Flight1 GTN 750

(1/2) > >>

Pe7e:
Tere,

onko kellään kokemuksia tuosta? Onko hankkimisen arvoinen? Ihmettelen vaan, että tuollakin on hintaa $65, mutta ilmeisesti navdata on jotain kivikautista (vuodelta 2011?), eikä mistään saa sitä päivitettyä ajantasalle (esim. Navigraph)? Onko käyttökelpoinenkaan noin vanhalla datalla?

ametlib:
On kannattava ostos ja kun ostat tuotteen, niin pääset Flight1:n tukifoorumille josta löydät hyvät ohjeet datan päivittämiseksi - vaatii pientä kikkailua. Se tuossa tietenkin on, että se toimii suoraan vain A2A:n GA-koneissa sekä Real Airin Duke V2:ssa, joihin sen saa suoraan osaksi virtuaali-ohjaamoa. Toimii se toki muissakin, mutta pop-up -periaatteella. Samaisella foorumilla on ohjeita myös viimemainitusta asiasta.

Pe7e:
Quote

On kannattava ostos ja kun ostat tuotteen, niin pääset Flight1:n tukifoorumille josta löydät hyvät ohjeet datan päivittämiseksi - vaatii pientä kikkailua.

No tulihan tuo hommattua, on se silti paljon defua parempi. Vielä kun saisi ne ajankohtaiset datat. Voitko sanoa tarkemmin mistä löytyy? Kirjauduin foorumille ja koitin jo tuolta F1GTN-osiosta etsiä, mutta eipä äkkiseltään löytynyt. Muutkin toki kyselleet toimiiko tuo uusin Garminin traineri, mutta ei toimi ainakaan vielä. Joku oli laittanut linkin johonkin toiselle foorumin osiolle missä tuosta päivityksestä ilmeisesti jotain tietoa, mutta mulla ei oikeudet riitä sinne.. 


EDIT; Nojoo, löytyi joku ohje, miten saa tuosta Garminin uusimmasta trainerista kopioitua jotain dataa, mutta anyway, onpahan taas vaikeaksi pitänyt tehdä.

Juuri tuolla foorumilla joku F1 "tekijöistä"(?) kehui kuinka 15.000$ laitteesta on saatu simuun tehtyä lähes täydellisesti esikuvaansa vastaavasti toimiva laite jonka hinta on 50$ (tai siis 65, P3D:lle), eli ei voi vaatia että se aivan täydellinen olisi, mutta eipä vaan sitten yksi tärkeimmistä asioista ainakin meikäläisen mielestä, ajankohtainen navdata pysy perässä...  Joo, tuo navdata on kyllä varmaan täysin sama mitkä ihan niissä oikeissakin lentokoneissa on, mutta silti. Ei se paljoa hyödytä jos se on tällä hetkellä jo yli vuoden vanhaa simussa. En tiedä millä aikataululla noita "päivittelevät" yhteensopiviksi, jotain puhetta ainakin oli tyyliin "We will tell you when, if we will do it".

Kyllähän tuo muuten pelittää kuin junan vessa, mutta jotain flight pläniä on aika hankalaa tehdä jos/kun waypointit ja lentoväylät puuttuvat/ovat erinimisiä nykyään kuin tuossa datassa...

Lauri FIN918:
Muistelen että jotain kautta sain itse päivitettyä tuohon navdatat suhteellisen uusiksi. Mutta on sen verran helppokäyttöinen kapistus, että jos reittipistettä ei löydy navdatasta, niin erittäin helppo sellainen luoda sinne custom wpt:nä.

ametlib:
Eihän se uusimman nav-datan asentaminen ole sen vaikeampaa kuin että lataat uusimman trainerin ja asennat sen väliaikaiseen kansioon ja kopioit ne ne ohjeessa mainitut parit tiedostot oikeaan paikkaan vanhan datan tilalle. En muista nyt noiden filujen nimiä ja WIN 10 asennuksesta johtuen en ole GTN 750 asentanut vielä enkä yhtään addon-konettakaan. Olen tapellut tuon kotiryhmän luomisen kanssa, että saisin läppärin ja pöytäkoneen toimimaan yhdessä ja pystyisin käyttämään läppärin simuapuohjelmia.

Sieltä foorumilta löytyy myös hyvä tutoriaalivideo laitteen käyttöön - suosittelen lämpimästi...

Omien reittipisteiden luominen on helppo tehdä jos puutteita ilmenee.

PS.

Tässä tuo ohje:

1. DO NOT INSTALL the new trainer

2. Download the new trainer from Garmin (zip file, Link in first post)

3. Extract all the files from the downloaded zip file into a temporary folder on your desktop

4. In this folder, search for "db" and copy the db folder to your desktop

5. In your existing Garmin trainer, look for C:\ProgramData\Garmin\GTN Trainer\db and rename the db folder to db.backup

6. Move the new db folder from your desktop to the GTN Trainer folder

7. In the db.backup folder, copy the terrain.odb file and paste it into the new db folder, overwriting the the newer terrain.odb file

8. Go fly!

Navigation

Up one level

Next page