"Tietöitä"

<< < (13/14) > >>

stnz:
Tuli muuten tänään vastaan uskomattomin suoritus tietöiden suunnittelussa ihan hetkeen.

Turussa on paljon keskustan poikittaisliikennettä ruuhka-aikoina, työmatkaliikenne yms kulkee aika pitkälle keskustan läpi koska vaihtoehtoisia reittejä ei juuri ole. Käytännössä liikenne menee kahta tietä keskustaan ja sieltä ulos, pohjoispuolella Satakunnantielle/Tampereentielle yhdestä risteyksestä ja Naantalin Pikatielle toisesta.

Pohjoisesta etelään keskustaan tullessa Satakunnantieltä on Aninkaistenkadulla (kartan merkintä 1) ollut jo viikon-pari toinen kahdesta kaistasta suljettuna tietyön takia. Nyt sitten tänä aamuna alkoi tietyö joka sulki kaksi kolmesta kaistasta kumpaankin suuntaan Puistokadulla/Koulukadulla (kartan merkintä 2). Tuon tietyön ennustetaan kestävän 11.09 asti.

Arvannette miten käsittämättömän hyvin liikenne kulkee kun kumpikin merkittävistä pääväylistä suljetaan niin että viidestä kaistasta jää jäljelle kaksi? Lisäbonuksena vielä kaistanvaihtohärdelli. Kuulemma tuossa kartan kakkoskohdassa oli tunti jonoa nyt iltapäivällä, aamukymmeneltä pahimman ruuhkan jälkeen siitä päästi sentään vartissa ohi.

Aplodeja tietöitä koordinoivalle taholle, olisi edes voinut toisen hoitaa pois ennen toisen aloittamista eikä saattaa molempia liikenteen pääasiallisia reittejä tuohon jamaan.

tare:
Quote

Millä määrittelet ajoneuvosi nopeuden? GPS:llä tai muulla luotettavalla metodilla vai auton omalla 1-10km/h alle todellisen nopeuden näyttävällä nopeusmittarilla?


GPS laitteilla. Olen joskus verrannut Tomtomin ja Nokia N8:n näyttämää. N8:ssa minulla on kätevä Velocimeter ohjelma. Se näyttää nopeuden tarvittaessa jättikokoisilla numeroilla. Numerot saa peilikuviksi, joten HUD-tyylinen heijastus tuulilasista onnistuu myös. Autoni mittarivirhe on 5 km/h.

stnz:
Quote

Autoni mittarivirhe on 5 km/h.


Mielenkiintoista, mittarivirhe on harvemmalla autolla absoluuttinen lukuarvo. Onko tuo 5km/h siis auton mittarin virhenäyttämä kaikissa tosinopeuksissa? Olisiko sinulla tarjota graafia autosi mittarivirheestä nopeusalueella 10-200km/h, mielellään kahden eri valmistajan GPS-laitteiden mittaustulokset mainittuna?

VesaKiviniemi:
Eerik,

lopeta jo pliis tuo pilkunnussiminen. Jo parissakin threadissa olet päätymässä tilanteeseen, jossa provoilusi on kääntynyt itseäsi vastaan. Menköön sitten vaikka sen mainitsemasi syysvitutuksen piikkiin tai mihin vaan.

...Suomen liikennetiheys on kuitenkin sen verran alhainen, että - varsinkin pidempiä matkoja ajettaessa - niitä ohituskaistoja ja hyviä ohitussuoria riittää meille muuta liikennettä nopeammin eteneville ihan riittävästi. Eri asia on sitten juhlapyhien meno- ja paluuliikenteet ja vaikkapa pääkaupunkiseudun jokapäiväinen ruuhka-ajo. Joka puolestaan johtuu ihan Helsingin maantieteestä.

Ei se alinopeutta - tai täsmälleen rajoitusta noudattava - kuski sitä jonoa tee. Sen tekee se toinen ja kolmas auto jotka eivät osaa jättää sopivaa rakoa...

stnz:
Quote

lopeta jo pliis tuo pilkunnussiminen. Jo parissakin threadissa olet päätymässä tilanteeseen, jossa provoilusi on kääntynyt itseäsi vastaan. Menköön sitten vaikka sen mainitsemasi syysvitutuksen piikkiin tai mihin vaan.


Joo, kai sitä voisi, riittää tältä erää. Tylsää niin pitää jotain...

Tarmon pilkkua olen kyllä viilannut täällä satunnaisesti jo vuosia, Tarmon iPadini-uutispläjäyksistä alkaen.

Koitan mä aina väliin vähän asiallisempaakin postailla. Vaikkapa tuossa yllä..

Navigation

Up one level

Next page

Previous page