaiton, mutta kun yrittää määritellä kytkimelle sen jälkeen sen offin, niin x-planen buttons adv osa sitä ei tajua.
Hauskaa tos on seekin, et tos kuvassa vasemmalla näkyy niiden nappien liike ja siinä ne näyttäis toimivan. Ilmaisestikkin teen jotain väärin?



Kuva löytyy tarkempana haulla "x-plane 10 buttons adv". En uskaltanut linkittää.

-Hannu


Olli Laine
Offline Offline

Posts: 354
Date Registered: 05.09.09

Re: bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?
« Reply #5 on: 10.08.15, 11:44 »

hmm...paina nappula ensin pohjaan, sitten liiku valikossa haluttuun toimintoon ja valitse se.Tee sama on asennolle.Eli ensin nappula sitten toiminto.Joka asennolle omansa.
Hannu Sakselin
Offline Offline

Posts: 27
Date Registered: 20.03.14

Re: bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?
« Reply #6 on: 16.08.15, 10:42 »

Ei onnistunut tollakaan tavalla. Se ei edelleenkään tajua off asentoa, vaan jää odottamaan kytkentää. Sen saa meneemään läpi niin, että kuittaa sen offin jonkun toisen kytkimen on asennolla. ilmeisesti sen sais (ehkä)toimimaan jos uhraa jokaiselle kytkimella kaksi kytkinpaikkaa kortilta. Eli olisko kytkentä silloin 2 asentoisessa on/off kytkimessä jossa siis kolme nastaa näin: kytkimien keskelle maat ja kulmista plussat eri kytkinpaikkoihin? ja mihinkä tää yhteinen kytkinten maa sitten pitäisi kytkeä?
Täs on vaan sit se ongelma, et pitää uhrata 2 kpl  bu0836x kortteja noihin noin 37 kytkimeen.

On toi kumma juttu, koska noin kytkimet toimii tismalleen samalla lailla tällä hetkellä kuin esim:peliohjaimien painonapit.  Undecided
Hannu Sakselin
Offline Offline

Posts: 27
Date Registered: 20.03.14

Re: bu0836x, xplane 10, button adv. kytkinten määritys?
« Reply #7 on: 03.09.15, 15:44 »

No niih. Tein koe kytkennän siten, että yksi 2 asentoinen vipukytkin vie kyseiseltä kortilta 2 kytkinpaikkaa. Eli esim B30 maa vipukytkimen keskelle ja toinen singnaali reunaan. Toisesta kytkinpaikasta (B31) yhdistin vain singnaalin kytkimen toiseen reunaan. Tarviin siis esim 30 on/off kytkimen liittämiseen 60 paikkaa korteilta. Onneks on 2 korttia. Onkohan X-planessa joku buki, kun muissa ohjelmissa toimii kahella joholla? 
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1